Lehet, hogy Indigó felnőtt vagy?

Ha indigó gyerekek születtek, akkor létezniük kell már indigó felnőtteknek is. Wendy H. Chapman , a www.metagifted.org vezetőjének írása, az indigó felnőttekről. Igen, legyél bármennyi idős is, lehetséges, hogy indigó felnőtt vagy.

Indigók nemcsak 1975 és1995 között születtek, bár valószínűleg ez a legnagyobb csoport. Nézd meg, hogy ezek a tulajdonságok rezonálnak-e veled és ha igen, akkor lehet, hogy te is Indigó vagy!

Úgy hiszem, a felnőtt Indigók ezekkel a tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Intelligensek, bár nem biztos, hogy magas végzettségűek.
 • Nagyon kreatívak, és örömüket lelik dolgok készítésében.
 • Mindig tudni akarják, MIÉRT, különösen, ha megkérik őket, hogy végezzenek el vmi feladatot.
 • Ellenszenvet éreztek az iskolai munka iránt, vagy utálták az iskolában megkövetelt dolgokat, az ismétlésen alapuló feladatokat.
 • Lázadók voltak az iskolában, mert nem voltak hajlandóak megcsinálni a házi feladatot, nem fogadták el a tanári tekintélyt, VAGY komolyan lázadni szerettek volna, de NEM MERTÉK megtenni, általában a szülői nyomás miatt.
 • Megtapasztalhattak korai egzisztencialista (a létük értelmével kapcsolatos) depressziót, és átélhették a tehetetlenség érzését. Ezek a szomorúságtól a teljes kétségbeesésig terjedhettek. Az öngyilkossági gondolatok, érzések a főiskolás vagy a korábbi években nem szokatlanok az Indigó felnőttek körében.
 • Nehézségeik vannak a beosztotti munkákkal. Az Indigók ellenállnak az autoritásnak és az alkalmazottság társadalmi szisztémájának.
 • Előnyben részesítik a kooperatív erőfeszítéseket, a vezetői pozíciókat vagy az önálló munkavégzést.
 • Mély empátiát éreznek mások iránt, ám nem tolerálják a hülyeséget és a butaságot.
 • Vagy rendkívül érzékenyek érzelmileg, és mindenen sírva fakadnak (nincs védelmi pajzsuk), vagy épp ellenkezőleg, semmiféle érzelmi reakciót nem mutatnak (teljes védekezés).
 • Problémáik lehetnek a DÜH-vel.
 • Problémáik lehetnek az olyan rendszerekkel, melyeket nem működőnek vagy rossz hatékonyságúnak tekintenek, beleértve a politikai, oktatási, egészségügyi és jogi rendszereket.
 • Elidegenülés a politikától, vagy haragos érzések a politikával szemben – úgy érzik, mintha a szavazatuk nem számítana, és hogy teljesen mindegy, mi lesz a kimenetele a szavazásnak.
 • A hagyományos amerikai álommal kapcsolatban érzett frusztráció, vagy ennek az álomnak az elutasítása – kilenctől ötig tartó munka, házasság, 2,5 gyerek, ház fehér kerítéssel stb.
 • A jogok elvételével kapcsolatos harag, félelem és/vagy düh, hogy “a Nagy Testvér figyel téged.”
 • Égető vágyat éreznek, hogy tegyenek vmit azért, hogy megváltoztassák és jobbá tegyék a világot. Talán megakadnak, mert nem tudják, mit tegyenek. Problémájuk lehet az útjuk felismerésével.
 • Pszichikus vagy spirituális érdeklődés már elég korán – tízéves koruk körül vagy előtte.
 • Kevés, vagy semmilyen Indigó szerepmodell nem volt előttük.
 • Erős az intuíciójuk.
 • Véletlenszerű viselkedési minták vagy gondolkodási mód – (az ADD tünetei): problémájuk lehet a kijelölt feladatokra való összpontosítással, beszélgetés közben elkalandozhatnak.
 • Pszichikus élményeik voltak, pl. előérzet, testenkívüli élmények, angyalokat vagy szellemeket láttak, hangokat hallottak.
 • Elektromos érzékenység, pl. az órájuk nem működik, az utcai lámpák kialszanak, ha elmennek alattuk, elromlanak az elektromos berendezések, az égők kimennek.
 • Tudatában vannak más dimenzióknak vagy párhuzamos valóságoknak.
 • Szexuálisan nagyon expresszívek és találékonyak, VAGY elutasítják a szexualitást, mert unják, vagy mert magasabb spirituális kapcsolatra szeretnének szert tenni. Esetleg a szexualitásnak változatos formáit próbálják ki.
 • Az életük értelmét keresik, és a világ megértését kutatják. Ezt a valláson vagy a spiritualitáson keresztül teszik, spirituális csoportok és könyvek, önsegítő csoportok és könyvek segítségével.
 • Ha megtalálják az egyensúlyukat, akkor nagyon erős, egészséges, boldog egyénekké válnak.

