Köszönjük Sopron!

Köszönjük Sopron!Az alábbi transzparenssel álltak fel a kezdéshez a REAC játékosai, a hosszú ideig utolsó Sopronban rendezett NBI-es mérkőzésen. Ez a gesztus, és a piros-fehér szerelés sem tudja feledtetni, hogy ez a csapat nem a mienk, és már sokan tudták, hogy nem is lesz az.

A politikusi etetés része volt ez a félév, a rákospalotaiak nem ide adták le a nevezésüket a következő bajnokságra, egyszerűbb lett volna nekik valahol Pesten játszani, csak arra kellettek, hogy a szurkolók felháborodását leszereljék.

Ez sikerült is nekik, de remélem a következő önkormányzati választásokig, ez a harag nem illan el teljesen, és a haldoklás politikai hátterét megteremtő képviselők,  érezni fogják a kritikai fennhangot, rájuk le (nem) adott szavazatok számában.

A hírek szerint egy NBII-es csapat formálódik a háttérben, ami a jelenlegi helyzetet tekintve több mint biztató!

A mérkőzést, és ezzel a Magyar Bajnokságot, a Sopron nélküli Soproni Ligát, az MTK nyerte. A gá-gá-gázó, és ria-ria Hungária kórusoknak üzenve: ezek a tizenéves „zsidó” fiatalemberek több tisztelet érdemelnek, mint a Bárányos-Tököli-Dvéri féle nagy öregek! Bennük inkább van a magyar foci jövője, mint a szezononként 5Ft. pluszért csapatot váltó futballk****kban. Szép volt MTK, aki meg tönkretette a soproni focit, vagy hallgatólagosan segítette azt, az nagyon szégyellje magát!

Szerdán Női Kosárlabdadöntő a Sportcentrumban, Június 14. szombat 16.00 – Kiállás a Soproni Fociért

3711 / 1463 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Nem felel a telefonNem felel a telefon (1)
  Egy több száz milliós vállalkozás, ami 30 főt foglalkoztat, az már egy komoly cégnek […]
 • Milyen VOLT?Milyen VOLT? (0)
  " Ez nem zene, ezek nem zenekarok... A VOLT egy nagy mocsok..." Volt már ilyen […]
 • Ingyen is lehet parkolni a VárkerületenIngyen is lehet parkolni a Várkerületen (1)
  A Várkerületen már lehet parkolni, nem úgy, mint a 90-es évek vége felé, amikor […]
 • Parkolás a Fertő- tónálParkolás a Fertő- tónál (2)
  Május másodikán lekocsikáztunk a fertőre, gondoltuk még nincs olyan meleg, talán még nem […]
 • SZURKOLÓI LEVÉLSZURKOLÓI LEVÉL (5)
  Tisztelt Önkormányzati illetékes!* A soproni futball barátok nevében mélységes […]
 • Fusson Tom CruiseértFusson Tom Cruiseért (16)
  Idén ismét lesz báránybőrben rejtett szcientológusok által szervezett szaladgálás […]

“Köszönjük Sopron!” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Azért mielőtt allelujáznánk a nagyorrúaknak, ők nem NEVELNEK, hanem vásárolnak már 13-14 éves kortól játékosokat mindenhonnan az országból. Pénzért vesznek, pénzért eladnak, nincs eredménykényszer, csak amit beleraknak (Várszgi elsősorban) azt sokszorosan ki akarják venni. Ennyi. Esélye sincs megtartani más fiatalokat a kluboknak. A szülőknek zsebbe tett milliók eldöntik a kérdést.

 2. Judas!
  Ha ilyen zászlóval szurkolnak, akkor ők nem tiltakozhatnak a vallási meghatározásuk ellen, de én nem a szurkolókról, hanem a csapatról írtam.
  Nem voltam kint a meccsen, nekem egyik csapathoz sincs semmi közöm, ahogy gondolom neked sem. Nekem elég volt Tv-n. Amit leírtam, azt tartom, most a zs a téma, nem az, hogy nincs csapatunk?

