Azt hiszem, már csak néhány napot kell várnunk…

VOLT 2008 - Azt hiszem, már csak néhány napot kell várnunk... VOLT 2008 Interjú Lobenwein Norberttel, a város PR szinte egyetlen pozítiv alakítójával. Sopron.Info.hu: Változott-e valami a Sziget tulajdonosváltással, a VOLT működésében?

Lobenwein Norbert: Alapvetően semmi. A tulajdonosváltás esetünkben inkább csak átalakulást jelent a tulajdonosi összetételben. A VOLT Fesztivál jó néhány éve, a Balaton Sound fesztivál, pedig a tavalyi debütálás óta közös rendezvényünk a Sziget Szervezőirodával, amelynek egyébként főállású munkatársai vagyunk.

Mindez annyit jelent, hogy mindkét rendezvény alapítása nagyrészt Fülöp Zoli barátom és az én nevemhez fűződik, és amellett, hogy “házigazdák” vagyunk, mindkét esemény egyben fele arányban tulajdonosként is hozzánk kötődik.

A fesztiválok “másik fele” a Szigeté, ettől válik meg a cég több részletben, több év alatt. A fesztiválokat azonban továbbra is ugyanaz a csapat szervezi, mint korábban, a megszokott lelkesedéssel és színvonalon.

S.I.hu: Sokan panaszkodnak a fórumotokban, hogy nagy a csend a VOLT fesztivál körül, nem értik, mi az oka a titkolózásnak? Vannak-e már fix fellépők az idei fesztiválra a nagy nevek közül?

Azt hiszem, már csak néhány napot kell várnunk...L.N.: A vendégkönyvet természetesen mi is rendszeresen olvassuk, és némileg jogosnak is érezzük a türelmetlenséget – bár március-április előtt korábban sem szoktunk információt közölni a programokkal kapcsolatban. Mi lennénk a legboldogabbak, ha az év elején már végleges line-uppal állhatnánk elő, de sajnos ez nem rajtunk múlik…

Európa-szerte egyre több fesztivál jelent meg az elmúlt években. Csak a VOLT Fesztivál hétvégéjén van 3-4 angol, több német és holland fesztivál. Bár zenekarokból viszonylag nagy a kínálat, az igazán nagy neveket nagyon nehéz megszerezni egy-egy magyarországi fesztiválra.

A világsztárok – eltérően például a hazai zenekarok zömétől – pár évente vállalnak egy-egy turnét, a köztes időben lemezt készítenek, pihennek, vagy éppen a világ túlsó végén koncerteznek.

A Sziget és a VOLT neve ugyan egyre ismertebb és elismertebb Európában, ott még sajnos nem tartunk, hogy bennünket tartsanak prioritásnak akkor, amikor egy turnét állítanak össze, így a fesztiválok között elég nagy verseny zajlik a “nagy halakért”…

Ennek ellenére természetesen vannak már konfirmált fellépőink számos műfajban, igazi VOLT-os “csemegék”: zenekarok, dj-k. Mindaddig azonban nem hozhatjuk nyilvánosságra ezeket a neveket, amíg a sztárok ügynökeivel nem készülnek el a szerződések. Azt hiszem, már csak néhány napot kell várnunk…

S.I.hu: Igaz, hogy szóbakerült Moby neve?

L.N.: Igaz… Mondhatnám: mint minden évben, hiszen személyesen mi magunk is nagyon szeretjük Moby-t. Idén egy kicsit közelebb kerültünk a tűzhöz, hiszen felmerültek európai fellépések, ezért hosszasan tárgyaltunk a művész menedzsmentjével, de e pillanatban úgy tűnik, sajnos nem lép fel nálunk… De jó lenne az ellenkezőjéről beszámolni… :)

S.I.hu: Tavaly kitehettétek a ” megtelt” táblát, idén is kiteszitek, vagy bővítitek a helyet?

Tavaly többször kerültünk teltház-közeli állapotba, és a Prodigy napján (pénteken) valóban nem engedtük már be a 11 óra tájban érkezőket. Hely még akadt volna, de egyrészt nem éreztük biztonságosnak, másrészt nem szerettük volna, ha valaki esetleg nem lát és nem hall túl sokat a koncertből annak ellenére, hogy kifizette a belépőjét…

Némi átalakítást ismét tervezünk, de ezek inkább racionalizálásnak és fejlesztésnek nevezhetők, mintsem bővítésnek. Új helyszínre kerül a korábbi rockszínpad, így az itt fellépők számára is garantálható, hogy nem zavarja a koncertjüket a Nagyszínpad hangja. Fontos tudni, hogy az idei évben majd’ minden helyszínen, így ezen a színpadon is vendégül látunk majd neves nemzetközi sztárokat.

