IMO Sopron

A soproni IMO autómosó megújult külseje, kicserélődött személyzete mellé, egy új stílus is társul. Tegnap lemosattam átlag kosszal színezett kocsimat, és amikor a gőzborotva kezelő mérnök megtudta, hogy csak sima mosást kérek, felháborodottan kérdőre vont, hogy miért csak az alapszolgáltatást veszem igénybe.

Nem kiállításra viszem – szabadkoztam -, csak zavart, hogy koszos. Erre teljesen behergelte magát és közölte, hogy az ilyenek, mint én, idejönnek, úgy, hogy elötte teljesen összeb****ák a kocsijukat. Mindezt lehúzott ablaknál, hogy én is halljam.

Biztos a sok Csendes Bob csak hallgat ilyenkor, de én tudattam vele, hogy ugyan a vélemény szabad, de nekem is más mosóba vinni a kocsimat.

Közölte, hogy a kocsi (ami átlagosan koszos volt) tönkreteszi a keféit.

Ma is tanultam valamit: a koszos kocsit lemossuk, mielőtt mosóba visszük, vagy beszól a kefekezelő.

Már azon se fogok csodálkozni, ha a fodrász csak rövid hajat fog vállalni, mivel így nem kopik az ollója.

IMO autómosó többet nem találkozunk.

11913 / 4899 látogató

kapcsolódó cikkek

“IMO Sopron” bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Kiváncsi lennék ha az alapárra rádobtál volna egy kis jattot akkor is ilyen tahó lett volna…megérdemli a munkáját, mosson csak kocsit a minuszokban…

 2. 560-ra 600. Nem Ő mos hanem a gép. A benzinkúton se adok 30 forintnál többet, ha magam tankolok.

 3. Amikor még a copfos csávó csinálta, nem volt velük semmi gond.

 4. Hehe ez jó. :)

  Nekem még anno az állomásnál az üzletsoron a pékségben volt egy esetem. Kértem egy fél kiló kenyeret, de mondtam az ürgének, hogy ne fél kilósat adjon, hanem egy 1 kg-os-nak a felét. Erre rámnéz és azt mondja:
  – Az nem lesz jó.
  – Miért nem?
  – Mi van akkor, ha idejön nekem 10 vevő és mindenki csak egy fél kilót akar, én levágom, de utána mit kezdjek 10 fél kiló kenyérrel?

  Néztem rá, néztem… nézett. Aztán szó nélkül levágta a kenyeret, kifizettem és eljöttem. Nem volt pofán szemberöhögni szerencsétlent. :)

 5. Az IMO autómosónál én is így jártam.
  Amikor meghallotta a kefekezelő, hogy csak az alapot kérem, olyan minősíthetetlen megjegyzéseket tett félhangosan morogva, hogy komolyan mondom, kisoroltam volna, ha már nem vagyok rajta a szalagon.
  Azóta nem jártam ott.
  Nem is megyek többet !
  Talán az Ő fönöke is tudhatna erről.
  Lehet, hogy több forgalma lenne.

  Ezért is jó ez a fórum, mert hátha rászoknak az olvasására a vezetők és tulajdonosok.
  Tanulságos lenne számukra !!!

 6. Napokban volt nekem is egy kisebb afférom velük, szerintem az utolsó ;)

  Bevittem a többnyire a ház előtt álló kocsimat, hogy le kéne kicsit mosni, meg sáros lett a felnim pár földutas méter miatt, ezért azt is lemosattam volna.
  Pechemre szintén zenész voltam az alap programmal, hiszen azt hittem, hogy elég neki annyi, de a sáros felnimre azért kértem a “speciális felnimosást”.

  Kijöttem a mosó túlsó végén, ellenőrzésre megálltam egyből a parkolóban.
  Kicsit csalódott voltam az eredménnyel:
  a tetején még állt a kosz, és a speciális felnimosás eredménye képpen is csak össze lett vizezve.

  Gondoltam visszakanyarodok és szólok, hogy nem mosta le a kocsit rendesen, még abban is benne lettem volna, hogy újabb pénzt áldozok a gépjármű ápolás terén, de amikor a tag meglátott, nem volt valami kedves, és említettem neki, hogy nem lett tökéletes a dolog, erre ő:
  – Aki spórol a tisztító szerrel.. A második programban már tisztítószer is van!

