Becsületes megtalálónak ügyészi megrovás

Becsületes megtalálónak ügyészi megrovás Nemrég mesélte egy ismerősöm, hogyan pórul járt. Talált egy mobiltelefont, de mielőtt még felhívhatott volna egy számot a telefonon, hogy kiderítse kié, leejtette és kiesett belőle az aksi. Miután visszahelyezte már kérte a készülék a PIN kódot így nem tudta használni, nem találta gazdáját.

Teltek múltak a napok, elutazott Budapestre, hazajött, dolgozott stb. Így amikor bevitte a rendőrségre leadni, már 15 nap is eltelt a megtalálás óta.

A rendőrségen közölték vele, hogy a talált tárgyakat 14 napon belül le kell adni, így törvényellenesen cselekedett. Eljárást indítottak ellene, és hosszú huzavona után végül is ügyészi megrovásban részesítették. Egyébként a telefon visszakerült a gazdájához, aki a szomszédságában lakott.

Tehát ha nem akarunk magunknak kellemetlenséget, ha találunk valamit azt hamar adjuk le vagy soha…

4690 / 1585 látogató

Becsületes megtalálónak ügyészi megrovás” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nem 14 napon,hanem 8 napon belül kell leadni.
    Azonban ha leadod az önkormányzaton,a leadás időpontjában ott,a helyszínen kérheted,hogy értesítsenek,ha nem jelentkezik érte a gazdája 30 napon belül.Ugyanis,ha nem jelentkezik, akkor törvényesen a tiéd (az embereknek eszükbe sem jut ott keresni),de csak 30 nap után.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.