Dámszarvas gerinc paszternákpürével és mon chéri meggyel

Dámszarvas gerinc paszternákpürével és mon chéri meggyelA gerincet elősütöm majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékon felezett borókabogyót, friss kakukkfüvet gyorsan átforgatok, majd vajat dobok rá és ezt az egészet a húsomra öntöm. A húst sózom, borsozom! Tíz percig száznegyven fokos sütőbe sütöm, majd száztíz fokon hatvan hét maghőmérsékletig sütöm tovább, aztán hatvan fokos helyen pihentetem legalább negyven percet.

A paszternák püréhez a paszternákot hámozom, darabolom majd hideg vízbe teszem fel főzni só nélkül, addig míg teljesen puha nem lesz. Aztán finom szövésű szűrőn még forrón átpasszírozom, persze miután már jól lecsöpögtettem. Lisztes burgonyát, egy harmad mennyiséget, mint a paszternák ugyan így megfőzők, majd átpasszírozok. A kettő masszámat még forrón összekeverem, majd vajat, és tejfölt keverek hozzá és fűszerezem sóval, fehérborssal és szerecsendióval.

Habzsákba töltöm és a szeletelt húsom mellé nyomok belőle. A friss meggyet két napig cukros rumba áztatom, majd vízgőzön megolvasztott chilivel enyhén ízesített keserű csokiba mártom, és a tányéromra helyezem. A húst körbelocsolom borókabogyós vadjussal, és már kerülhet is a vendég asztalára!

5275 / 1650 látogató

Dámszarvas gerinc paszternákpürével és mon chéri meggyel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Melyik boltban mondhatom, hogy csókolom kérek egy dámszarvas gerincet ???

  2. Az étterem tesztek kicsit közérthetőbbek voltak :-)
    Még abból!

  3. Az a baj, hogy csak az átlagember fejével nézzük a dolgokat. Bízzunk benne, hogy a felső 10.000 is olvassa a cikkeinket, akiknél a spejzba mindíg lapul valahol egy dámszarvas :)))))
    Nekik szuper ez a recept:)))

    Zerge meg ne sértődj :)) a cikk jó, jár az 5 pont.

  4. akkor inkább zsírosdeszka, meg tojáskrém, meg darástésztareceptek kellenek majd !!! :-))))

  5. Bármilyen vadhússal jó! Őz, szarvas, vaddisznó! A dámszarvas gerinc a legjobb árfekvésű :-)) Bár bevallom őszintén ezt a receptet egy szakmai honlapra írtam! Ezen túl ‘közérthetőbb’ leszek, ígérem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.