  Hajrá Sopron!

 3. b.!
  ezt magyarázd el, nem látom az összefüggést, az írás, és a feltett kérdés között.
  ami tény: nincs csapatunk, de volt.

 4. MTK Hungária

  Az MTK 1994-ben másodszor merült alá a foci másodosztályába, az anyagi és szervezeti szétzüllés állapotába került. Ekkor jelent meg a magántőke a klub hátterében. Várszegi Gábor, a Fotex elnök-vezérigazgatója magánvagyonából megvette az egyesületet, majd létrehozta az önálló futballklubot, amely ez év elején az MTK mellé felvette a Hungária nevet is.

  Ez az aktus részben tiszteletadás a hajdani profiklubnak, amelynek utódai éppen ismét profinak nevezett bajnokságban éllovasok (e sorok írásakor legalábbis).

  De a névváltoztatás mögött több is van a puszta emlékezésnél. Nem kell rendszeresen eljárni az MTK meccseire ahhoz, hogy az ember szembetalálja magát az antiszemitizmus hazai mocskával, amelynek egyik “szolíd” megnyilvánulási formája volt a “hajrá, magyarok” vagy a “ria, ria, Hungária” biztatás, jelezve, hogy az ellenfél, azaz az MTK nem minősül a szemükben magyarnak. (Megjegyzendő, hogy a hazai futballcsapatok között évek óta az egyetlen az MTK, amelynek nevében a “magyar” szó szerepel.) A Hungária név visszavétele óta kissé zavarba esnek antiszemitáék, amikor a ria-riázásra a kék-fehérek táborából visszhangzik ugyanez a biztatás.

 5. “”Ez sikerült is nekik, de remélem a következő önkormányzati választásokig, ez a harag nem illan el teljesen, és a haldoklás politikai hátterét megteremtő képviselők, érezni fogják a kritikai fennhangot, rájuk le (nem) adott szavazatok számában.””

  …erre gondoltam kedves Tigaman.

 6. “”Ez sikerült is nekik, de remélem a következő önkormányzati választásokig, ez a harag nem illan el teljesen, és a haldoklás politikai hátterét megteremtő képviselők, érezni fogják a kritikai fennhangot, rájuk le (nem) adott szavazatok számában.””

  erre gonoltam, kedves Tigaman, végülis a Fidesz alatt ment szét a csapat…

 7. Tigaman!
  Itt a cikkedben elhangzott mondatról van szó, főleg úgy, hogy kinnt sem voltál a meccsen, így amikor írtad ezt a szösszenetet, fogalmad sem volt róla, hogy mi miért történt! (gá-gá-gá, és a ria-ria-hungária). Amíg ez a majom nem feszítette ki azt a zászlót, egy rossz és hangos szó sem történt. Engedd már meg, hogy ha egy zs, ilyen zászlót lobogtat, és ezzel a hovatartozását és esetleges véleményét fejezi ki a másikkal szemben egy magyar bajnoki meccsen, akkor bármelyik “kórus” szintén véleményének adhasson hangot! Ebben a cikkben ez a rész a felháborító szerintem. Mindamellett természetesen nem elhanyagolható az a tény, hogy ide juttaták a soproni focit…

 8. Még annyit a REAC témához, hogy bízom benne, hogy az Önkormányzat elszámol a közvélemény felé azzal a csaknem 25 millió forinttal amit kidobtak az ablakon ( REAC-nak fizetve illetve az FC Sopron MLSZ felé történő tartozásának teljesen felesleges kifizetése). Mert ugyebár mondani sem kell, hogy ennyi pénzből mennyi minden mást lehettt volna csinálni… Judasnak: tudomásom szerint Simon alpolgi a döntőember minden pénzügyben, ő nem akar focit, ezért minden erre vonatkozó kezdeményezésnél az Abdait tolja maga előtt “tárgyalni”, akinek sem döntési jogköre, sem meghatalmazása nincsen semmire. Nem ő a legnagyobb hunyó…

 9. Jud-nak teljes mértékben igaza van! Az ilyen lázító köcsögöket pedig ki kell b.szni a stadionból! Uszítson a Hősök Terén, ne itt!!!

