Gigászok csatája: Szikora vs. Manson

2005-ben az Arénában lépett fel Marilyn Manson. A koncert ellen egyesek tiltakoztak, mivel szerintük Marilyn Manson a Sátán földi helytartója …

Az egyház szerint, aki részt vesz a koncerten, az valamilyen módon a Sátán mellé áll. A Manson-ellenes kampány élére Szikora Robi állt, szerinte nálunk sem kellett volna engedni a koncertet. És misét szervezett a Mátyás templomba, a lélekromboló tevékenység ellen. A mise után Robi arról beszélt, hogy valahogyan meg kell állítani a kulturális mocskot, mint amilyen Marilyn Manson is.

Konkrét tervek is voltak: a Közéleti Keresztény Akadémia egy 20 tagú, keresztény értelmiségiekből és Szikora Róbertből álló grémiumot kívánt felállítani, amely előbb meghatározza, milyen kulturális szinten áll Magyarország, majd figyelemmel kísér, véleményt mond, vagy ha kell, és ha tud, betiltat.
“Ha időben tudtunk volna erről, akkor korábban kapcsoltunk volna!” Szikora szerint egy demokráciának is megvannak a maga tiltott jelképei, ilyennek kell lennie a Sátánnak is. “Ha valaki Hitler nevében akarna koncertezni, engednénk? És ha valaki Sztálin nevében tenné ugyanezt? A Sátán nem egy tömeggyilkos?”

És hogy miért hozok fel egy 2005-ös történetet? Mert a múlt héten jelentették be a Volt fesztivál szervezői, hogy Marilyn Manson is fel fog lépni nyáron Sopronban.

Szikora Robit meg is kérdezte a Bors, hogy most akkor mi lesz?
“Sok sikert kívánok Marilyn Mansonnak, tegye a dolgát, mi pedig elmondunk érte egy imát. Nem akarjuk betiltatni a koncertet, Magyarországon szerencsére kevés rajongója van ennek az embernek. Bár 2005-ben misét is tartottunk Manson lélekromboló tevékenysége ellen a Mátyás templomban, idén ettől eltekintünk, ugyanis az ország és a világ jelenleg olyan helyzetben van, hogy nagyobb gondunk is van a sátánista énekes fellépésének megakadályozásánál” – Szikora

Szegény Manson … összeakaszkodni a Szikorával, ennek a fele sem tréfa! El sem merem képzelni, hogy mi lenne, ha mégis inkább be szeretnék tiltani a koncertet …

Robi, Robi … ez már nem a 80-as évek, amikor lehet hogy elég volt egy telefon a párttitkárnak és betiltották a koncertet.
Ráadásul pont az a Szikora prédikál az erkölcsökről, aki nem tudott úgy egy gidácskát kiválasztani a nyájból, hogy ne fiatalkorú vagy ne pornós lett volna. Vagy fiatalkorú ÉS pornós.

De szabad országban élünk, lehet választani.
El lehet menni R-Go koncertre is

vastagbor.blog.hu

6076 / 1866 látogató

kapcsolódó cikkek

“Gigászok csatája: Szikora vs. Manson” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Hát inkább válaszon fiatalkorút és/vagy pornóst,mint sátánista legyen.

 2. Teljesen egyet tudok érteni az utolsó sorokkal, ki a fasznak képzeli magát ez a gytyában rohangáló pillangóvadász, hogy ő akarja meghatározni ki koncertezhet és ki nem?
  Amúgy kedves XX itt nem arról volt szó hogy sátánistát vagy fiatakorú pornós szerepeljen, hanem hogy milyen jogon szól be szikora akárkinek, ha ő sem a nagy keresztényi eszmék szerint választja ki a háttértáncosait?!
  Ez a szikora egy szánalmas lecsúszott ‘egyszer volt valaki’ szintű celeb(és ezzel a szóval sztem minősítettem is) aki olyan dolgokról pofázik(mint a celebek általában) amiről fogalma sincs, ő is max annyit tud Mansonról mint amit a blikkben és egyéb színvonalas magazinokban megjelentettek a szenzációvadász újságírók amiknek közül gyakorlatilag SEMMI SEM IGAZ(!) pl: lengőbordák kiszedése, állatok kinyírása, szex a színpadon, sátánidézés stb ezeket mind a keresztény hülyék találták ki….érdemes elgondolkodni rajta, hogy milyen lelki világa lehet ezenek a nagy keresztény cenzoroknak akik ilyeneket találnak ki mint hogy kiszedi a lengőbordáit hogy leszophassa magát! Ugyanmár! Minden koncerten van több tucat rajongó a backstage-ben kik még fizetnének is azért hogy leszophassák! Idióták!

 3. Nem hiszem hogy a Szikora olvasta a Manson könvyet, amiben minden ien pletykáknak lezárja a végét, és igenis jöjjön koncertezni :)

 4. Szikora Robi egy álszent, szánalmas fazon, és ennyi. Kész. Mansont pedig rég lejárt lemez sátánistának titulálni… ilyet csak az tesz, aki nem tudja, miről beszél. Szikora mindenesetre láthatólag nem.

 5. ” Szikora szerint egy demokráciának is megvannak a maga tiltott jelképei, ilyennek kell lennie a Sátánnak is.A Sátán nem egy tömeggyilkos?” <- Ha a sátán nem lenne, akkor pokol sem.És akkor Sztálin és Hitler a mennyországba került volna? Na ők voltak tömeggyilkosok. A sátán csak megbünteti az ilyeneket.
  Ja, és ha tiltott jelképnek sorolná a sátánt, akkor törölje ki a bibliából is!!!