22489 / 7567 látogató

kapcsolódó cikkek

“Lehet, hogy Indigó felnőtt vagy?” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Őőőőőőő, hát nem kicsit ismertem magamra. Most ilyenkor mi történik?
  Előfordulhat, hogy nem is vagyok indigó, csak rámhibáznak a jellemzők?

 2. Nekem is az a belső meggyőződésen, hogy nem én vagyok kicsúszva a társadalomból. A társadalom van kicsúszva a valóságból. Tisztelt társadalom, ha ezeket az embereket nem veszitek komolyabban, a lelki és ezen belül az anyagi világotok nem sokat fog nyújtani számotokra.

 3. Tokeletes a leiras! Tegnap valaki azt kerdezte Tolem, hogy; indigo vagy? Nem ertettem a kerdest, mivel 20 eve nem elek magyarorszagon, s aztan azt, mondta, hogy igen, Te kristaly vagy! Nos ma reggel ezzel kezdtem a napot, hogy kideritsem, mi ennek a szonak a jelentese, s sikerult, es meglepett, amiket olvastam. En nagyon sokat kaptam, ha eppen 1 lelket lattam!, vagy orultem, amikor az idos, vagy beteg ember atkoltozott, s ereztem, hogy O mar megszabadult es megpihen! Ekkor a 60-as evekben az En Anyukam nem orult, ha En ilyen dolgokrol beszeltem, s szegeny Nagyapa mindig az orvoshoz akart vinni, s nem ertettem, miert nem tartanak normalisnak! Aztan a csonk kovetkezett, egeszen 8-10 eves koromig, amikor mar nem kerdeztem, de nem ertem minek az a sok templom, hiszen 1 a TEREMTO s 1 a Torveny, akkor az emberek, miert jarnak kulonbozo helyekre imadkozni. En ezeket a dolgokat tudtam, sosem feltem Istentol, TUDTAM, hogy
  nem vagyok bunos, s nem ertettem az embereket, hogy Ok miert felnek. S aztan a templomba sem szerettem menni, mert nem ertettem, oda sok ember minek megy, mert ereztem, hogy Ok nem tisztak lelkileg. 3 evesen a kutyaval jartam az erdobe, ott volt 1 tisztas, s ott toltottem mindennap 1 orat, hat nagyapam ennek sem orult! Egyedul mentem persze! Ma mar nagymama vagyok, mindig szerettem az embereket, sosem voltam beteg, mindig segitettem embereket, s egyszer valaki megkerdezte, hogy: Te tanultal, reikit? nem tudtam mi a szo jelentese, de En mar hosszu evek ota gyogyitok embereket, ma mar az orvosok is kuldenek hozzam pacienseket. Igen erdekes, valoban, s erre szuletni kell. TV-t evek ota nem nezek, mert nem birom latni azt, ami a mai vilagban tortenik, eleg ezt erezni. Nagyon nehez az embereknek segiteni, megertetni Veluk, hogy mi az elet, s hogyan mukodik. Megertetni, hogy Hinni kell, a lenyeg, hogy a torveny szerint eljen,ha nem tette eddig, akkor lepjen, mert most itt az ideje es muszaj lepni! Amikor vallasos, kovesse a torvanyeket es az iget. Katolikus, iszlam, buddha stb. kovesse az iget, de ne itelje el a masiknak a hitet, mert minden hitben van 1 kozos. Testi-lelki tisztasag, egymasiranti tisztelet, szeretet, egymas megsegitese. Mert a Teremtoi szikra Bennunk van, a pici szikra, amikor szuletunk, Nekunk csak a Belso erzeseinkre jobban oda kellene figyelni, s az nem biztos, hogy tisztan latas, de lehet tisztanerzes pl. vagy hangok, vagy alom. Mert ezek lehetnek uzenetek is. A betegseg nem a velunk szuletett adottsag, de lehet 1 figyelmezteto jel. Tanuljunk meg ugy elni, hogy a lelkunk, a szivunk legyen a vezetonk, nem pedig a labunk. Az eletet kaptuk, de a sorsunknak mi vagyunk az iranyitoja!

