Offspring a VOLT-on!

Offspring a VOILT 2008 - onA kaliforniai punk legsikeresebb zenekara, az Offspring is fellép a VOLT fesztiválon – jelentették be a szervezők. A zenekar július 5-én ad koncertet a soproni fesztivál nagyszínpadán, így a VOLT közönsége az elsők között kaphat előben is ízelítőt a csapat június végén megjelenő lemezanyagából. A zenekar először koncertezik hazánkban.

Több mint 32 millió eladott albummal rendelkeznek, valódi világsztárok, akik arról a kaliforniai hardcore színtérről indultak, ahonnan a Social Distorsion, a Bad Religion vagy a Pennywise, akik a megasztárságon túl szerencsére megőrizték szarkasztikus látásmódjukat – talán ezért lehet, hogy az Offspring eredeti felállása háromnegyed részt a mai napig megegyezik az 1985-ös Huntington Beach-beli megalakulással.

[lila]AohpxVJA3mk[/lila]

Bryan Keith “Dexter” Holland – ének, gitár, Kevin “Noodles” Wasserman – gitár, vokál, Greg K – basszusgitár alkotja a magot, melyben a “klasszikus” korszakban Ron Welty dobolt (később Atom Willard, majd Josh Freese követte): ez a felállás hozta el az Epitaph kiadó és a poszt-punk korszak legnagyobb és tulajdonképpen nem is olyan váratlan sikerét, az 1994-es Smash albumot, mely a Nirvana után a legnagyobb detonációt okozta.

Seattle és a grunge után a kaliforniai punk is betört a mainstreambe és az Offspring kislemezslágerei (Self Esteem, Come Out And Play) révén a dallamos deszkáspunk a mindennapok stabil részévé vált (NOFX, Bad Religion, Pennywise, Green Day stb. stb.). Dexterék valahogy egy picit mindig kilógtak ebből a képből, hiszen metálriffekbe mártogatott punkzenéjük az idők során egyre többet merített a popból, a latin zenékből, a hiphopból, nagy vokálokkal, fülbemászó refrénekkel.

Az Offspring volt az egyik úttörő csapat, amely 2000-ben új lemezét promotálandó, feltette és ingyenesen letölthetővé tette weboldalán kislemezdalát (Original Prankster) és a letöltők között 1 millió dollárt kívánt kisorsolni. Hét sorlemez után végre idén júniusban új albumot ígér az Offspring sok millió rajongó örömére, hiszen 2003-ban kaptuk meg az utolsó adagot.

Ha nagyritkán felkerekednek, és nyakukba veszik a világ legnagyobb stadionjait és fesztiváljait, mindenütt teltházas ováció fogadja őket. A hír tehát igaz: 2008. Július 5-én a Soproni VOLT Fesztivál Nagyszínpadán az OFFSPRING!

4515 / 1694 látogató

kapcsolódó cikkek

“Offspring a VOLT-on!” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!
  Vagy 10 éve várom már őket. Most teljesen önkivületi állapotban vagyok. A szerzőhöz hasonlóan én is meghallgatok most minden számukat! Rajongók Juli 5 ott leszünk, ugye?

 2. ez volt minden álmom már nekemis tbb mint tíz éve… amióta tudom az eszemet ez az egyetlen együttes létezik számomra .. eccerüen nem tom feldolgozni.. nagyon durva………
  nemtom kinek kell mondanom de KÖSZÖNÖM
  imádom…

 3. és erre hogyan lehet belépni?napi jegyet is lehet venni?és kb mennyi

 4. Hihetetlen… Off-on nőttem fel :) és most itt vannak… anyám, borogass.. muszáj menni!

 5. Nah emberek, végre jönnek, mindenki régóta vágyik erre úgy látszik, muszáj kint lennünk!!

 6. jeee végre vmi igazán jo!nemtuggyátok mennyi ideje vártam erre!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.