Bővítésre elsősorban a sátorhelyekkel kapcsolatban készülünk, ez ügyben már a jövő héten kezdődnek felmérések a helyszínen. Szeretnénk, ha a közönségünk a tartalmas programkínálat mellett komfortosan érezné magát a fesztiválon, akkor is, ha helyben sátrazik, és akkor is, ha csak a koncertekre, bulikra jön ki…

S.I.hu.: Milyen új programok, helyszínek lesznek, és mi szűnik meg?

L.N.: Megszüntetést nem tervezünk, csupán átalakításokat, lesz azonban néhány újdonságunk is. A korábbi Aréna-helyszínt nagyobbra és sokkal dekoratívabbra, klubosabbra szeretnénk alakítani.

A legfontosabb új helyszínünk, pedig egy szabadtéri színpad, fedett táncparkettel, teraszokkal, ahol hazai- és nemzetközi előadók lépnek fel a jazztől az elektronikus zenei műfajokon át a rockznenéig.

Olyan sok remek zenekart és előadót, programot találtunk, hogy már az eddigi, számos helyszín is kevésnek bizonyult az idei évre. Éppen ennek köszönhető, hogy sajnos továbbra sem hirdetünk jelentkezési lehetőséget zenekaroknak, előadóknak, egész egyszerűen helyhiány miatt…

A legnépszerűbb soproni fiatal bandák közül néhányat mi magunk választunk ki a Hangár klub vezetője, QQ barátom közreműködésével, elsősorban a Soprock Fesztiválon elért eredmények alapján. Nekik próbálunk minél jobb helyet, minél jobb időpontot találni a VOLT-on…

S.I.hu.. Varga Zsuzsa tavaly sírt, idén is fog?

L.N.: Igen, én is olvastam a WAN2-ban egy vele készült interjút, amelyben csalódottságáról mesélt, mert nem fért bele a VOLT programjába…

Zsuzsival személyesen nagyon jóban vagyok, még a Vénusz indulása óta ismerjük egymást. Pont egy pár napja beszéltünk telefonon, én is emlékeztettem a tavalyi interjúra, és persze megígértem neki, hogy szeretnénk meghívni a VOLT-ra és a Balaton Sound-ra is.

Nem azért mert “sírt”, hanem mert klassz dolgokat csinál…

4429 / 1615 látogató

Azt hiszem, már csak néhány napot kell várnunk…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A több éve sikeres fesztivál nagymértékben hozzájárul a város megismertetéséhez.Jó lenne,hogy a város,az idegenforgalom nagyobb jelentőségünek vélné a fesztivált.Érdekes és véleményem szerint rendkivül pozitiv lenne az a statisztikai felmérés ami azt vizsgálná,hogy a fesztivál hatására ismételt látogatást tervezne-e a városba.Örvendetes,hogy a programok egyre szinesebbek,figyelemfelkeltőek /egy csipetnyi Sopron mindig van a kékfrankos,a hires soproni sör a nyitott kapu,a szives vendéglátás stb/Csak igy tovább,sok sikert!

 2. A volt Sopron szégyene!Az a sok részeg, füvező állat, aki ellepi ilyenkor Sopront nem kell, hogy máskor is idelátogasson.Van nélkülük is elég hülyegyerek a városban.A városvezetés meg a politikusok menjenek ki éjjel és akkor nézzék meg a sok barmot,ne délelött biztonsági őrök kiséretében.Kérdezzék meg a mentőket,rendőröket,kórházat,a közelben lakókat,a szanatóriumot,még a Harkaiak sem tudnak tőlük nyugodni.Ezektől csak a kocsmák meg a szobáztatók gazdagodnak, a városnak csak a szenny meg a zaj marad.Nevetséges, hogy a természetvédelmi terület határán engednek egy ilyen kultúrmocskot rendezni.Tudom mit írok, volt “szerencsém”ott dolgozni.Nem én jelentkeztem.Kijelölés alapján történt,mert senki nem akarta vállalni.A rendőrök az összes voltos állatot bezárhatnák, ha pár ezer drogtesztet elvégeznének.És akkor ne beszéljünk a minden évben általuk okozott halálos vagy súlyos autóbalesetekről,amiről a média nem közli,hogy részeg voltról hazainduló köcsög okozta.Remélem hamarossan eltűnik a városból ez a Sopron szellemiségéhez méltatlan,minden erkölcsi értéket tagadó “liberális”mocsokfesztivál!!!!!!!!