 4. bla bla ,Mondjuk úgy mindíg is voltak itt és születek ide magasabb tudatossági,tisztább forrású lények,angyali és félangyali,félisteni lények ,ahogy a pokol bugyraiból és Lemúria és Atlantiszról.
  Amit itt valaki leírt a kristályokról marhaság,ugyan ki tudná besorolni meghatározni őket jellemvonásaik és tulajdonságaikat ,és beskatulyázni egy csoportba mint az asztro jegyek is erről szólnak ami nem egyezik mindenkire talán egy emberre 100%-san .ember ad töltetet nevet itt mindennek,de aki megteremtette őket az nevezheti csak meg őket.
  ma azt mit nem ismerünk kitaláltuk hogy Atlantisz és Lemúriai ,Mu kristálytudat ,ma minden 2 ember azt hiszi hogy az még a gyerekek is,holott az igazi forrás gonoszságoktól,önzés,irigység,düh és nagyravágyosoktól mentes tiszta energia,isteniből táplálkozik, mint itt a földön minden, rezeg ,él energia.
  Szerintem jobban tenné az író ha az indiai,arab,héber tanok és Edgar cayce tanokban kotorna ott a válasz mindenre miért van ilyen ember és olyan,mióta,szamszhara,dharma ,lét kereke .A bibliában lukács evangéliuma és több helyen van sok utalás a lélekvándorlásra,levitáció,idegenekre ,mivel több fordítása lett,több dolgot kivettek, átírtak, marhaságot beleraktak amikor átfordították ,több változata létezik.A mai Biblia hazugságok tömkeleke,csak utánzat,fordítás hisz a lényeget kihagyták a akkori hatalmak,papok.Pl Esdras próféta könyve ?Azt meg igen bírom ,hogy már az agykontroll,istenhit,reikit,arolo,prána nadit mindent kevernek belemagyaráznak ide.

