A haszon többet ér mint az egészség? Vagy csak nem érdekelnek a szabályok?

A haszon többet ér mint az egészség? Vagy csak nem érdekelnek a szabályok?Nem dohányzom ! Én egy ilyen ember vagyok. Persze van sok sorstársam. A nevükben szólalok fel a füstölgők és a harácsoló vendéglátósok ellen. A párommal és kisfiunkkal szerettünk volna meginni egy kávét a plázában. Nem írom le, hogy melyik kávézóban történt az eset, de ha valaki körbesétál a plázában és hasonló, füstmentes módon szeretne meginni egy csésze feketét úgy, hogy közbe ne fújják az orra alá a mérgező füstöt, úgyis hamar rájön, hogy kisebb nagyobb eltérésekkel, de ugyan azt fogja átélni, mint mi.

Amikor megkérdeztük – a kedvesnek éppen nem mondható – „plázacica” külsejű, valószínűleg 8 általánost végzett hölgyet, hogy mi hol ülhetünk le a gyerekkel egy üdítő és két kávé elfogyasztására, bájosnak nem mondható hangon utasított egy olyan asztalhoz, amin éppen nem volt hamutartó, de ha hiszik ha nem, az asztal körül csak olyan asztalt láttunk, ami mind dohányzó volt.

Amikor számon kértem, hogy hol a nemdohányzó rész, az előbb említett „kedves hölgy” felcsattant, hogy: Olyan itt nincs, mert nincs rá igény !

Persze, hogy nincs, ha ilyen a hozzáállás – mondtam neki – hiszen egy józaneszű ember, aki nem akar passzív dohányzástól kapott tüdőrák miatt megdögleni, messze elkerüli az olyan helyeket, ahol füstgomolyag közepén ülnek a majdani tüdőrákosok. Azok, akik természetesen elvárják majd a szuper kezeléseket – magukat nagyon sajnálva és sajnáltatva – és természetesen elvárják azt is, hogy mi nem dohányosok is ugyan úgy hozzájáruljunk a gyógyíttatásukhoz adóinkkal.

Megjegyzem, fejlettebb országokban már kötelezően több egészségügyi hozzájárulást kell fizetnie, egy aktív dohányosnak, hiszen betegsége, vagy halála is természetesen hamarabb fakad káros szenvedélyéből.
Visszatérve a felszolgáló hölgyhöz: azért is érezhettük úgy, hogy nem lehet több 8 általános a végzettsége, mivel ha legalább egy 3 éves vendéglátót elvégez, már kell találkoznia némi szabályozással, mely a dohányzást és nem dohányzást illeti.

A kedvesség hiányáról már ne is beszéljünk, hiszen Ő dolgozik a vendéglátásban, és örüljön az a vendég, ha Ő, mint fáradt „dolgozó Nő” az asztalára vágja, a vendég által alázatosan kért fogyasztani valót.

Az iróniát félretéve kijelenthetjük, hogy az ilyen felszolgáló lejáratja ezt a fajta munkát, és a főnöke nem is tudja, hogy miért kevesebb a forgalom néha-néha.
Bár ha a tulaj nem figyel oda az ilyesmire Ő is megérdemli a bírálatot, sőt megérdemelne néhány hatósági ellenőrzést is !

Következő történetem egy puccos sznob helyről fog szólni, ahol hasonlóan kedvesek a pincérek, és ennél még érdekesebb és bicskanyitogatóbb lesz a sztori.
Kedves egészségünkre !

4398 / 1640 látogató

kapcsolódó cikkek

“A haszon többet ér mint az egészség? Vagy csak nem érdekelnek a szabályok?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Szerintem nyugodtan leírhatnád, hogy hol jártál, hol fogsz járni…úgy érdekesebb lenne. Volt már sok hasonló cikk itt, megnevezve a patikát vagy éttermet, lakóparkot stb. Jó a cikk !!!

 2. Szerintem Te soha életedben nem voltál vendéglátós vállalkozó,pláne nem felszolgáló!
  Azért a kérdéseidre (ahogy feltetted) kíváncsi lennék.
  Tudod én 13 éve a vendéglátásban dolgozok és tudnék mesélni egyet s mást.(csak egy szösszenet pl. a “kedves” vendégek legalább 70%-a nem köszön,hogy a többit ne is említsem)

 3. Kedves alpokalja!
  Leírnád, hogy melyik soromból derült ki neked az, hogy én felszolgáló vagyok?
  Vagy csak pusztán az a baj, hogy nehezen megy a szövegértés?
  Igazán nem akarlak megtanítani a szakmádra, – hiszen ahogy írtad te már 13 éve húzod a vendéglátásban az igát, – de azért azt megjegyzem, hogy ha te a kapun belül vagy és én bemegyek, akkor ne az illemre akarj kioktatni, hanem úgy vágd össze a bokádat, hogy egyik lábaddal kirúgod a másikat, mint a katonatisztek és hajolj mélyre, mert én hozom neked a pénzt.
  Ha én – és itt most a vendégtársadalmat értsd, – nem megyek be a munkahelyedre, akkor az hamar meg fog szűnni !
  Aztán utána morgolódhatsz egymagadban !
  A cikkem éppen a rossz vendéglátósok és a kutyaütő főnökei ellen szólnak, akik azt hiszik pár lyukas garas többet ér, mint az egészség.
  Pont az ilyenek miatt nem megy szórakozni az emberek jó nagy része.
  Ezért van az, hogy hiába öl valaki több milliókat egy olyan helybe, mint a nem túl rég nyílt „kedves” hely, a BENI-BEN helyén, ha olyan emberekre bízza, akik csak lehúzzák az időt a munkahelyükön, de a vendéglátást a szó szoros értelmében csak messziről ugatják.
  De tudod mit ?
  Hozzászólásod éppen arra sarkall, hogy megírjam az eddig elmaradt cikkemet éppen erről a helyről.
  Hátha a tulaj is elolvassa egyszer és érdekesnek tartja, mi folyik az üzletében, amikor Ő nincs ott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.