Underground alapzenekarok a VOLT-on és a Szigeten

Underground alapzenekarok a VOLT-on és a SzigetenKét hazai underground alapvetés ad exkluzív koncertet a Sziget Szervezőiroda két idei rendezvényén. Az URH a VOLT-on és a Szigeten lép – hosszú évek után újra – a közönség elé, az F.O. System a soproni fesztiválon ad – bizonyára feledhetetlen – koncertet.

Tizennyolc éve nem láthattuk színpadon, idén azonban két koncerttel is megörvendezteti rajongóit az Ultra Rock Hírügynökség, azaz az URH. Július 5-én a VOLT fesztivál, augusztusban a Sziget Nagyszínpadán hallhatjuk újra az 1980-ban alakult, mindössze fél évig létezett zenekart, mely azonban alapjaiban határozta meg a nyolcvanas években kibontakozó magyar underground szcéna irányvonalát. „Az URH zenéjénél semmi jobbat nem hallottam közép-európai kirándulásom alkalmával”- írta a New Musical Express tudósítója, Chris Bohn 1981. január 17-én. „Vad, felajzó zenét csinálnak, aminek hajtóereje a csodálatos, dühös gitárfutamok által csak alig-alig kordában tartott ritmus. … Életerős zenéjük ugyanúgy hazavágja a hivatalosan támogatott együttesek esetlen rockját, ahogy a punk teremtett tiszta levegőt nálunk pár évvel ezelőtt.” A VOLT-on és a Szigeten tehát újra hallhatjuk az emblematikusnak számító dalokat, az Ismeretlen katonát, a Pokoli aranykort, vagy a Van-e élet a Földön című klasszikusokat és persze a többieket.

Az idei VOLT fesztiválon – az URH mellett – egy másik underground alapzenekart is hallhatunk. A „magyarországi dark wave első számú együttese” írja róla a Magyarock története 2. című hiánypótló mű. A zenekar pedig nem más, mint a 1986-ban alakult F.O. System. A csapat 1991-ben adta búcsúkoncertjét, 2006. február 4-én a Pecsában elevenítette fel a régi számokat, majd ugyanebben az évben – a Cult előtt – a VOLT fesztiválon lépett fel, ahol idén, július 2-án ismét exkluzív koncertet ad a zenekar.

2901 / 1204 látogató

Underground alapzenekarok a VOLT-on és a Szigeten” bejegyzéshez ozzászólás

  1. A VOLT remélem többet nem lesz,a sok barom otthon marad.Ez nem zene,ez mocskos zaj állatoknak.

  2. Hello!
    Hátpedig barátocskám volt az még jó sokáig lesz ;) azért mert te nemhallgatsz zenét senki nem kíváncsi a véleményedre … :) úgysetudod megakadályozni,hogy legyen,semmit se tudsz tenni ellene,ez sok embernek szórakozás és kész!

    Üdv: Olcsi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.