 3. pontosan azok az emberek képezik a város szégyenét,akiknek az inteligenciája még azt a szintet sem éri el, h egyrészt ne képezzenek előítéleteket,másrészt meg azokat ne általánosítsák minden emberre. hülyék mindenhol vannak,nem csak a volton, mocsoknak meg nem a fesztivált nevezném hanem a ma reggeli hozzászólót…

  peace
  Volt forever!!!!:)

 4. “Kedves” Zsiráf!Én két éve vagyok “VOLT-függő” Minden nap eszembe jut,hogy milyen jó is lesz az a néhány nap amit a csodálatos Sopron városában tölthetek.Aki így gondolkozik mint Te az szerintem költözzön ki a pusztába egy jurtába,ott nem zavarja senki.Mióta a VOLT-ra járok,folyamatosan mindenkinek reklámozom hogy mennyire jó buli,és Sopron mennyire gyönyörű város.Ha neked nem tetszik,költözz el a VOLT idejére,és nem kell látnod a sok boldog arcot,a nyugalmat az emberek arcán.
  A másik az hogy nem tudom miért kell politikát vinni mindenbe,egy ilyen fesztivál legyen mindenkié,és ne kezdjük már el itt is a sárdobálást!Van abból elég kis országunkban!
  Mindenkinek béke,nemsokára a VOLT nagyszínpada mellett találkozunk.
  Peace-love

 5. Több tolerancia kellene! 40 feletti vagyok, több éve járok a Volt-ra, soproniként inkább segítem, mint elitélem a résztvevőket.
  Zsiráf! Ha így folytatod, lassan ülve nyalod a Holdat!
  Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

 6. Az ilyen Zsiráf és hozzá hasonlóak azok, akik soha sehol és senkivel nem tudnak békésen megférni. Javasolnám, hogyha nem tudja elviselni, hogy egy városban néha élet is van, akkor költözzön tanyára, de ott meg a kutyaugatás és a kakaskukorékolás zavarná. Amúgy meg a szóhasználata (nem idézném inkább) saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.

 7. szegény zsiráf! a szigetet láttad már? a volt a legbékésebb és barátságosabb fesztivál az országban (általában 5-6-ot járok meg nyaranta). gratulálok a hozzáállásodhoz, az ilyen emberek miatt nem halad semerre a világ…
  a volt miatt ismertem és szerettem meg sopront.
  üdv pécsről

 8. ja és a zsiráf egy békés élőlény, kérd az engedélyét mielőtt ilyeneket írsz a nveében :P

 9. Safe!

  Szegeny Zsiraf!!

  Ha en nem erzem jol magam, akkor inkabb senki se, tipikus (magyar)peldaja…
  IRIGYSEG…

  peace and love and ganja

 10. még jó, hogy a zsiráfok az álatkertben érzik jól magukat, így a volt-on nem találkozhatunk velük!!

 11. Zsiráf ! Én is ott vagyok minden évben, nem drogozok, nem vagyok állat, van 3 gyermekem, munkám, van házam, elég rendes ember vagyok, kikérem magamnak több tízezer társam nevében amit írtál. Ha nézel TV-t kb. 2 hétig folyik belőle a VOLT. A legnagyobb reklám a városnak és igenis nagyon-nagyon kúltúrált fesztivál. Elég unalmas pacák lehetsz…

 12. Szevasztok!
  Zsiráf! Nem tudom minek így bekattanni. Nekem még valahogy nem sikerült felfedeznem azt a sok részeg, füves randalírozót akik ellepték a várost…Az emberek egy ilyen fesztiválra nem hőzöngeni, balhézni jönnek, hanem hogy jól érezzék magukat. Eddig mind a három alkalommal, amikor voltam azt tapasztaltam, hogy tök békés a hangulat. Úgyhogy a VOLT csak jót tesz a város hírnevének. Valóban én is számolom vissza a napokat, meg már előre tervezem, hogy milyen jó kis 4 napos buli lesz!
  Üdv!
  VOLT forever!

