Országos vízipipás találkozó

Országos vízipipás találkozóAz első ilyen hétvégi rendezvény egyik helyszíne Sopron, ahol a helyi fiatalok kiülnek a szabadba vízipipázni. Ilyet lehet? Mivel a vízipipában (az előítéletekkel ellentétben) gyümölcsös dohányt szívnak, aminek füstje hideg és a káros anyagoktól mentes, így a dohányzás legjobb alternatíváját választja az a párszáz fiatal, aki országszerte részt vesz ezen a találkozón. Várunk Téged is, részletekért keresd fel a www.vizipipa.eu/pipatali lapot!

2008. május 17. 14:00 óra Deák tér.

1955 / 1031 látogató

kapcsolódó cikkek

“Országos vízipipás találkozó” bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. A WHO tanácsadó testületének felhívása szerint a vízipipázás által fogyasztott dohány – amit gyakran melasszal és gyümölcsaromával kevernek – által sokkal több füstnek teszi ki magát az ember és ráadásul több időn keresztül, mint a hagyományos dohányzás alkalmával. Előzetes kutatások azt mutatják, hogy a vízipipázás ugyanazon veszélyeknek teszi ki az élvezőjét, mint a cigaretta, és egyes esetekben egyedien befolyásolja betegségek kialakulásának esélyeit.

  Egy ember egy vízipipázás alkalmával százszor annyi füstöt lélegezhet be, mint egyetlen cigaretta elfogyasztásakor. A nikotin miatt a vízipipa pedig úgyszintén függőséget okoz. „A vízipipa semelyik tartozéka nem csökkenti a dohányzó méreganyag-bevitelét és a dohányzáshoz kapcsolódó betegség kialakulásának vagy betegségben való elhalálozásának esélyét.” – jelentette ki a WHO.

  Én nem tudom, hogy ez mennyire igaz vagy hamis, de furcsálnám, ha nem lenne káros hatása…ahol füst van, és leszívjuk, az már nem tűnik el nyom nélkül!
  Tehát hagyomány ide, divat oda, ez akkor is olyan, mintha egy nagy szuper közös bagózásra hívnánk össze az embereket! Hát hajráááááááááá!

 2. írtam egy hosszú hozzászólást, de elfelejtettem odaírni az e-mail címemet, így már nem jött vissza az írás, eltünt. Nem írom le megint……

 3. Egyik oldalon ezt írják, a másik oldalon meg amazt. Kinek saját szája íze szerint. :))

 4. Közel 2 éve vizipipázok, és érdekes módon nem alakult ki függőség nálam. igaz hogy régebben csak kéthetente gyujtotam rá, de az elmúlt egy évbe majdhogynem napi rendszerességgel, de ha véletlenül kimarad egy hét vagy kettő akkor sem remegek érte, esetleg hányzik a kellemes ize, és illata. Régen dohányoztam 3 évig, melette úsztam, de nehezen kaptam a levegőt, ezért is hagytam főként abba a dohányzást. Pipa melett semmi ilyen gondom nincs, még akkor sem ha két szippantás közt csobbanok éppen, uhogy annyira talán nem lehet káros(tudom hogy ez nem egy hiteles laboratóriumi vizsgálat de talán jelent valamit)……. Nem mondom hogy nem káros, de jóval kevésbé, legalább is ha belevaló dohánnyal tömik nem holmi cigarettadohánnyal. A WHO tanulmányát meg már millió helyen cáfolták. Köztük épp az egyik kereskedelmi TV-ben volt róla szó nem rég, ahol egy elismert toxikológus is megcáfolta. Lukjani linkjét én is ajánlanám, de érdemes máshol is utánnaolvasni, hogy tisztább képet kapjunk!
  Ja és: A DOHÁNYZÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTJA ÖN ÉS KÖRNYEZETE EGÉSZSÉGÉT! :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.