 5. Sziasztok ! Tőlem is ezt kérdezte valaki a minap ,indigó vagy? Fogalmam nem volt miről beszél ,de utána néztem és sokmindent megértettem.Igen elalszanak a lámpák ,áramütést okozok másoknak,látok időnként szellemeket,jó hogy mások is ,mert akkor nem vagyok hülye.Igen tudok gyógyitani is valamilyen szinten és a környezetemben érzelmeket váltok ki az emberekből ,jót is rosszat is ,de olyan még nem volt h valaki közömbös legyen irántam.És az is jellemző rám keresem a miértet ,és tudom több vagyok mint aminek most látszom teszem a dolgom mert muszály gyerekeim vannak felelős vagyok értük ,és baromi nehéz komoly felnőttnek lenni ,de mindig minden tettemért vállalom a felelősséget mégha beverik érte a fejemet akkor is .És igen is más az értékrendem ,na és?Jó tartozni valahová ,egy közösséghez ahol végre értik mit miért teszek vagy mondok ,nem néznek rám mintha japánul beszélnék.Keresem a leendő barátaimat,egyszer találkoztam eddig olyan lánnyal akivel egész nap azt jászottuk h verseket mondtunk egyik elkezdte a másik folytatta vagy könyvekből idézeteket és igy tovább ,hihetetlen volt Keresem a barátaimat köztetek .Vannak találkozók? Elmennék egyre .Sziasztok Erzsi

 6. Sziasztok! Én is indígó vagyok, de már nem bírom. Nekem kínzás ami velem, és körülöttem folyik. Ti hogy bírjátok? Én erős gyógyszereket szedek, amik nem használnak, és nem bírok aludni. Sporttal küzdőttem az indigóság ellen, hogy normális ember legyek, az örültek között, de már öreg vagyok hozzá.

 7. Sziasztok kedves Indigók!

  Kínzásnak találom én is, azokat a dolgokat amik körülöttem is folynak. Meg kell értenünk, hogy nekünk indigóknak sokkal sokkal nagyobb a tudatosságunk mint az embereknek, és nehéz nézni és hallgatni őket.És nekik kellene utolérni minket…de mikor? Mivel mindent tisztán érzek és látok ezért mégdurvább elviselnem őket, nehéz a mi sorsunk.Gyerekkorom óta tudom , hogy nem ide tartozom és ez az érzés csak erősödik bennem.
  Szeretnék indigókkal felvenni a kapcsolatot, tartsunk össze mert mi egy család vagyunk!

 8. Kedves indigó közösség. Mikor először olvastam a jelenségről, fellángolt bennem az érzés, hogy végre van valami magyarázat, de kismillió oldalról tekintek a kérdésre a villamoson töltött 5 perces elmélkedésem alatt. És őszintén.. nem tudom. Lehet, hogy csak magamat kéne elfogadnom. Az érzelmileg gyenge emberek befolyásolása gyerek korom óta az egyik kedvenc szórakozásom. A tanáraim, barátnőim, barátaim és vezetőim rólam alkotott képét én határozom meg. Hihetetlen egyszerűséggel irányítom a környezetem, miközben egy cigicsikk tanulmányozása jobb kedvre derít, mint a karácsonyi ajándékok.
  Mindent összevéve: ha ti indigók vagytok, akkor inkább nem kérek ebből. Az egyetlen reális bejegyzést Eta írta.
  Örüljetek vagy féljetek a másságotoktól, de ne keressetek rá magyarázatot. Ez szánalmas… szerintem

 9. Kedves Dávid! Bár én még nem tekintem magamat a közösség tagjának, de nem érzem úgy, hogy a miérteket feleslegesen teszi fel az ember magának, ugyanis ebből tanulunk! És szánalmasnak én inkább azt nevezném aki önös érdekből manipulálja a környezetét! Ezért úgy érzem jobb is ha a cigicsikkekkel foglalkozol , mert a karácsony valami olyanról szól amit te hírből nem ismersz! mert nem az tesz boldoggá amit kapok, hanem amit adok!!! És bár lehet hogy azt vallod hogy mindenki foglalkozzon a saját dolgával , én mégis remélem hogy elolvasod ezt és ha változni nem is akarsz ,de legalább elgondolkozol rajta!