 13. Üdv!
  Szegény Zsiráf.. :) Jobban jártál volna,ha inkább nem szólsz. Persze a negatív vélemény is kritika,de ezt egy “kissé” sztem eltúloztad.. Én tavaly voltam ott először és meg kell mondanom,h nagyon korrektül meg volt szervezve minden. A biztonsági őrök sem azok az izomagyú bunkó fajták voltak,mert tökre normálisan álltak az emberhez. Én is láttam olyan embereket,akik iszonyat be voltak nyomva,de se nem kötekedtek,se nem csinálták a cirkuszt.. Úgyhogy ahhoz képest,h mennyi ember van ott egyhelyen,szinte minden klappolt.
  Persze ehhez az kell,h aki ott van,az tudja,h miért is megy oda.. Ezek után én is csak azt tudom javasolni,h Te inkább ne gyere. Jobb lesz így neked (meg nekünk is).
  Már nagyon várom az ideit is :D Rock forever! Peace.

 14. Sziasztok!

  én tavaly voltam életemben először a VOLT-on…soha nem is voltam nagy fesztiválozós, nem az én stílusom egyátalán, de aztán rávettek…kicsit féltem tőle…de olyan nagyon kellemesen csalódtam..annyira jól éreztem magam, hogy nem is akartam hazajönni…
  Szóval, szegény Zsiráf…tényleg a sivatagban lenne a helyed…vagy csak szimplán meg kéne próbálnod jól érezni magad!(+nem általánosítani) Nekem 1000szeresre sikerült ez, és már nagyon várom a július 2-át..remélem tudunk menni megint!

 15. Szerintem a Lobenwein írt Zsiráf álnéven, hogy felmérje a hangulatot :-)

 16. Kedves Zsiráf!
  Látogasson ki egyszer egy VOLTra, bár nem hinném ,hogy az állatkertből kiengednék a gondozók!
  eddig egy drogossal sem talákoztam,persze nincs kizárva ,hogy vannak ezen a fesztiválon is.részeg emberrel viszont találkoztam.de melyik rendezvényen nincs részeg???minden VOLT után tele van a megyei újság smsrovata köszönő smsekkel,mellete ott díszeleg néhány az Önéhez hasonló hangvitelű hozzászólás.
  Ön talán nem volt fiatal?biztosan volt ,mert senki sem születik buliellenes felnőttnek!
  “nagy az Isten állatkertje,és úgy látom megint kiszabadult egy állat….”
  UI: a kevésbé megválogatott szavakkal magát minősíti!

 17. Nem semmi, hogy Zsiráf egy hozzászólása hogy összehozta a fesztivált támogatókat. :) Mindenki az övére reagált.

  A fővárosban élek, kézen fekvő a Sziget Fesztivál. Nos, utóbbi időkben legfeljebb egy-egy napra néztem oda ki (akkor is ismerősök fellépése miatt csak).
  Nem kérdés viszont, hogy idén is bérletet váltok a VOLT-ra. Nagyon jó volt tavaly is és előtte egyel is. Szeretném, ha megmaradna mindig ekkorában és nem “nőné ki magát”. Nagyon nagy a hangulat, egy egész évre elég pihenést tud nyújtani.

  Idióták? Mindig vannak, ez nem fesztiválfüggő, nem kérdés, hogy a VOLT-on is előfordulnak, a nagy számok törvénye alapján. Nem minősítem hosszúnyakú barátunk hozzászólását, nem kötezelező elfogadnia a VOLT-ot, a “liberális mocsokban”, amiben élünk ezt is megteheti. Remélem azért idén nem “rendelnek ki” ilyen hozzáállású embereket a fesztiválra dolgozni.

