Sopron.info.hu

„ Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a Mester „

  2006 nov 14 / #ezo

Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a Mester Korunkban egyre nő azon emberek száma, akik nem találnak választ az életükben felmerülő problémák megoldására. A gondok szaporodásával egyre inkább befészkeli magát tudatunkba a gondolat, hogy Ők a sors és Isten játékszerei. Ez a hozzáállás a későbbiekben ahhoz a meggyőződéshez vezethet, hogy a világ, melyben élnek és egész életük hiábavaló és értelmetlen.

Következmény: Depresszió pánikbetegség mérgezi az egyén személyiségét, melyből még nehezebb kikecmeregni, nem is szólva a fizikai megbetegedések kísérő tüneteiről. Egy másik út, amikor az ember a világtól való elfordulása következtében az ezotéria, szellemvilág, spiritualítás felé fordulva keres és remél menedéket. Az így megkezdett tanulmányok a kezdeti látszatsikerek ellenére óriási veszélyeket rejtenek a tanulók számára, mert megerősítve érzik azon álláspontjukat miszerint jelenlegi életterük nem nekik való. Ezért aztán egyre érzéketlenebbé vállnak környezetükkel és embertársaikkal.

Persze kivételt képeznek ez alól az éppen soron következő könyv írói, tanítói, mesterei, akiket isteníteni fog ideig óráig. Hogy meddig? Míg rá nem jön, hogy a kapott információkat képtelen úgy megélni mint tanárai.
Ha a tanítvány készen áll, megjelenik a Mester Lehetséges megoldás: Helyes megkülönböztető képességét gyakorolva felismerni, hogy az információk melyeket kap, csak mankók önön értékeinek megismeréséhez, személyiségének fejlődéséhez és saját filozófiai rendszerének kialakításához.A címben szereplő mondat valójában nem azt jelenti, hogy a mestert kell várnunk, mert úgy érezzük készen állunk.A készenállás itt inkább a figyelemre utal, mely mentes a görcsösségtől.
A figyelem azt jelenti, hogy előítéletektől mentesen készen állunk minden információ befogadására, és csak ez után döntjük el, hogy szükségünk van e rá.
Ha így teszünk felismerhetjük, hogy bárki mesterünkké válhat, legyen az guru, író, egyetemi tanár, orvos, segédmunkás, koldus, gyerek, vagy akár szellemi fogyatékos.
Végezetül pedig be kell végre látnunk, hogy háromdimenziós életünk része egy többdimenziós rendszernek, melynek célja, hogy tapasztalatszerzéseinken keresztül egyre tökéletesebbé váljunk a teremtésben mentális, érzelmi és fizikai síkon egyaránt.Vécs Péter – metafizikus
 

Demuth János

http://ezoterikasopron.uw.hu/