  Rápillantottam a táblára, ott valamilyen vaxot volt (nem biztos, hogy jól mondom, de arra konkrétan emlékszem, hogy olyan volt ott, aminek semmi köze a mosószerhez), egy szó sem volt arról, hogy az első program “nem tartalmaz mosószert”, hát ezt azért megemlítettem, de igazából ráhagytam a kérdést, utána megemlítettem a “speciális felnitisztítás” kérdését, hogy miért koszos még, mire ő ezt sajnos nem látta, erre kénytelen voltam megmutatni és kézzel, az egy ujjas tesztel. Hát jócskán jutott kosz az ujjamra.
  Erre ő még mindig stabilan állította, hogy semmit nem lát, ekkor láttam, hogy így nincs miről beszélni tovább, itt a tények nem léteznek és fordultam vissza a kocsimba, mire a kedves mosós azt mondta, hogy visszaadja a “speciális felnimosás árát”, azaz kőkemény 120 forintot, hát nem ragaszkodtam hozzá de csak a kocsimban landolt és a kedves személyzet következő kérése azt volt hogy tolassak ki ezzel az “ezeréves szarral, aminek már olyan szar a festése, hogy bele van rohadva a kosz”.

  Hát erre a kedves invitálásra azért nem számítottam, lett volna kedvem megemlíteni egy két dolgot a tagnak, de inkább jobb a béke alapon kitolattam és egy darab ronggyal és egy alacsony árfekvésű ablaktisztítószerrel befejeztem, azt, amit a mosóban nem tudtak elintézni. Összesen 5 percembe került.

 7. Kedves cikkíró és kedves hozzászólók!

  Először is, köszönöm a kritikákat, amiket a legkomolyabban fogok – fogunk kezelni. Itt elsősorban a vevőkkel való bánásmódra gondolok, ami engem is felháborít, ha ténylegesen is van valóságalapja.

  Nézzük sorban:

  Kedves tigaman!
  Autómosásunkhoz hozzátartozik egy kedves, körültekintő kiszolgálás a minőségen felül. Ha ezek valamelyikével nem elégedett, akkor (ezúton kérek mindenkit) használják a Vásárlók Könyvét! Tudniillik ez a legjobb módja annak, hogy mi, szolgáltatók tudomást szerezzünk arról, hogy a többezer vendégünk közül egy-ketten miért nem elégedettek. Ha ez megtörtént, felvesszük Önnel – Önökkel a kapcsolatot (ez jogi kötelezettségünk is), és ha úgy ítéljük, személyes változásokat is tudunk eszközölni azért, hogy a szolgáltatásunk még kifogástalanabb legyen.
  Személyes véleményem, hogy ezek a fórumok kellenek és jók is, viszont a fentiek hiányában csak a rossz hír keltése lehetett a cél, mivel a vendégeink túlnyomó része visszajáró és elégedett.

  ‘1’ (hozzászóló):

  Többéves gyakorlat után tudok tanácsot adni, hogyan lehet és hogyan kell egy autó fényezését megóvni. Ha igényt tart rá, keresse a “copfost” a mosóban!

  tigaman (hozzászóló):

  A munkának a nagy részét tényleg a gép végzi. A munkatársainknak “CSAK” abban van szerepük, hogy a gépi és kézi mosás közti jelentős különbséget csökkentsék, és segítsenek kiválasztani a programot, amivel az autó megfelelően ápolt lesz (fenti példa: ha zsíros a hajad, meg is kell mosni vágás előtt. Nem csak mosunk, ápolunk is).

  Kedves CYX!

  Nem voltál zenész! Az ilyen szép és öreg verdák (videófelvételen megnéztem) több figyelmet igényelnek fiatalabb társaiknál. Sajnos ebben benne van az is, hogy némely öregebb alkatrészt csak kézzel lehet tisztítani és ápolni.

