Nappal legény éjjel szegény

Nappal legény éjjel szegénySopronban több kávézó és söröző működik. Reggeltől, késő estig nyitva tartanak. A személyzet több műszakban dolgozik, de ez helyenként változó. Azt gondolnánk, hogy a vendéglátó egységek vezetősége és munkatársai törekednek arra, hogy vendégeiknek a hét bármelyik napján, és napszakában jó minőségű ki és felszolgálásban legyen részük.

Óriási különbségeket véltem felfedezni vidám barátaimmal valamelyik este, Sopron egyik zöldövezetében megbúvó italozójában. Nappal, nagyjából minden rendben szokott lenni. Nyugodt környezet, kellemes zene, finom italok, ehető ételek, kiszellőzhetetlen cigiszag.

Egy esti látogatás viszont egy nagy nullát fogalmazott meg bennem. A pultos lányt figyeltem, aki szorgosan tisztogatta a hamutálakat, majd a pultot törölgette egy ezer éves ronggyal, azután a pénztárgéphez nyúlt, majd eltűnt egy pár üveggel visszatérve.

Kiszolgált egy italra ‘éhes’ vendéget, poharak elő, hűtő kinyit, ital elő, beleönt, számla kinyomtat. Mindezek az akciók egy kézmosást nem vonzottak maguk előtt vagy után… A számlán szereplő összeg közlését követően a felszolgáló hölgy kérdőn nézett és várt, hogy mennyiből kell majd visszaadnia.

Mintha a jatt egy automatikus dolog volna. Majdhogy nem felháborodott a hölgyike, miután a srác nem kerekítette felfelé az összeget. Dolgoztam én is a vendéglátásban, de a pókerarc az egy igazi no no – nak számított a személyzet körében! Azért ne is járjon semmi plusz.

Majd két sörmárkát összetévesztve a drágábbikat adta egy másik vendégnek. Ez jó üzletpolitika: én hibázom, fizessen érte a vendég. A toalettről minden elmondható volt, csak az nem, hogy tiszta.

Az ajtót bezárni nem lehetett, mert a zár hiánycikk volt. Szóval a jókedvünkön és a csocso V.B. folytatásán kívül más maradandó élményünk nem maradt erről a helyről, ezen az estén.

Remélem, hogy ezek az állapotok csak átmenetiek.

2908 / 1258 látogató

Nappal legény éjjel szegény” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A Greenben tényleg van oda nem illő pultos lány, de a többség normális, habár a szinvonal mintha csökkenne.

 2. Én adta borravalót, mindezek ellenére a hölgyike közőlte, hogy nincs aprója, így nem tud visszaadni. Szóval a 20% borravaló így került a zsebébe. Ez egy ügyes “fogás”! Ha egy este csak 10 vendéggel próbálkozik így be, azt hiszem a jó kis jatt hamar megvan.

 3. Én egyik délelőtt ittam egy vidéki barátommal egy kávét. A belső,nem dohányzó helyiségben egy idő után kabátban ülve beszélgettünk…Kint vágni lehetett, a reggeli sörözést bonyolító egyetemisták között a füstöt.
  A kávé után kértem egy ásványvizet is, amit sajnos üvegből kellett meginnom,mert a pohár körben különböző színű kosz volt(pl. barna).
  A pokerarcú kiszolgáláson már szinte fel sem tűnt.
  Borravalos sztorit már én is éltem át.
  Mindezeket leszámítva kellemes környezetben lévő vendéglátó egység. Nekem sikerül ezek felett szemet hunynom és néha megfordulok ott,de másokra ez nem biztos,hogy igaz…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.