 6. mr szikora abszolút nincs képben a zeneipar hazai állapoptával. amúgy meg demokráciában élünk, nem? kereszténység, sátánizmus, blablabla, basszameg hát hol van itt a vallási szabadság? és a tolerancia???? mellesleg igenis vannak kis hazánkban olyan bandák akik hitlert vagy a kommunista rendszert magasztalják. az hogy ő nem ismer ilyen előadókat egy dolog, de attól még azok léteznek, koncerteznek, alkotnak. és azoknak is megvan a maguk rajongótábora de ez így van jól. nem lehet mindenki ugyanolyan agymosott! nem értem mit képzel ez a faszi magáról, ez olyan ‘bagoly mondja verébnek’ fíling. szerintem csak irigy. ennyi. ÉN OTT LESZEK MANSON KONCERTJÉN! remélem ti is ;)

 7. Imádom Marilyn Manson-t!!! Régóta szeretem a zenéjét de koncertre még nem sikerült eljutnom, ezért nagyon várom már a július 4.-ét mert azon szeretnék részt venni! Szal. ilyen Szikora félék ne merjék megakadályozni a koncertjét! Akinek nem tetszik az ne nézze/legyen ott… stb.

 8. Szerintem a Szikrola egy álszent ember.Nem tudom hogy ki a fasznak képzeli magát és milyen jogon akar dönteni vagy csak ítélkezni mások élete fölött,bár lehet hogy azért ilyen mert irigykedik arra hogy nem csak az ő zenéit hallgatják és az is lehetséges hogy nemképes felfogni hogy ő már csak egy lerágott csont és hogy kiéget.Ja és amit a legjobban gyűlölök hogy a mai tudatlan emberek akiknek gőzük sincsen az egészről mindenkire aki feketében járkál azt mongyák hogy sátánista.XX szerintem a “pedofilizmus” és a pornós sem jobb mint a sátánista vagy mint az egyház PL nézd meg hogy a középkorban hány katonának áldoták meg isten nevében a fegyvereiket a papok amivel utána meg a katonák gyilkoltak,vagy hány embert ölettek meg a papok(egyházak) boszorkányság vágyával csak azért mert azok az emberek tudtak írni vagy olvasni vagy valami olyanhoz értetek amire az egyház azt hitte hogy megtudnák vele dönteni a hatalmukat.Szóval az egyház sem egy makulátlan tiszta dolog.

 9. én katolikus gimibe jártam, és mégis imádom Mansont! ott voltam az Arénában azon a bizonyos koncerten, és most is ott leszek. ki ez a Szikora h megmondja nekem h hova mehetek el és hova nem? még az anyám sem szólhat bele, nemhogy egy lecsúszott megöregedett pedofil celebke aki már csak a dáridóba kell. anyám meg tuti nem ellenezné, mert ő is jön velem. nah erről ennyit… ( az imát az elveszett lelkemért meg köszönöm, de majd én imádkozom magamért ha akarok, ilyen senkiházik álszent képmutató könyörgésére nem vok rászorulva…)

 10. Sziasztok!
  Nem lehet egyszerűen szegény embert békén hagyni? Hihetetlen, mit nem produkál a nagyérdemű. Nem hiszem el, nem!
  Manson igen értelmes, okos személyiség, több gondolattal, mint ami Szikora úrnak valaha lehet. Nem tehet róla, hogy sokan nem szeretik, nem is hiszem, hogy érdekelné. A szkeptikusok nézzenek időjárásjelentést…
  Vagy olvassa el a Long Hard Road Out Off Hell című könyvet, amiből sokadjára is lehet tanulni.

 11. nah bazd…hihetetlenek az emberek..de én szivesen vagyok a “sátán szólgája” ha adnak vip jegyet masonra:D

 12. Pretty Hate Machine téged imádlak, és Szikora meg kösse fel magát az első fára. Milyen jogon szól bele az emberek zenei izlésébe? Neki nem tök mindegy, hogy ki mit hallgat? Ha én nem szólok bele hogy miben hisz akkor ő se szóljon bele hogy az ember mit halgat. Amugy édes egyetlen XX neked is pl mi közöd van ahoz hogy az ember milyen vallást válasz? Én nem Manson miatt vagyok sáránista és már 2 hívő katolikusból csináltam sátánistát, ebből nem ugy gondolod hogy a kereszténységnek vannak hibái? És különben is én szarom le jómagasról, hogy az embereknek mi a vallásuk. Semmi bajom senkivel egészen addig amíg nem szólnak bele abba hogy az ember miben hisz. Ja jut eszembe ha a Sátánt tömeggyilkosnak tartjuk akkor Isten mi? amugy meg örülnék ha valaki utána olvasna a sátánizmusnak mielött elitéle.”A sátánizmus lényege az egyén fontossága, a létezés és az élet tisztelete a felsőbb hatalmak helyett; az egyént tekinti istennek. Ebből látható, hogy a sátánizmus ateista, pontosabban autodeista vallás. Vallja azt, hogy nem a jámborság, a behódolás, a remélt túlvilági örömök miatti földi szenvedés a helyes, hanem a kifejlett ego, az erő és az élvezetteli élet megélése az „itt és most”, és az „élvezet – nem kényszeresség” jegyében .”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.