VOLT 2008 – sztárok és allűrök

Július 2-án végérvényesen elindul Magyarország legkedveltebb vidéki fesztiválja, a VOLT Fesztivál. Azt már tudjuk, hogy a négynapos soproni bulin kik lépnek fel, de tekintsünk most egy kicsit a kulisszák mögé.

A fesztivál négy napja alatt több száz külföldi fellépő érkezik a VOLT-ra, köztük számos állt elő idén is különleges kéréssel.

A legtöbben elégedettek Sopron szállodáival, néhányan a nemzetközi fellépők közül azonban Bécs legdrágább hoteljeiben kértek szállást. Az egyik legismertebb és legkeresettebb VOLT-sztár viszont nem hajlandó elegáns, drága hotelben megszállni, ő kifejezetten családiasabb, soproni motellszobát kért magának. Senki ne lepődjön meg, ha a szálló folyosóján világsztárokkal fut össze!

Szintén vannak, kik kizárólag luxusautóval hajlandók megérkezni a schwechati reptérről a fesztiválra, Louie Austen viszont idén is vonattal érkezik Bécsből, hogy fehér öltönyében Senor Coconuttal közösen lépjen a VOLT színpadára. A turnézó csapatok zöme luxusbuszokkal ún. nightlinerekkel érkezik Sopronba, így két koncert között menet közben aludhatnak, ehetnek, ihatnak.

MC Spee, a Dreadzone-MC külön kérése volt, hogy vagy a helyi foci csapat, vagy a fesztivál hivatalos pólójában léphessen színpadra. Már készül számára a VOLT-os póló.

A külföldi fellépők egyre nagyobb része csakis bio-ételeket fogyaszt, sőt nemhogy húst, de tejterméket sem eszik, azonban van egy nyolctagú zenekar, mely képesnek tartja magát 100 üveg sört, 10 üveg vodkát és hasonló mennyiségű whiskey-t legurítani egy fellépés után. Az igazi ínyencek a helyi ízekre esküsznek: a magyaros ételek mellett van, ki házi barack pálinkát rendelt az öltözőjébe. S van olyan sztár, aki mindig tudni akarja, mi történik odahaza, így a USA Today friss számát is kéri a harapnivaló mellé.

Az pedig szinte természetes, hogy a legtöbben háziomozi-rendszert, játékkonzolt, óriás hangerejű hifit kérnek az öltözőjükbe, de azt még nem sikerült megfejtenie a szervezőknek miért kell egy hattagú csapat másfél órás koncertjéhez 150 db törölköző…

2845 / 1298 látogató

kapcsolódó cikkek

 • Kedvcsináló a VOLT-ra I. napKedvcsináló a VOLT-ra I. nap (0)
  Már egy hónap sincs egészen az idei Volt kezdetéig, úgyhogy nézegetem a programot, és […]
 • VOLT, van és leszVOLT, van és lesz (0)
  Július 2-án 16. alkalommal indul el Magyarország legjelentősebb vidéki kulturális […]
 • 15 éve kezdődött15 éve kezdődött (12)
  A leggyakrabban feltett kérdés a VOLT Fesztivállal kapcsolatban talán az esemény nevére […]
 • újra voltújra volt (0)
  Direkt korán keltem, hogy ne kelljen rohannom, konkréten ¾ nyolckor, és szépen, nyugiban […]
 • Kedvcsináló a VOLT-ra III. napKedvcsináló a VOLT-ra III. nap (0)
  Péntek A harmadik napra is jut a jóból, és ezúttal korán kezdek, mivel 16:00-kor a […]
 • Nouvelle Vague – VOLT 2008Nouvelle Vague – VOLT 2008 (0)
  Július 4., péntek Just can't get enough... Sweet dreams... A forest... Tainted love... […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.