„Malackocsonya” baricolt körteecetes zöldség vinaigrettel

„Malackocsonya” baricolt körteecetes zöldség vinaigrettelA malaccsülköket hideg vízben felrakom főzni, majd mikor az első habját feldobja, lehabozom és bezöldségezem, (sárgarépa, zeller, gyökérzöldség, vöröshagyma, fokhagyma, és pár kelkáposztalevél).

Amikor ismét feljön a habja, újra lehabozom, és egész borsot, sót, borókabogyót, köményt, és babérlevelet főzök bele.

Amíg puhára fő, sárgarépát, kaliforniai paprikát, vöröshagymát, zellerszárat azonos nagyságú kockákra vágok, és sós forrásba lévő vízben külön-külön roppanósra főzöm, majd jeges vízben sokkolom.

„Malackocsonya” baricolt körteecetes zöldség vinaigrettel

A körteecetet elkeverem cukorral, sóval, és egy kis csípős mustárral, majd olívaolajat turmikszolok bele. Ízesítem borssal, és egy kis húslevessel beállítom a konzisztenciáját! A lecsöpögtetett zöldségkockáimat belekeverem, és pár órát állni hagyom. Ha a csülkeim puhák, megvárom míg a levesbe kihűlnek, majd a húst leszedem a csonttokról, és lefejtem róluk a bőrt is.

„Malackocsonya” baricolt körteecetes zöldség vinaigrettel

A levest átszűröm, majd egy literhez, tízen hat levél zselatint teszek (természetesen előtte hideg vízben beáztattam), felfőzöm, ízesítem apróra vágott friss majoránnával, schalotten hagymával, sherryvel, és pár csepp körteecettel.

A húsomat összekockázom, majd kifóliázott formába teszem, felöntöm a levemmel, majd hat órát a hűtőszekrénybe helyezem. Tálaláskor szeletelem, díszítem, majd meglocsolom a vinaigrettel.

3324 / 1275 látogató

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.