Lejárt gyógyszert kaptunk a patikában!

Lejárt gyógyszert kaptunk a patikában!Kicsit felháborodva írom ezen cikkem, mert ha rólam lenne szó, akkor nem érdekel, de amikor a 4 hónapos kisfiamnak veszek hasfájás elleni szert, és gond van a szavatosságával, az már bosszant, de nagyon! A történet a következő: Xy nevű gyógyszert szoktunk adni babánknak, és mivel már csak pár adagra elegendő volt itthon, ezért feleségem elszaladt a gyógyszertárba utánpótlásért.

Mikor használatba vettük volna, fedeztem fel, pontosan február 27-én, hogy a gyógyszer szavatossága 2008. 02-ig érvényes. A készítményt 2008. 02.20-án vettük. Én, mint laikus nem nézem a szavatossági időt gyógyszer vásárláskor, mert hát eszembe nem jutna, hogy már erre is oda kell figyelni. Blokkunk már sehol, mert hát ki gondolná, hogy szükség lesz rá!

A termék gyártási ideje a dobozon feltüntetve 2005. 03.-hó. Tehát már 3. éve áll valamelyik polcon, és ennek biztosan tudatában van a gyógyszertáros is, hogy szavatossága lejár, ezért a polcán előre helyezi, hogy minél előbb megszabaduljon tőle, nehogy rajtamaradjon, ha már kifizette. Természetesen a használati utasításban szép nagy betűkkel le van írva, hogy a csak a szavatossági időn belül adható!

Lejárt gyógyszert kaptunk a patikában!Szívem szerint leírnám, hogy melyik gyógyszertárról van szó, de nem teszem, mert a blokkom már nincs meg. Bizonyíték híján csak a szavaim maradtak, és néhány kép, melyek remélem, eljutnak az olvasókhoz. A képeket magam csináltam, remélem, jól látszik a gyártási év és a szavatossági idő. Ezúton kérek mindenkit, hogy mindig és mindenhol figyeljenek oda, hogy mit vásárolnak.

3562 / 1404 látogató

kapcsolódó cikkek

“Lejárt gyógyszert kaptunk a patikában!” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Életemben nem néztem meg én sem, a “frissen” kapott gyógyszer szavatosságát. Elég megdöbbentő eset. Na melyik patika volt???? Én azért visszamennék szólni nekik, ha nem is kérnék vissza semmit, megmutatnám nekik, lehet, hogy van még a polcon néhány lejárt gyógyszer ebből a fajtából…vagy elküldeném nekik a cikket e-mail-en….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.