Hol a magyar fűszerpaprika?

Fűszerpaprikát kellett vennem, így bementem egy élelmiszer boltba. Két fajta magyar paprika közül lehetett választani, lekaptam a nagyobb kiszerelést, de mivel ezt a márkát nem ismertem, kicsit megnézegettem a csomagolását, ki gyártotta, mi az összetevője stb.

Csodálkozva láttam, hogy a paprika, aminek a csomagolásán gémeskút és puszta található 70%-ban import alapanyagból származik.

Gyorsan visszatettem a polcra és levettem a “Szegedi” paprikát, ami ugyan kisebb kiszerelés, de legalább magyar. Erre is ránéztem és csodálkozva láttam a feliratot rajta: “Vajdaságból / Szerbia / származik.”

Már a szegedi paprika sem magyar. Akkor kérdem én, hol a nagy hungarikum, a magyar paprika. Miért nem azt árulják, amikor a mezőgazdaság olyan nagy bajban van?

Már csak abban bízom, hogy legalább téglapor nincs benne, ahogy azt hallhattuk néhány éve, egy élelmiszer botrány kapcsán…

5425 / 1821 látogató

Hol a magyar fűszerpaprika?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. A MAGYAR fűszerpaprika kizárólag az őstermelőktől és a mini családi vállalkozásoktól vehető, mint amilyen a mienk is. A gond az, hogy míg a külföldről beimportált fűszer 600-800 Ft/kg-os áron mozog addig az igazi és jó minőségű alapanyagokból készült paprika őrlemény ennél sokkal drágább, és sajnos a magyar fogyasztó nagyon árérzékeny a kisvállalkozók meg nem tudják felvenni a versenyt ezekkel az árakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.