 10. Sziasztok!

  Véleményem szerint egyes hozzászólások teljesen értelmezhetetlenek, mert még a magyar helyesírást sem ismerik a hozzászólók, és ráadásul összefüggéstelenek (kizárt dolognak tartom, hogy indigó írta). Ezért azokra feleslegesnek tartom a bárminemű reakciót, mert nincsenek azon a szinten, hogy megértsék. Vagy egyszerűen csak zsidók. Nyers megfogalmazás, de szeretem az egyenes beszédet. Én nem állítom magamról, hogy indigó vagyok, és jelenleg nem is ezért keresem fel a tényleg indigókat. Ha léteznek valóban indigók (azok érteni fogják, hogy miről beszélek), akkor azok azért kapták ezeket a különleges tulajdonságokat, hogy segítsenek másokon. Jelen esetben a magyarokon. Jézus is mondott példabeszédet a tálentumról. Vagyis, nem véletlenül kaptátok: dolgotok van vele. Fogalmam sincs, hogy miben hisztek, Ti indigók, de érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy fordítsuk jobbra Magyarország sorsát. Mivel különleges képességekkel rendelkeztek, nektek talán sikerülhet.

 11. Sziasztok. Szeretnék megismerkedni Indigó emberekkel, ugyan is illik rám is a leírás, szeretnék többet tudni erről, de legfőbbként azt hogy tényleg én is Indigó vagyok-e.

 12. Ez elég rémisztő, de gyakorlatilag szóról szóra igaz rám minden! Még az is, hogy előfordult, hogy kialudtak az utcai lámpák, mikor elmentem alattuk, és ennek többen is szemtanúja voltak. Most akkor mi van? Mit jelent mindez? Lehet fejleszteni ezeket a képességeket?

 13. Az a baj, hogyha az ember hisz ebben és hiszi hogy ő is Indigó, az sem változtat semmin. Egyébként rám is illik a leírás(többnyire).

 14. ez az elekromos erzekenyseg zavar es nem tudom hogy kezeljem mi a megoldas?

 15. Én egyszerűen csak hallgatok a tudatalattimra, foglalkozom ilyen dolgokkal, de nem úgy, veszek talizmánokat meg nem úgy mint ami iránt rajongok, hanem próbálok egy hasonlatot felhozni:
  “Mint, amikor éhes vagyok, akkor akarok enni, mert éhes vagyok, de ezt mégis akaratlanul teszem, mert nem akarok éhes lenni, hanem ez csak egy érzés, ami magától jön.”
  Elég fura példát hozam, de most jobb nem jutott eszembe, akit az életembe sodor az élet eddig mindig a “helyes útra” kellett irányítanom, de ezt se tudatosan vagy átlendítenem egy ponton. Történtek/történnek velem rendszeresen furcsa dolgok. 20 éves vagyok, és talán most jutottam el arra a szinte, hogy tudom is irányítani, illetve csak tudom mit kell tennem.
  Ami nagyon fontos, hogy lelkileg jól érezzem magam, mert ha lelkileg kivagyok, akkor ez a belső “hang” vagyis inkább érzés eltompul és ilyenkor kicsit elveszek. Nem vagyok sem bolond sem őrült, igazából mondhatni beilleszkedtem a társadalomba, viszont ami nagyon rossz, hogy egyedül érzem magam, hiába vannak olyan szeretteim, akikre számíthatok stb… Valahogy mégis egy olyan fura érzés van bennem, amit nem igazán tudok megmagyarázni.
  Gyógyítás, ez egy jó kérdés, nem tudom, hogy igazából mit csinálok, olyan érzés, mintha meghívnék valamit, amit átadok a “beteg”/másik félnek érintéssel, és ő jobban lesz.
  Vannak olyan pillanatok, amikor kimegyek a szabadba (naplemente előtt kicsivel) és azzal a fénnyel, ami akkor a napból árad feltöltődöm, érzem a “bizsergést” magamban, megnyugtat, felemel, kicserél.
  Aztán, van még különleges dolog, akivel közelebbi kapcsolatba kerülök (lelkileg), rá automatikusan a védettségemet élvezheti, ilyenkor összeköttetésbe kerülök vele, és ha ráhangolódok (1000 km távolságból is akár), akkor tudom segíteni, védelmezni.
  Nem tudom a leírtak magyarázatát, de nagyon sok ilyen dolog van velem, ami a legfontosabb, ami a lényeg, hogy hagynom kell magam “irányítani”, “akarva akaratlanul cselekedni” pontosabban.

