Sopron elsőszámú …

Aki a sopron.info.hu-n kívül olvassa Sopron egyéb online magazinjait, láthatja, hogy az oldalak magukat meghatározva, szlogenekkel probálnak identitást találni:
soproni7.hu – sopron elsőszámú online magazinja
InfoSopron – Sopron elsőszámú információs és szórakoztató portálja

Ezek a magabiztos jelzők, látva az oldalak keresőkben elfoglalt helyezését, arra sarkallottak, hogy próbáljam felmérni látogatottságukat. Mivel valószínűleg statisztikát úgysem adnának, ezért két könnyen mérhető számot ellenőriztem:

1. a Googleban elfoglalt helyezés a Sopron szóra:

8. sopronnet.hu

9. sopron.info.hu

33. infosopron.hu

nincs az első 500-ban soproniak.hu, soproni 7.hu

2. és, az Alexa rangsorolását. Minnél kisebb az oldal mérőszáma, annál előkelőbben szerepel a rangsorban.

Tehát kedves szlogengyárosok szerényebben.

3448 / 1527 látogató

kapcsolódó cikkek

“Sopron elsőszámú …” bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Én úgy gondolom, hogy sokkal inkább a látogatottság az, ami meghatározhatná az Interneten, hogy mi “elsőszámú” és mi nem, hiszen az, hogy a keresőkben milyen eredményt ér el egy lap, csupán egy (elég jelentős, de nem kizárólagos) mutatója a lapnak. (A Traffic Rank azért már valamivel jobb mutató.)
  A fent említett pár oldal közül egyébként még egyiknek sem láttam látogatottsági adatait, pedig érdekeltek volna.
  Ha már felmerült ez a pár soproni weblap.
  – A sopneten szerintem nagyon kevés az információ.
  – A soproni7 minden 6.-7. híre szól Sopronról, a többi tv meg bulvár, illetve PR cikk. Nem sok értelmét látom.
  – A soproniak a nyári címlapcikkével szerintem felejthető
  – Az infosopron már rég nem működik, nem csinálja senki.
  – Jelen blog pedig kihozza a maximumot a WordPressből, de a szórakozóhelyeket, szolgáltatókat, stb. lehúzó blogbejegyzések szükségét nem érzem.

 2. nem kéne másokat fikázni. Észrevehetnéd már, hogy marketing az egész világ.
  Írd ki te is, hogy a legkirályabb oldal, ha attól jól alszol…

 3. kimaradt
  a tetszhalott hellosopron.hu
  a sopronrol.com megszünt
  van még info-sopron.com, a cyberpress és
  a soproninapilap.hu is.
  A cikk célja nem a fikázás volt, hanem a szlogenekben rejlő hazugság kibontása.

 4. Nem tudom mikor érünk el oda, hogy felismerjük végre: az internet már nem a spájzban van, hanem átlépte a küszöböt, és jelen van mindennapjainkban. Ezt csupán azért mondom, mert sokkal többet érdemelne mindegyik soproni oldal, minden kommenttől függetlenül. Ugyanis mindegyik mögött van munka, nem is kevés. Csak felvetődik a kérdés, hogy megéri-e így, hogy a vállalkozók kiköpik a tüdejüket, a jól megérdemelt díjazás meg elmarad… Úgy tűnik, hogy itt mindenki hobbiból csinálgat oldalakat, márpedig a professzionális működés egyik alappillére a befektetett munka gyümölcse, ez esetben a hirdetők. Hol vannak? Még mindig bizalmatlanok ehhez a műfajhoz… nem értem, miért? lehet, hogy közösen kellene valamit tenni, de erre meg mi soproniak élből alkalmatlanok vagyunk – sajnos. Csak csendben jegyzem meg, a látogatottság önmagában még nem minden, a hosszú távon talpon maradáshoz azt forintokra is kellene váltani! Na, ezt nem látom sehol, ez persze nem feltétlenül az üzemeltetők hibája.

 5. Szerintem a google-ban elért helyezés sok esetben inkább a keresőmarketing és optimalizáció eredménye. Ez persze nem kicsinyíti a dolgok értékét, sőt. Csak éppen a valós tartalmat nem lehet számokkal egyszerűen visszaadni. Sopron túl kicsi, hogy csupán egy oldalból rendesen eltartson egy online vállalkozást. Ezért van minden új, önálló kezdeményezés érdektelenségre ítélve hosszabb távon.

 6. Félreértés ne essék, nincs az itteni tartalommal különösebb bajom. Csupán annyit írtam, h. lennének ígéretes próbálkozások – pl. amiket te is felsoroltál – csak éppen nincs elég olvasó mindhez. Ráadásul a hivatalos soproni oldal (sopron.hu) még az elődjeinél is kevésbé támogatja a különböző hangokat.

 7. a sopron.hu az aktuális vezetés szimpatizánsait, vagy a szerkesztő ismerőseit támogatja. ha segítenének megerősödni egy alternatív hangot, akkor hamar rámutatnának a saját alkalmatlanságukra. milliók a semmiért!!!

 8. A Sopron.hu-t inkább hagyjuk! Maradjunk annyiban, hogy ha én szeretnék elmenni egy vidéki városba, és a kitűzött város honlapján ugyanezt a struktúrát találnám, hamar elmenne a kedvem az egésztől… Azt kellene jól pi@sán rúgni, aki kitalálta, hogy a kvázi címlapon a politika uralja a terepet! Mondom ezt én – na, mindegy! Ahogy Soproni Somlai Attila barátom mondta vala: “a lófasznak is van vége” – bocs Balázs, hogy elragadtattam magam :-)))

 9. Kedves Vargasz!
  Ha jól sejtem ki vagy, te ott vagy a politikában. Nem tudnál tenni valamit? Tényleg itt mindenki ingyen írja a cikkeket, ami nem is baj, mert hobbinak is jó, de Tigaman pl. nagyon sokat dolgozik ingyen, megérdemelne egy kis támogatást…. Tudom, hogy most semmire sincs pénz, de nem is nagy összegekről van szó…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.