A.J.Christian – Párkapcsolatok és a Vallás

A.J.Christian – Párkapcsolatok és a Vallás“Túl sok könyv jött be annó a rendszerváltás után, és nem tett jót. A túlzott információ megöli az egyént: ha túl sok kincs vesz körbe, belefulladsz a gyémántba.

A hétköznapi üzenetekben hiszek, s bizony, az emberek is mindennapi kérdésekkel keresnek meg: hogyan legyél boldogabb, hogyan találd meg, amit szeretnél, hogyan éld meg önmagad, satöbbi.

Nagyon sokan az előző életeikben, angyalokban, hasonlókban keresik a választ kérdéseikre. Velük – s mindenki mással is – próbálom megértetni, hogy a múlt nem számít, s amikor egy “tanító” megmondja nekik, hogy 300 évvel ezelőtt milyen testben éltek, akkor nem történik más, csak parasztvakítás”- vélte A. J. Christian, majd az előadásokon felvetődő főbb problémákról kérdeztük.

“A fő gócok a párkapcsolat, a szexualitás, a gyereknevelés, és egzakt dolgok: a hit, a vallás” – sorolta, majd az elsőre, a legtöbb probléma forrására tértünk rá. “Sokan azt hiszik, hogy a párkapcsolatban úgy lépnek előre, ha megváltoztatják a másikat. Ez nem más, mint torzítás, és mivel mindkét fél erre törekszik, birkózás lesz a kapcsolatból ahelyett, hogy örülnének egymásnak” – mondta, és megkértük, személyesebb példákat említsen.

“Nekem klasszikus párkapcsolatom nem volt, mert hiányzik a te az én nőm vagy, én a te pasid vagyok típusú birtoklási vágy. Szeretetben tudok élni – noha ez annyira elcsépelt kifejezés, hogy behánynak tőle az emberek – de meg tudom élni a szeretetet: boldog vagyok akkor, ha egyedül vagyok, és boldog akkor is, ha veled, mert a boldogságom nem függ tőled. Úgy szoktam ezt mondani: nincs rád szükségem, mert szeretlek.

Akinek szüksége van rád, az nem szeret, hanem szenved, és te vagy a gyógyszere. Aki valóban tud téged szeretni, annak nincs rád szüksége” – vezette le, és a különböző társadalmi elvárásokra utaltunk.

“Igen, sok a felesleges nyomás, de ha belegondolsz, független ember vagy. Szeretnéd, ha az lenne a sírodra írva, hogy itt nyugszik az az ember, aki helyett a társadalom élt?”- kérdezett vissza, majd két tracket előrelépve az egzakt témákra tértünk rá, ugyanis meglehetősen gyakran kérdezik arról, melyik az ‘ideális vallás’.

“Mindenkinek a saját vallását kell megtalálni. Aki az igazságot meglátta annó, az most is meglátja, de aki ezer éve látta, az azoknak az embereknek adta át. Aki az ezer éves szavaknak hisz, nem csinál mást, mint hagyomány címszó alatt követ egy hullát” – mondta, és kérdésünkre nem nevezett meg sem vallást, sem vallásfilozófiát, amelyik közelebb állna hozzá.

“Azt próbálom észrevetetni, hogy az istent az életben találjuk: a virágsziromban, a kajában, a piában, a szeretkezésben, a nevetésben” – tette hozzá A.J Christian, aki ezekről a gondolatairól is ír legújabb, a Teljesség tekintete című könyvében, amely az első megjelenő része lesz egy hatkötetes sorozatnak.

“Másfél évemet foglalja majd le ez a sorozat, utána még tervezek egy globális, bibliavastagságú könyvet, amelyikben mindent összefoglalok, hogy ha meghalok, egyben legyen minden. Azután nem írok többet, csak regényt. Az elmúlt nyolcezer évben ugyanis mindent leírtak már: a szöveg csak azért válik újjá, mert új emberekhez szólhat” – zárta A. J. Christian.

Forrás: Velvet.hu
www.ajchristian.hu

4937 / 1763 látogató

A.J.Christian – Párkapcsolatok és a Vallás” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Vagyok, aki vagyok.
  Zavarban vagyok, mert nem tudom, hogy ez a levél, majd kihez érkezik, Chrishez, vagy Demuth-hoz, de úgy gondolom, mindkettőnél jó helyen van. Csak arra kérlek téged, akihez eljut ez a levél, modd meg a Cristiannak, amit itt olvasol. Köszönöm.

  Christian kedves!
  Átgondoltam, hogy tőled nem szokták megkérdezni, hogy hogy vagy itt a Földön. Megkérdezem: Hogy érzed magad itt a Földön? Még azt sem írta senki neked, hogy nagyon ötletes vagy. Amit és ahogyan kitalálsz, a módszer, amit alkalmazol, azt kell, hogy mondjam ZSENIÁLIS. Végre látok egy létezőt, aki a médiát a lehető legjobbra használja. Azt látom benne, hogy sok híresség gyermeket vár :), ezzel lehet másokat a legjobban és a leghatékonyabban ösztönözni ugyanerre. Nagyon tökéletes módszer. Jönnek a gyermekek! Hurrá! Baj van a párkapcsolatokkal? Á dehogyis :). Tényleg, aki boldog, az önmagában is boldog, nincs szüksége senkire sem. De ez nem feltételezi azt, hogy egyedül is él, hogy ehhez magányos kell, hogy legyen. Isten: Isten mindenkiben és mindenben jelen van. Aki keresi az Istent az nem tudja, hogy ő ( és mindnyájunk) benne él, és mi Őbenne. Rajta kívül nincs semmi, a semmi van. Ez egy organikus egység, mely öröktől fogva létezik és örökké létezni fog. Christian! Fogadtál annak idején a szuper tudattal, az EGY-gyel, hogy a tudatosság a kulcsa az emelkedésnek. Nem csak hogy kulcsa, hanem MINDENE,
  anélkül nincs emelkedés. A szeretet állapotszerű megélése, melyen keresztül vizsgálom önmagamat és a világot, és a tudatosság, mint állapot, elérése és megtartása az maga az ÉLET.
  KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY EZT ELÉRTEM. Nem csak magamnak köszönöm,( a válaszodra válaszoltam) mert volt egy csomó tévképzetem, volt egy pár tévképzeti “magaslovam”, de már letisztultam, leszálltam. Hála neked. :) Ezért kezdtem úgy, hogy vagyok, aki vagyok. Már nem akarok más lenni, mint aki vagyok, nem keresem önmagamat, mert véletlenül még megtalálom :))). Miért csak most reflektáltam? Egyszerűen azért, mert most lett nálunk internet.

 2. Szia. Keresd meg az ezo rovaton belúl, a Mestereink A.J.Christian cikkem, ott rengeteg hozzászólás van már, többek között leírtam Chris emaicímét is :)

 3. Nos Christiant sokan támadják, csak úgy mint Jézust vagy Buddhát…
  Úgy hiszem Cristian nagyon sokat adhat az embereknek, egy olyan létező aki való világban is megtudja ismertetni veled a boldogságot, illetve a “lét” mámorító szépségét.
  Valóban falakat vehet dönthet le benned…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.