 18. zsiráf te egy elvakult hülye vagy bazmeg bocsi a minősítésért de sztem ez tény! lehet oltogatni

 19. Zsiráf!
  Szerintem nemes egyszerűséggel antiszociális vagy, akit kezelni kéne. Úgy gondolom te vagy az az ember, aki még soha életében nem tudta magát elengedi és mindig frusztrált, ha más jól érzi magát. Mivel gondolom szerény életedben eddig nem sok minden jött össze neked, ezért antiszocialitásod olyan méretet öltött benned, hogy egészséges, vidám emberekre vetíted ki gyűlöletedet. Problémádra egyébként, akár megoldást is találhatsz a VOLT-on a “meghallgatlak” sátorban vagy bármely pszichiátriai intézetben az országban.
  VOLT forever!!!!!!!!!:)

 20. Jobban várom mint a karácsonyt!!!!!!!!!!!!!ÉLJEN A VOLT FESZTIVÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FOREVER

 21. Én egész évben nem járok sehová, csak dolgozok, nem bulizok, hanem ha tehetem éppen kipihenem a melót. Nekem a VOLT jelenti egész évben a szórakozást, a nyaralást és a kikapcsolódást. Nem a napokat számolom, hanem az órákat, és sajna még k***a sok van vissza :( A külföldi sztárok soha sem érdekeltek, a Pet Shop Boys például annyira sem érdekelt mint a bándzsidzsámping. Viszont az egykori Klubszinpad nagyon hiányzik, mert ami helyette lett, az egy grillsütőszauna, ahová még csak be sem lehet férni például, a Méhek, vagy a Kistehén koncert :( 2005-2006 Kispál csendesülős a Klubszinpadnál, vagy ugyanitt 2006-ban a sárdagonyázós Kiscsillag, drámai áramszünet lezárással, a legemlékezetesebb koncertjeim közé tartoznak. A VOLT az a fesztivál, ahol mindent megnézhetsz amit szeretsz, mert nem ütik egymást olyan szinten a programjaid, mint a Szigeten. Kontrolálni tudod a távolságokat, megtalálod a barátaidat ha elvesznek és nekem még a sátramból sem loptak (csak el ne kiabáljam). Sopronnak igenis jó reklám a fesztivál, mert azok a FIATALOK, akik most a fesztivál által megszeretik, azok majd később felnőttként is szeretettel járnak vissza! Bárcsak itt Pécsett is lenne egy ilyen fesztivál! Azért csak Hajrá Pécs!!! ;)

 22. üdv!
  nekem idén 4edik köröm lesz.én fesztivál dolgozo vagyok, mindenen ottvoltam az utobbi 4 évbe.amig volt Wan2 azon is, Hegyalja, Volt, Efott, amig a miénk volt,Zánka, Sziget stb.Szóval láttam mindent, ismerem mindet. Egészségügyi csapatnak vagyok a tagja, szóval ismerem mindet ilyen szempontból is mivel mi szedjük össze ha részeg ha dorogos ha sérült. Nyugodt szívvel merem állítani bárkinek, bármikor, hogy Sopron a legjobb minden ilyen szempontból. pont h a füvesek ülnek a hátsójukon, és csak élvezik az egészet, kb ha 4-5 emberrel van dolgunk, részegekből elmondom h negyed annyi agresszív sincs mint pl Hegyalján. Sopront gyerekkorom óta ismerem, ott él a rokonság, minden évben ott nyaralok, az egyik legszebb város, nem látom h károsult volna a fesztiválbo. a bevételből amit a város kap, csak gazdagodik a város.
  Akinek gondja van vele, csak egyszer mennyen ki egy fél napra és élvezze Voltot, mert lehet :) :)

 23. Ecsém! a VOLT!?
  Az valami fantasztikkó! Sopronba jártam szakközépbe olyan otromba zöld ruhába sivatagi tigriscápát tenyészteni, 2000ben lestem be első alkalommal a VOLTba, na akkor eltörött valami bennem és az aztán menthetetlenül elfertőzte a testem és tudatom míg végezetül átlényegült lételememmé és táplálékká. Azóta a VOLTok közti idő nem más mint egy határozott hosszúságú petting, a fesztivál már maga a beteljesülés és és és . . . . :)
  Asszem ennyi, nem sok, de minden benne van és aki mást mond az egy elvetemült morcos kacsacsőrű emlős!
  Szevasztok!
  VOLT!-HUÁÁ

 24. Hello!Úgy gondolom hogy már nem igen tudnék újat vagy jobbat írni mint Ti…..1 a lényeg hogy a VOLT sztem az ország legjobb fesztivája…ezzel nem vetekethet semmi…..VOLT 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Visszajelzés: ec3b5d850e71

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.