 16. Sziasztok!Én igazából a kislányomnak és a keresztlányomnak akartam utánanézni,hogy indigó e… Aztán ahogy olvastam a jellemzőket…magamra is ismertem 😲 Az iskolában minden és mindenki ellen lázadtam ahol igazságtalanságot tapasztaltam…rengeteg beírásom volt…valamiért mégis a tanárok kedvence voltam. történelmet magát mindig imádtam..mégsem értettem mért nem érdekel az a történelem amit az iskolákban tanítottak…mára már tudom miért!A szívemben éreztem az ellentmondást a tanításokban…hisz az sem az igazság volt hisz a történelmet.. Főleg a miénket úgy hamísították meg ahogy van…de ebbe most nem szeretnék belemenni.Aztán…szinte majdnem mindig kialszanak az utcai lámpák ha Elmegyek alattuk és ahogy eltávolodok újra felgyullad.Rájöttem nagyon sok olyan dologra a világgal…az élettel a teremtéssel kapcsolatban amik már gyermekkoromban is érdekeltek…de nem igazán kaptam rá Számomra kielégítő választ.Én 6 éve ápolónőként dolgozok és szeretem amit csinálok…és folytatom amíg élek.Jaa és a lányommal és a keresztlányommal kapcsolatban meg….ők már egy köv generáció…ők a kristálygyermekek..akik a feltétlen szeretetükkel meggyógyítják Földet…megtanítanak újra szeretni és Egységben gondolkodni!Az indigók azok harcosabb természetűek mivel az ő…mi dolgunk,hogy a Régi Rendszert…Régi gondolkodást ..Régi hiedelmeket amiket bizonyos manipulatív elit plántált belénk évezredeken keresztül…ledöntsük és elkezdjük Ébreszteni az emberiséget!!Mi vagyunk az Úttörői a kristálygyermekeknek és az ő munkásságuknak! 😉

 17. Sziasztok!
  2 pont kivételével minden passzol.
  Kezelhetetlen gyermek voltam. A nyári szüneteket egy vadászlesen töltöttem (ide menekültem). Kivittem 4-5 könyvet és szépen végigolvastam a napot. A legkorábbi emlékem 3 éves koromból, hogy “nincs idő”. Amikor mentem át az úttesten, mintha megállt volna. Néha arra riadtam, hogy elüt az autó.
  Ez 10 éves koromban meg is történt. Egy kék Barkas hátsó kerekének támaszkodva (ülve) ébredtem. Nem akarták elhinni, hogy nincs semmi bajom. 12 éves koromban kezdtem el pszichológiát olvasni. (Nem tudom, hogy mi vezérelt.) Voltak jövendelő álmaim, látok fénypontokat. Néha érzem, hogy mit gondolnak az emberek. Nem találom a helyem ebben a világban. Nagyon szeretném tudni, hogy miért. Másnak is vannak hasonló érzései?

 18. Nagyon nehéz volt épp ésszel feldolgozni ami velem történik!!Főleg azért mert előtte utáltam az embereket,családom tagjain kívül nem bírtam mást elviselni.És utána?Nem elég hogy utáltam őket, erre még az érzéseiket is éreztem!!Nem akartam,úgy éreztem teljesen belebolondulok mások gondolataiba,érzéseibe…
  De rájöttem hogy ezek az emberek szenvednek,és hogyha enyhíteni szeretném a saját magam szenvedését,akkor másokét kell először…És itt tartok most, most sajnálom az embereket,saját félelmeik rabjai,és gyötrödik minden ember,kivétel nélkül.Nagyon szenved a világ,így szenvedek én is…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.