Tiltakoznak a REAC-drukkerek

forrás: NB1.huCsak idegenben játszik a fővárosban a Palota.  A REAC egy szurkolói csoportja az alábbi levelet juttatta el honlapunknak, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé. “

Tisztelt nb1.hu! Különös kéréssel fordulunk, Önökhöz!
Elkeseredett labdarúgó-szurkolók írjuk ezt a levelet, szeretnénk a segítségüket, kérni!

Megdöbbenve olvastuk szerda délben az interneten megjelenő cikkeket, miszerint a REAC Sopronba költözik, majd ősztől fuzionál a Győr-Moson-Sopron megyei várossal. Ez számunkra, a REAC-ért szorítók számára teljes mértékben elfogadhatatlan.

A vezetőség ezzel a döntéssel gyakorlatilag megszűnteti a profi férfi felnőtt labdarúgást Rákospalotán, ráadásul elveszi a palotai szurkolóktól azt a csapatot, amelyet hosszú-hosszú éveken át szerettek. Persze, ki tudunk még menni “hazai” mérkőzésre, csak 210 km-t kell utaznunk.

Budapesten csak akkor láthatjuk a REAC-ot, ha idegenben játszik.
De ez nem megoldás. Ha annyira a világítás volt a probléma, miért nem törekedtek rá az évek során, hogy megcsinálják? Vagy miért nem lehetett havi 2 alkalommal egy pályát bérelni a fővárosban? Miért kell egyből elhagyni a Széchenyi teret?

Sajnos ezek már mind költői kérdések. Sokan rájöttünk már az évek során, hogy a magyar fociban a szurkoló számít legkevésbé, és csak a pénz dominál. Hát most is ez történt.
Elvitték a csapatunkat, és itt hagyták az őket buzdítókat, akik talán már NB III-ban is ott voltak a pálya szélén.

De egyvalamit nem vehet el tőlünk senki: az NB I-be való feljutás örömét, a számos első osztályú meccset, a legelső győztes mérkőzést a Sopron ellen otthon (1-0), Ferencváros ellen kapott gól nélkül kivívott sikereket (0-2, 1-0), az újpesti pontszerzést (0-0), a diósgyőri győzelmet a 92. percben (0-1), a Székesfehérvárott kiharcolt bennmaradást (2-2), és még sorolhatnám.

Ezek örökre velünk lesznek.

Mi, REAC szurkolók reménykedünk abban, hogy csapatunk nyártól ismét Budapesten játssza hazai mérkőzéseit. Addig viszont véleményünk mellett szilárdan kitartunk, és míg ez az állapot fennáll, távolmaradunk csapatunk (???) mérkőzéseitől, tiltakozunk a vezetőség ezen döntése ellen.

HAJRÁ Rákospalota!!!

Elkeseredett REAC-szurkolók

A csapat egyetlen szurkolócsoportja az IRONFIST nevében”

forrás: NB1.hu

2134 / 1040 látogató

Tiltakoznak a REAC-drukkerek” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Kizárták a Sopront

    Sopron, január 25., 19.25 A klub eddigi eredményei törlődnek.
    Amint arra az elmúlt napok eseményei alapján számítani lehetett: az FC Sopron a pénteki határidőig nem élt fellebbezéssel a szövetség elsőfokú licencadó bizottságának 2008. január negyedikén kelt határozatával szemben, amellyel a testület elsőfokon megvonta a klub licencét.

    Ennek megfelelően a határozat jogerőre emelkedett, ami egyet jelent azzal, hogy licenc híján az FC Sopront kizárják az élvonalbeli bajnokságból. Ennek az a menete, hogy a licencadminisztráció kezdeményezi az illetékes bizottságnál a kizárási eljárást, hiszen a Sopronnak megszünt a licence, ami az élvonalbeli indulás feltétele.

    Így a szabályoknak megfelelően a klub eddigi eredményei törlődnek majd, és a csapat nulla ponttal a tabella 16. helyére kerül. Miután a Sopron mérkőzéseinek ötven százalékát lejátszotta, az ősszel ellene pontot, vagy pontokat szerző klubok nem veszítik el a megszerzett pontokat. A tavaszi fordulók során az a csapat, amelyiknek a Sopron lenne az ellenfele, mindig szabadnapos lesz, és az adott egyesületek automatikusan megkapják a három pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.
    (mlsz.hu)

  2. Nagyon sajnálom a REAC szurkolóit, de megértheik: 50 ember egy NB1-es klubnak nem bázis, nekik fenntartani egy csapatot luxus.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.