Szomorú Szeptember

Szomorú SzeptemberHány fok van ma? Tizenhat. Jelentem, itt van az ősz, itt van újra. Szomorú. Bízom azért a Napban, hogy még megsimogatja mindenki bőrét és szívét. Szükség is van rá. Nehéz időket élünk. Borzalmas dolgok történnek körülöttünk a világban és sajnos közelebb is, barátainkkal, szeretteinkkel. Boldogtalan emberekről hallok, reménytelen érzelmekről mesélnek és szívszorító eseményeket látok, utcán, játszin, autóban… Ilyen gondolatok és helyzetekkor, Szepes Mária jut eszembe, aki hétfőn hunyta le örökre a szemét. Sopronban biztos járt, de semmi konkrét dolog nem fűzi ide nevét, létét. Én viszont soproni vagyok, és több soproni ismerősöm olvassa könyveit, követi tanácsait. Most őrá emlékeznék, és egy gondolatával, ami e szeretetet sokszor kihasználó vagy imitáló világában, mindenkit cselekvésre bíztathat. Így hangzik: Akit szeretsz, azt hagyd elmenni! Engedd a maga útjára! Amit oda tudsz adni, csak az a tiéd. Amibe görcsösen kapaszkodsz, azt elveszíted!

zsuzsesz

2140 / 1115 látogató

Szomorú Szeptember” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Sziasztok! Valóban fáldalmas a sok szenvedő, sóhajtó lélek látványa szűk környezetünkben, a városban.
  Soraidat Zsuzsesz azzal zártad, hogy egy-egy építő gondolat is szeretet kifejezésére, cselekvésre búzdíthat.
  Ennek szellemében hívok mindenkit aki részvétet érez egy-egy szegény beteg, vagy idős vagy otthonát elveszített honfi, vagy kiözösített rokkant ill. szellemi fogyatékos, vagy távoli földrész hasonlóan szenvedő lakójának látványán, HOGY NÉZZEN KI SZEPTEMBER 15-ÉN SZOMBATON A VÁROSBA A SZERETETSZOLGÁLATOS NAPRA, AHOL LÁTHATJUK MÁSOK HOGYAN SEGÍTENEK ÉS MI HOGYAN SEGÍTHETÜNK, és ahol garantált lesz a jó hangulat.

  Íme a Szeretetszolgálatos Nap programja:

  Szeretettel várunk mindenkit délután rendezendő szabadtéri programunkra, ahol megismerkedhetnek a szeretetszolgálat munkatársaival, a Rescue 24 mentőcsoporttal, előadásokat, bemutatókat láthatnak az érdeklődők.

  Időpont: 2007. szeptember 15., Szombat
  Helyszín: Jereván Lakótelep, a (Lackner Kristóf Ált. Iskola) Piros Iskola zöld övezetében

  Program:
  • 14.00 –14.15 – Köszöntés, a nap megnyitása, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány bemutatása (Gál Dávid)
  • 14.15 – 16.00 – A Rescue24 mentőcsoport látványos bemutatója (mentőkutyákkal, alpinistákkal, helyi tűzoltóság bevonásával)
  • 16.00 – 17.00 – VUK – gyermekszíndarab a KOMISZ (Komédiás Magyar Integrált Színház) előadásában
  • 17.00-18.00 – Koncert: Pintér Béla és a Csemeték
  • 18.00-19.00 – A KOMISZ előadása (Bartokos Tamás rendező)

  A rendezvény ideje alatt tea-sátor, valamint a gyermekek számára ingyenes ugrálóvár is várja az érdeklődőket.

  Szervező: Magyar Baptista Szeretetszolgálat, Bárka Baptista Gyülekezet, Sopron

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.