 10. “az NBII-es csapatról mit lehet tudni?” Most olvastam, hogy a Dunaújvárosi csapatot akarják ide hozni.Pfff, hát ez vicc.Először a Reac, most meg ez. Soha nem lesz igazán soproni csapat egyik sem.Ha annyira focit akarnak a városban, (és ezek szerint meg lenne a rá a pénz) akkor csináljanak inkább egy új soproni klubbot, induljanak el a legaljáról, harcolják ki az osztályok megnyerésével a magasabb osztályokban való indulási jogot, és akkor garantáltan lesz törzsközönsége(nem is kevés) a csapatnak. Vagy karolják fel az igazán soproni csapatot: a SFAC-ot. Ez az én véleményem.

 11. Ott az SVSE. Igazi soproni csapat. Miért nem nyomják oda a pénzt? Abból néhány éven belül lehetne csinálni egy “igazi” jó soproni csapatot, aki mögé szívesen odaállna a város…

 12. Szerintem meg az SVSE-t békén kellene hagyni.Mindíg is egy szimpatikus soproni kiscsapat volt, hangulatos pályával.Viszont ha a városvezetés belenyúl, akkor az is megszűnik.9-évvel ezelött volt a városnak 2 nb2-es csapata: a SFAC és a MATÁV.Óriási helyi rangadókkal.
  Viszont a SFAC mögött nem állt komolyabb támogató(pedig a szurkolók sokkal nagyobb része SFAC drukker volt) ezért a vezetők sokszor kértek támogatást az önkormányzattól, amit egyszercsak megunt a városvezetés, összedugták a fejüket a MATÁV vezetőkkel, és eldöntötték hogy a 2 nb2-es csapatnál jobb lenne egy nb1-es MATÁV.Amelynek egyébbként is pályagondjai voltak, hiszen nem lehetett stadiont építeni a régi posta pálya helyére, úgyhogy jobb lesz nekik a káposztás utcai pálya.Teljesen felszámolták a SFAC-ot. Azzal viszont nem számoltak, hogy a MATÁV pár év múlva főszponzor nélkül marad, és megszűnik.A mi kis okos önkormányzatunk tehát csinált a 2 nb2-es csapatból 0 nb-s csapatot.(persze nem csak az ő hibájuk hogy megszüntek ezen csapatok, de ha lehet kérni akkor nagy ívben kerüljék el az SVSE-t)

 13. Szervusztok.
  olvasom a hozzászólásaitokat és sajnos néha szégyelem a soproni mivoltamat és azt is,hogy magyar vagyok.
  A mostani Önkormányzatott a város többsége választotta meg.Tehát jogában van számonkérni a döntéseit.
  Aki SOPRONT az NBI-be vitte azt a város akkor is (sajnos már nem él) gátolta irígységből (pedig nem vólt soha zsidó) meg most is különböző rosszindulatu mendemondák terjengenek róla.
  Most mikor dönteni kelett vólna az SVSE és a REAC között(ha az SVSE 30-milliót kapot volna most NBII-s)
  akkor az volt a kifogás,hogy az nem a városé hanem a Gyesev-é. Csak nemtudom akkor míért szerepel a Sopron név a cég nevében?
  Okos emberek akik a spothoz sem értenek döntenek sok mílíókról kedvük szerint a hozzáértők meghalgatása és tudta nélkül. Vélleményezünk kritizálunk de a döntés elötti miérteket nem tudjuk és nemis fogjuk megtudni soha mert ijen diktetórikus (BOLSI) önkormányzeta még nem vólt a városnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.