Átvertek a Gyógyszertárban!

Sikeresen lehúztak pénzzel az egyik soproni gyógyszertárban. Azt, hogy melyikben, nem írom le, mert egy állítás és egy tagadás van az ügyben, így egyikünk sem tudja bizonyítani kellőképpen az igazát. Remélem, hogy mindenki levonja majd a tanulságot.

Elindulás előtt itthon feleségem elrakott 5.000ft-ot a bukszájába, hogy legyen nálunk pénz.
Befutottam a gyógyszertárba a gyereknek kenőcsöt venni. A kenőcs 1.355.-ft -ba került.

Odaadtam a kasszás hölgynek 5.400.-ft-ot, hogy könnyebben tudjon visszaadni. Adott nekem 45.-ft-ot. Én csak álltam és vártam tovább. Erre megkérdezi, hogy valami nem stimmel?

Válaszoltam, hogy 5.400-at adtam, jön még nekem 4.000ft-al. Erre ő azt válaszolta, hogy 1.400ft-ot adtam neki. Ezt természetesen megcáfoltam. Jött a komplikáció, és leszámolta az egész kasszáját kétszer, de nem talált többletet.

Közölte velem, hogy a pénze stimmel, nem tud mit csinálni. Már én éreztem magam kellemetlenül, nehogy közönséges trükkös tolvajnak nézzenek, aki így akar pénzt kicsalni valakitől.

Körbenéztem, hogy nincs-e kamera, ahol vissza tudjuk nézni, de nem láttam. Mivel tudtam, hogy a gyerek már álmos, menni kéne haza, az igazamat úgysem tudom bebizonyítani, ezért eljöttem.

Miután hazaértünk, felhívtuk a gyógyszertárat, kértük a tulajt vagy az üzletvezetőt. Ő nagyon kedves és szívélyes volt, közölte, hogy rögtön utána néz a kasszának, és visszahív.

Miután visszahívott közölte, hogy leellenőrizte a kasszát, mely stimmel, és nincs meg a pénzem. Van-e kamera kérdésemre a válasza az volt, hogy van, de nem működik, ezért nem tud mit csinálni. Gondolhattam volna…..

A kassza stimmelés sem bizonyít semmit sem, mert lehet, hogy a kasszás hölgynek nem ez volt az első bakija aznap, és kompenzálta a hiányát az én pénzemmel.

Jómagam is pénzzel dolgozom évek óta, szerintem meg tudok különböztetni egy 5.000-est egy 1.000-től, mikor még a színük is teljesen más.

Nem a pénz veszteség nagysága miatt, hanem az elviek miatt született e cikkem.

Nem akarok én bántani senkit sem, mert sokszor járunk patikákba, és eddig még nem volt sehol sem problémám, de ha ilyen eset van, akkor mit tudunk csinálni?

Megmondom én: Semmit! Maximum annyit, hogy többet nem megyek hozzájuk vásárolni.

6246 / 1926 látogató

Átvertek a Gyógyszertárban!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Elméletileg tanitják is ,h csak akkor rakja el a kasszába a pénzt miután már visszaadott.Pontosan az ilyen dolgok miatt.
  …és akkor már érdemes figyelni arra is nehogy régi ezrest kapj vhol vissza.

 2. Én ugyanígy jártam az intersparban. Szegényekről, hogy egyszer jót is írjak: A kasszás nő hívta fönökét, lestandoltak, majd sűrű elnézéskérés mellett visszaadták az 5000-Ft-omat. Korrektek voltak.
  Lehet, hogy a te esetedben stimmelt a kassza. A pénzed a pénztáros zsebében volt már….

 3. Nem értem, hogy jön a felesége pénztárcája a képbe, mikor a férje fizetett. Ráadásul csak otthon, telefonon kérte a tulajdonost. Valamint feltételezi, hogy a pénztáros aznap valaki más kárára szintén pont 4.000 Ft-ot tévedett. Én megértem a helyzetét, de valahogy nem kerek a történet..

 4. Kedves Bobo.

  Csak, hogy kerek legyen neked is a történet:
  – A feleségem pénztárcájából fizettem.
  – Miután a helyszínen 2* elmondták, hogy stimmel a kassza, és nem kapom meg a pénzem, és a gyerek miatt már sietni kellett, ezért hazajöttünk. Otthonról azért hívtam fel a tulajt, hogy kamerán vissza tudja-e nézni a történteket.
  – A feltételezés az valójában tényleg csak feltételezés, egészen addíg, amíg nincs bizonyítva az ellenkezője. Sajnos nem volt kamera, ahol bebizonyították volna, hogy tényleg annyit adtam, amennyit, vagy éppen tévedtem. De gondolj bele, ha tényleg tévednék, vagy csak nyúlni akarnék 4.000-et tőlük, vajon feszegetném-e a témát ennyire?
  Remélem így már kerek a történet.

 5. Kedves Demuth!

  Egyáltalán nem feltételeztem, hogy bárkitől is te akartál volna nyúlni, csupán pár dolog nem volt számomra elsőre világos. Köszönöm a kiegészítéseket. Tulajdonképpen csak magamból indultam ki, mert már többször is megesett, hogy fel kellett váltatni nagyobb címletet, direkt kiraktam az asztalra, mégis otthon maradt..

 6. Ja , a videón amúgy sem látszik, hogy milyen a címlet. Annyira nem precízek a felvételek. Gondoljatok csak bele, egy rablásnál az arc alig felismerhető és még a pénz mozog is a felvételen. Ha lett volna kamera, akkor sem bizonyított volna semmit. Ilyen esetekre néha telepítenek a kassza fölé kb 15 cm-re egy kamerát, na az használható, de a több méterre levők nem.

 7. Nnnnna, ezért fizetek én mindig, mindenhol kártyával. És akkor még a borravalóval sincs gond…. csak akkor adok, ha tényleg elégedett vagyok, és ez csak étteremben fordul elő!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.