Go Trabi Go

Go Trabi GoA Soproni Szuperinfó 2007 január 17.-ei számában olvastam az alábbi hirdetést. A Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti Trabant 1.1 U Combi típusú 1990. évjáratú, fehér, műszakival nem rendelkező személygépkocsiját.

Csodálkoztam is, hogy egy 17 éves Trabantot minek kiemelten hirdetni, ezért gondoltam utána nézek a piaci áraknak.

Go Trabi GoA http://www.hasznaltauto.hu/ szerint az azonos korú és típusú gépkocsik irányára 30.000 és 200.000 Ft. között mozog (szinte mindegyik érvényes forgalmival), és akkor nem is számoltunk a szinte kötelező alkuval.

 

A http://www.szuper.info.hu/ szerint az adott méretű hirdetés tarifája 36.000 Ft.

Go Trabi Go

Go Trabi GoFelmerül a kérdés, hogy vajon miért hirdetik el a gépkocsi értékének jelentős vagy teljes részét, ami ha mégegyszer megjelentetik a hirdetést, akár minuszba is hozhatja az egyenleget.

Két dologra tudok gondolni:

1. mivel állami fenntartású intézményről van szó, vannak kötelező formulák az értékesítésre, és a központi bürokrácia nem gondolkozik

2. abszolút nincsenek tisztába a piaci viszonyokkal, gondolták, ha eladni akarunk hirdetünk

:-)

4604 / 1432 látogató

Go Trabi Go” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Érdekes, hogy a hirdetésben nem írtak árat. Így az anyagi kiadásokon túl, még egy csomó felesleges telefont is kell bonyolítaniuk. Nem értek hozzá, de egy költségvetési intézménynek az ilyesmit nem licit útján illene értékesíteni. Lehet, hogy már régen megvan ki lesz a trabi új tulaja és a hirdetés csak kamu. Ez esetben vakószínüleg nem az a lényeg, hogy az iskola, hanem az új tulaj járjon jól.Ha nem így van elnézést…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.