Szextankönyv és Óvszer a Középiskolákban!

Szextankönyv és Óvszer a Középiskolákban!Tankönyből tanítaná a szexet az Országos Egészségfejlesztési Intézet – tudta meg az RTL Híradó. 200 tanárt képeztek ki arra, hogy hogyan kell tanítani az intim együttlétet és annak veszélyeit a középiskolásoknak. A könyv néhány napja kapta meg az engedélyt. Bármelyik iskola használhatja, ahol nem félnek beszélni a szexről.

Óvszerautómatákat helyeznének el a középiskolákban:

„Ha olyan a szituáció, akkor figyeljünk oda, hogy nehogy valami kis gond becsússzon.”

Az iskola gyermekvédelmi felelőse több gyereket is ismer, aki nem meri megvenni az óvszert a boltban, ezért nem is használja. Ezért örül az automatának.

„Nem feszélyezi magát a boltban vagy a gyógyszertárban. Nincs az, hogy ezért nem veszi meg az óvszert” – mondta Balogh Tiborné, a Than Károly Gimnázium gyermekvédelmi felelőse.

Szextankönyv a középiskolákban:

Szexualitásról – méghozzá a Parlamentben. Szakemberek a fiatalok egészségéről vitatkoztak. Például arról az új tankönyvről, amely a szexet, a védekezést és a nemibetegségeket tanítaná a fiataloknak. Az egyik rész például a maszturbációról szól, egy másik pedig a hüvelyi pesszáriumról.

„Sajnos van olyan igazgató, aki azt mondta, hogy mit képzelünk mi. Nehogy már odamenjünk, mert az ő gyerekei nem élnek szexuális életet. Hát ezt nehezen hiszem, hiszen az adatok szerint a 14 és 18 év közöttiek 50%-a él szexuális életet” – mondta Gábor Edina, az OEFI főigazgatója.

Ezért tartják fontosnak az egészségfejlesztési intézetnél, hogy terjesszék a tankönyvet, és megsokszoroznák az óvszerautómatákat. A szexualitás tanítása csak a tantestületen múlik. Az óvszer-automaták felszerelése pedig a költségvetésen – iskolánként 100 ezer forintba kerülne. Erről hónapokon belül várható döntés.

Forrás: http://www.rtlhirek.hu/

2173 / 1023 látogató

Szextankönyv és Óvszer a Középiskolákban!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon helyes……sőt, felnőtteknek való könyv-változat sem ártana, mert a szexuális kultúra elég alacsony szinten van…..szerintem………

  2. Nem olyan ujszeru ez. Nagyobb es fejlettebb orszagokban ezt mar regen megtettek. Ennek az otlete es alap temaja sem magyar. Plagizalt. Most az a kerdes, kik es mit fognak belole csinalni. Remeljuk nem csupan nehany beavatottnak nyujt busas kereseti lehetoseget, hanem az erintettek is profitalni fognak belole. Remelem a 60 ev feletti nagy magyar bearanyozott “zseni”szakembereket mellozni fogjak a programbol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.