  Üdv! A copfos

 8. Tetszik a hozzáállásod, amit te az évek alatt felépítettél, azt nem akarod, hogy az alkalmazottaid lerombolják. Évekig jártam hozzátok, és amíg te áltál a karcher végén, soha nem volt semmi probléma. A vásárlók könyves dolgot te sem tartod realitásnak ugye :-) ?
  Ha meg azt gondolod, hogy csak az IMO Sopron rossz hírének keltése volt a cél, akkor elég ha hagyod dolgozni az embereidet, ahogy eddig.

 9. Sziasztok !

  Én az IMO-ba régóta járok és tiszta autóval érkezem haza minden mosás után. Az ott dolgozó srácokkal sem volt eddig gondom (reméllem ez így is marad :), én ajánlom mindenkinek !

  üdv: Szpachek !

 10. Sziasztok!

  Én is az Imo-ba járok heti több alkalommal is!!Eddig semilyen változást nem vettem észre,sem az ott dolgozókon,sem a mosáson!!
  …így ajánlom mindenkinek Én is!!

  u.i.:…a karcolásokról meg annyit,hogy a kézi mosó is ugyan ugy karcol mint a többi “gépi” mosó,csak az ember akkor nem figyeli,hogy milyen lett a verda mert az van berögződve az agyába,hogy “A kézi mosó nem karcol”!!!Mert általában a kézi mosókban egy szivaccsal mossák végig az autót,ezzel együtt a felnit is ami ugyebár fékporos elég rendesen!!tudni illik,hogy a ferodol elég kemény anyag ami beleragad a szivacsba,amit öblitéssel sem lehet kimosni!!Így a lakkréteg megkarcolása lesz a következő művelet a szivaccsal!!
  Szép napot!!

  Üdv.:Dexter

 11. Dexter véleménye túl átlátszóan szakszerű ahhoz, hogy elhigyjem azt, hogy Ő külsős.
  Kár itt védeni azt, ami el van rontva.
  Az IMO-ban ROSSZ a kiszolgálás, és ezen csak a főnök tud segíteni egy-két oda nem illő figura röptetésével és 5-6 hónapos intenzív odafigyeléssel.

  Alea iacta est !

 12. Nem irtam,hogy külsős lennék!!Csak dolgoztam kézi autómosóban,és tudom hogyan és miképp folyik a munka!!Ezzel nem a kézi mosókat szeretném bántani!!Ha két szivaccsal van csinálva akkor karcmentes lesz továbbra is a verda!!

  u.i.:ezzel a hozzászólásommal nem lavinát akartam indítani a kézi mosósok ellen!!

  Szép napot!!

  üdv:Dexter

 13. (fenti példa: ha zsíros a hajad, meg is kell mosni vágás előtt. Nem csak mosunk, ápolunk is)

  Szóval mosatni a mosás elött?
  Nem lenne egyszerübb ha a mosót be is zárnátok, és csak egy pénztárost alkalmaznátok?
  Tiszta kocsi jön, fizet.

  Tovább megyek, nem is kell, pénztáros, elég lesz egy automata, nem kell utána tb.-t fizetni, és a jatt után se kell(?) bevallani adót.

 14. break !

  Te egy igazi kretén vagy!
  Ezzel az IQ-val még egy sz.. mosóban sem alkalmaznának.
  A ti bolygótokon milyen a klima???,??

 15. Boksy!

  Szép dolog, hogy megpróbálod védeni az IMO autómosó becsületét (akkor is, ha nyilvánvalóan anyagi érdekeid miatt van mindez).
  Sajnos tény, és ez a hozzászólásokból kiderül, hogy viselkedésüket tekintve alkalmatlan személyek dolgoznak nálatok. Fogalmazhatnék erősebben is, de nem teszem.

  Nekem is több negatív tapasztalatom volt, amíg nálatok mosattam a kocsimat, s amióta eljöttem, már nincsenek. Továbbra is autómosóba járok, közel a Plazához, s ott egészen másfajta emberek dolgoznak. Kedvesek, udvariasak, segítőkészek. Nekik szívesen adok borravalót.:) Sokan átpártoltak tőletek hozzájuk, s ez így lesz mindaddig, amig nem tanuljátok meg, hogy nem az van értetek, aki megrendeli és kifizeti az autómosást, hanem fordítva…

 16. Kedves Boksy!

  Köszönöm a reakciódat, örülök, hogy utána jártál a dolognak. Tisztában vagyok vele, hogy bizony egy öreg autónak a karbantartása nem ugyanolyan, mint egy frissen szalonból jött társának. Mint írtam, én nagyon szívesen áthajtottam volna újabb pénzt áldozva a mosásra, de igazából a személyzet volt, aki konkrétan elkergetett, ha megnézted a videofelvételen, akkor láthattad is.

