Nagy tesó figyel

Nagy tesó figyelOldalunkon, március végén már szó esett a térfigyelő kamerákról, amelyeket a város különböző pontjain szereltek fel a szakemberek.

A mai helyzet Sopronban az, hogy sok ember, sajnos nagyrészt fiatalok, nem értékelik a városban felújított, renovált épületeket, tereket. Szomorúan láttam a Jereván ltp – én is, hogy a frissen festett szolgáltató ház heteken belül ismét, igénytelen firkákkal lett tele.

Kezdő kreatívításukat gyakorolhatnák papíron is az unatkozó emberek. A Deák téren felállított üvegeket, amelyeken a növények nevei szerepelnek már az átadásnál szkeptikusan skubiztam. Nem is csodálkoztam, amikor betörve láttam 80 % – ukat.

Úgy látszik van aki nem kíváncsi a zöldek latin illetve magyar nevére. Csak sajnálni tudom őket. Mármint az üvegeket, amikért mi, adófizetők perkáltunk. Szóval e helyeken megalapozottnak tartom a kamerás megfigyelőket.

Viszont a bekötő utakon kicsit gyanúsabb a helyzet. Mégis miért tettek oda megfigyelő kamerákat? A Kópházára vezető úton a Sopron táblánál kik figyelnek kiket és miért? Minden egyes autó megfigyelés alatt áll, aki bejön és aki kilép Sopronból!?!

Nincs mit rejtegetnem, de ezek a kamerás útellenőrző tények zavarják a modern szabadság és emberi jogaimat.

2706 / 1219 látogató

Nagy tesó figyel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. De lehet, hogy jól jön majd, egy egy bűncselekmény felderítésében. Nyugodtan kamerázgassanak. Akinek nincs félnivalója, azt nem zavarja. Vele sem fog senki törődni. De nem egy rablás, sőt emberölés történt városunkban az elmúlt években, és bizony fontos lenne tudni, hogy éppen merre távozott az illető. Ha jól emlékszem, az egyik ilyen esetben pont Kópházán, a kaszinóban fogták el a tettest.

  2. Én voltam egy tájékoztatón, amit a rendőrkapitány tartott, amikor még gyűjtötték a pénzt a kamerákra. Elmondta, hogy azokban a városokban ahol figyelik a be és kijövő forgalmat csökken a bűnözés, főleg az “utazó” bűnözőket tartja távól a városból. Nem ránk kiváncsiak, a bűnözők ellen telepítették az utakra. Reméljük nem lesz annyi betörés, lopás, zsebezés…A grafitik baromira felháborítók tényleg és igénytelenek is. Teljesen igazad van !!! Tenni kéne ellenük v.mit, talán ha jobban, szigorúbban büntetnék csökkene. Én 1-2 hetes elzárásra ítélném a vandálokat, hátha az visszatartaná őket.

  3. Nem tudom felfogni, hogy elkészül egy szép ház, frissen festett, renovált épület stb..és jön egy ilyen értelmi fogyatékos, és nonfiguratív monogrammokat fúj a falra. Még ahhoz, sincs esze, hogy valami normálisat csináljon legalább, bár azt se oda, hanem krikszkraxokat! Nemhogy örülne, hogy szebb lesz városunk, ahol ő is él, hogy végigmegyek az utcán és szépen renovált, festett, felújított házakat látunk! Sokszor mintha ilyen monogrammokkal jelölgetnék a területeiket, hogy ide is fickálok, meg oda is fickálok, mint az állatok! Én azon kívül, hogy elzárnám, még az egész épület újrafestését is kifizettetném vele! Bocsánat a durva szavakért, de bosszantó.

  4. Nekem nincs bajom a kamerákkal, tőlem bárhol lehet. Gondolom nem kukkolgatnak vele senkit, és arra használják, hogy rongálókat meg a bűnözőket megtalálják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.