Vizsgálat egy soproni zsírleszívás után meghalt burgenlandi nő ügyében

A kismartoni (eisenstadti) ügyészség osztrák lapértesülés szerint nyomozást rendelt el egy 57 éves korában meghalt burgenlandi nő ügyében, akin nem sokkal halála előtt Sopronban zsírleszívást hajtottak végre.

A Kurier című újság honlapján a tartományi hírek között csütörtökön megjelent beszámolóban az áll, hogy a mattersburgi járásból származó Brigitta C. január közepén halt meg. Az első feltevés szerint halála összefüggésbe hozható a magyarországi műtéttel, amelynek során zsírréteget távolítottak el az áldozat hasáról.

Egy héttel rá azonban borzalmas fájdalmai lettek. Az internetes tudósítás szerint valószínűleg az operációból visszamaradt egyik seb nem záródott be teljesen. Kezelőorvosa gyógyszert írt fel neki, de állapota egyre csak romlott. Január 12-én kihívták hozzá az ügyletes orvost, aki már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A törvényszéki orvosi vizsgálat a következő két hétben készül el. Közben már folyik a kismartoni ügyészség által megindított nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Mint a Kurier megjegyezte, évente nagyon sok burgenlandi keresi fel a szomszédos Magyarországot, hogy megcsináltassa a fogát, vagy plasztikai műtétet hajtasson végre magán.

hvg.hu

3477 / 1390 látogató

Vizsgálat egy soproni zsírleszívás után meghalt burgenlandi nő ügyében” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. A soproni kórház szerint ők nem hibáztak abban, az intézményükben végzett plasztikai műtétben, ami után nemrég meghalt a páciens. A soproni Erzsébet Kórház ugyanis csak bérbe adta az operáló orvosnak a műtőt.

  A páciens magánbeteg volt, semmilyen jogviszonyban nem állt a kórházzal. Az 57 éves asszony még január első felében, egy plasztikai beavatkozás után hunyt el.

  Január 12-én vesztette életét az az 57 éves asszony, akinek halála miatt nyomoz az eisenstadti ügyészség. Osztrák lapok azt írják, hogy egy korábban elvégzett plasztikai műtét korrekciójára érkezett Sopronba a nő. Pár nappal a beavatkozás után azonban fájdalomra panaszkodott, visszament a kezelő orvoshoz, aki kitisztította a sebet, de a nő másnapra meghalt.
  A kórházat nem terheli felelősség
  Úgy tudjuk, az operációt a soproni Erzsébet Kórházban végezte el az orvos, amit az intézmény orvos-igazgató helyettese a Független Hírügynökségnek megerősített. Azt mondta, hogy a pácienssel a kórház semmilyen jogviszonyban nem állt. Dr. Grubits János hozzátette, a haláleset miatt nem terheli felelősség a kórházat. A plasztikai sebész ugyanis egy szépészeti klinikán keresztül bérli náluk a műtőt, ezért operálták itt a nőt.

  Dr. Grubits János a Független Hírügynökségnek azt is elmondta, hogy részmunkaidőben a kórházban is dolgozik az érintett orvos, de arról nem tud, hogy korábban lett volna hasonló ügye a sebésznek.
  Forrás:www.webbeteg.hu
  Az, hogy ki lehetett a plasztikai sebész, nem került nyilvánosságra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.