  Én is visszajáró vendég voltam. De már csak voltam. A régi személyzet egyik tagját személyesen is ismerem és ők roppant segítőkészek voltak és kedvesen ajánlották is programot az autó állapotának megfelelően.

  Nem tudom, hogy ők miért távoztak a cégtől, de sajnálom.

  Üdv:
  CYX

  ui:
  Tényleg örülök, hogy utánajártál és válaszoltál a felmerült kérdésekre.

 17. Üdvözletem az ittenieknek!

  Nos én benfentes vagyok, de nem Sopronban, Pesten dolgozom, és sajnálom, így őket-magamat fogom védeni…:P

  1:
  Minden mosóban kint van legalább 2 tábla is, amikor araszolsz-száguldasz a mosóba, tán el is olvashatod, tanulmányozhatod az ott leírtakat.

  2:
  Alap mosás.
  Mit vártál egy (mostani áron 660 nálunk) olcsó szar mosástól? A kerék tisztítás viszont az ő vétkük… Ezért val sehol nem fognak tényleg megmosni, a cég is csak azért tart ilyen olcsó mosást is, hogy minél többen menjenek át a gépen, és a sok embert, akit be tud bolondítani ezzel az árral, be is húzza…
  a 2 programban most nem emlékszem mi akonkrét neve, de valami hab… az a mosószer..
  3programtól felfele van alváz kerékjárati ívek mosása, és egy gyenge viasz is..
  4-es program tol nálunk 3 komponensű hab (Mosószer) alváz kerékjárati ívek és egy közepes viasz leledzik.
  5-ösben 3 komponensű hab, alváz kerékjárati ívek, forró viasz (Lényege hogy könnyebben és egyenletesebben terül el forrón a viasz a kocsid felületén, ezáltal jobb a védelmi értéke is a mocsok stb ellen)..
  és mindehhez jön a kerékmosás is… Ez egy spéci vegyszer, ami ha igazán töményen kerül a kezedre, leszedi a bőröd is.. és még nem is eza legerősebb vegyszerünk.. a géptisztító simán lemarja a bőrt, húst stb.. és leszed gyak majd minden dzsuvát is…. de az nevéből adódóan, csak a gép tisztítására használatos…
  karcok.
  Ha az autód karcos lesz, azt val a por teszi, amit vagy nem mosnak le(ezt csontos mosásnál ne is nagyon hozd fel, ők is pénzből élnek… adj jattot és szebben is meg leszel mosva, nálunk van olyan aki bejön egy 1-es programra és ad rá 1000-ret.. vagyis 340 forint jattot kapok tőle, cserébe szépet mosok, ahogy illik.. és még élvezem is ezeket a mosásokat, csontos viszont nálam is csak annyi kap vizet mehetsz befele…), még szívesen mesélnék rólatok, emberekről és a ti hozzáállásotokról, arról hoyg milyen taplók és parasztok is tudtok lenni(tisztelet ugye a kivételnek, szerencsére több van a normálisból, és a jófejből…) van szép számmal történet, nem is egy…
  hja igen: 30-40 forint nem jatt. inkább csak a kiszúrom a szemed ezzel a kis apróval, ne az én zsebemet húzza a sok fém….:P

  most egy kicsit tán indulatból is írtam, így elég csapongás volt, de szíves örömest részletezném, de most teljesen más dolgom lenne… Szal mentem.
  Bye-Bye

 18. HJa igen. a táblák miattatok, és nektek vannak kint, és pont titeket nem érdekel…
  Kérdezni lehet, csak legyél udvarias. Ennyit ők/mi is megérdemlünk, tán nem csak droidok vagyunk, egy fajba tartozunk veletek, vagyis embernek születtünk mi is.

