Chilis kókuszleves korianderral, borsózöldel, és lazacbonbonnal

Chilis kókuszleves korianderral, borsózöldel, és lazacbonbonnalEgy liter kókusztejnek (általam ismert legjobb a BLUE DRAGON ) a megkeményedett zsíradék részét, olajt, és vajat felhevítek, majd ezen a zsiradékon schaloten hagymát, fokhagymát, friss reszelt gyömbért, citromfüvet, és chili paprikát, átpirítok. Majd felöntöm a maradék kókusztejjel, halfoddal, csirke alap lével, tejjel, és tejszínnel.

Felforralom, ízesítem, sóval, borssal, zöldcitrom levével, pár csepp halszósszal, őrölt korianderrel, pina coladaval, mézzel, és egy kis barnacukorral. Az egészet sűrű szövésű szűrőn, átszűröm. A levesben egyensúlyba kell lennie a sós, savanyú és édes ízeknek, és természetesen a kókusz jellegzetes zamatának.

Chilis kókuszleves korianderral, borsózöldel, és lazacbonbonnalA friss lazacot éles késsel nagyon apróra vágom (mintha tatárnak készíteném) a halhússal megegyező mennyiségű ricottát keverek hozzá, és ízesítem sóval, borssal, aprított, friss korianderlevéllel és reszelt citromhéjjal. A masszámat rétestésztába göngyölöm, és szaloncukor nagyságúra vágom, és formázom. A bonbonokat forró olajban kisütöm addig, míg a tészta felülete felhólyagosodik, és finom ropogós nem lesz.

Tálaláskor a levesembe vajban átforgatott zsenge borsóhüvelyt, friss korianderlevelet és a ropogós lazacbonbont helyezek. Majd megszórom vékonyra vágott, szárított chilivel.

3312 / 1169 látogató

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.