 19. Na látom ide lehet sztorizni. Persze használhatnám a vásárlók könyvét is, viszont akkor csak a fogyasztó védelem olvashatná el, hogy milyen bunkó parasztok vannak. Így meg mindenki láthatja, aki éppen ezt az oldalt nyitja meg. :D És ez nekem így jobban tetszik.
  Szóval behajtottam a soproni IMO Autómosóba. Kértem a fiatalembertől egy mosást és megkértem őt, hogy ha lehet a motorháztetőt ne mossák kefével, mert matt fényezés van rajta. Majd fizettem. Mielőtt a mosás elkezdődött a két alkalmazott, nekem háttal állva, valamit megbeszélt.
  A másik alkalmazott szépen körbemosta az autót kefével és nem felejtette ki a motorháztetőt sem. Ekkor lehúztam az ablakot és odaszóltam neki, hogy hagyja abba, mivel direkt azt kértem, hogy ne mossák kefével a motorháztetőt. Jelezném, hogy nem voltam ordenáré. Nem használtam megbotránkoztató szavakat. Egyszerűen odaszóltam, hogy hagyja abba. Az a fickó, akinél fizettem ekkor roppant felháborodva közölte, hogy én nem is azt mondtam, hogy ne mossa le a motorháztetőt kefével, hanem azt hogy mossa. A másik meg roppant lekezelően odalökte nekem, hogy: “Elnézést a kolléga félreértette.” és még azt is, hogy “én meg mutattam neked, hogy tedd üresbe az autót meg állítsd le!”
  Majd ezek után úgy vágta be az autóm ajtaját, mintha az egy ólajtó lenne.

  Én megértem, ha valaki stresszes, rossz napja van, vagy csak éppen akkor egyszerűen nem figyelt oda. Az ember hibázhat, félreérthet dolgokat, de az a mód, ahogy ezek a fickók ezt a dolgok lereagálták roppant primitív és lekezelő volt. És a tegező hangnem a legkevesebb. Végül is nem a bíróságon vagyunk, miért ne tegeződhetnénk, de nem értem, hogy miért nem lehet azt mondani, hogy “sajnálom, félreértettem.” Miért nem lehet a felelősséget vállalni, ha már ez történt?! És miért haragszanak azért, ha nem mondom, fültől fülig vigyorral erre az egészre, hogy “jó nincs semmi baj”? Bocs, hogy nem örülök annak, hogy valaki nem tartja tiszteletben azt a dolgot, ami az én tulajdonom. És akkor még megsértődik azon is, hogy az “ajtócsapkodás” után azt mondom neki, hogy “Ne csapkodd barátom, nem a tiéd!”.
  Persze ideírhatja nekem bárki, megvédvén alkalmazottait, hogy ha ilyen problémáim vannak, akkor miért nem használok kézi mosót, de a válasz roppant egyszerű:
  Szerintem nem nagy kérés, hogy ne mossák le a motorháztetőt kefével.
  De semmi gond. Probléma megoldva. Nem megyek többet a soproni IMO-ba. Nekem így is jó…

 20. Nekem kérésem lenne. Az autómosó mellett van egy buszmegálló, amit – legtöbben – a vidéki dolgozók használnak. Ha csak egy kicsit is fúj a szél, már jön is a nyakunkba a mosószeres permet. Ez télen a legjobb. A paraván jó ötlet, de sajnos nem ér a házfalig, másrészt alacsony. Lehetne ezügyben tenni valamit?
  Köszönettel egy vidékről bejáró.

 21. Uraim es Holgyeim.En az a.mosoban dolgozok es csak annyit szolnak hozza,hogy pl:az alapprgram csak az auto hatso felet engedi,hogy elomoso szerrel es kefevel megpucoljuk.ez le van irva,meg lehet nezni,nem mi talaltuk ki!A masik az a hozzaszolas:hogy a gep mossa le az autot:Ez egy nagy tevhit.Ugyanis habkefek vannak a mosoba,amik nem szednek le az eros szennyezodest.Vagyis az automosas legnagyobb reszet mi vegezzuk a ‘Minuszokba is.Ahogy egy kedves Ur irt a hogy csak b…..k meg. :-) Koszonom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.