Volt ajánló – Marilyn Manson

Az idei Volt sokak által talán legjobban várt fellépője a Marilyn Manson együttes, melynek neve a szó legszorosabb értelmében is eggyé vált a frontemberével. (A zenekar minden tagja felvett egy művésznevet, mely egy női szexszimbólum és egy ismert soprozatgyilkos nevéből állt össze)

A banda története 1989-ig nyúlik vissza, ekkor még Marilyn Manson & the Spooky Kids néven lettek népszerűek egyedi színpadi előadásmódjuknak köszönhetően. Ehez hozzátartoztak bizarr, sokszor női öltözetek, és különböző sokkoló elemek a keresztrefeszített meztelen nőktől a véres állati testrészekig.

Sokan ezeket a showelemeket félreértik, ennek köszönhető, hogy a zenekar történetét végigkísérték a fellépéseik ellni tiltakozások, petíciók (gondoljunk csak arra az esetre, amikor magyarországi fellépésük ellen pl. Szikora Robi misét szervezett 2005-ben). Ezek az esetek jól mutatják, hogy Manson tudatos provokációja eléri célját: sokkol és polgárpukkaszt.

A profin felépített imázs remekül működik. Valójában pedig egy kifejezetten intelligens figura, akinek nagyon jó gondolatai vannak a világról. Érdemes megnézni pl. a vele készült interjút Michael Moore Kóla, puska, sültkrupli című (egyébként szerintem erősen manipulatív) filmjében.
Amit még feltétlen érdemes tudni a zenekarról:
-képesek voltak albumról albumra megújulni, zenei palettájuk pedig átíveli az alternative metal, alternative rock, glam rock, goth rock, hard rock, heavy metal, industrial metal, industrial rock és shock rock stílusokat egyaránt.

 • Bátran kritizálják a társadalmat, a vallást, gyakori témájuk a szexualitás és a drogok is.
 • 3 albumuk lett platina, szintén 3 aranylemez, 4 debütált a top 10-ben, ebből 2 az első helyen. A VH1 zenei csatorna pedig a 78. helyen jegyzi őket a 100 legnagyobb hard rock előadó listáján.
 • Az együttest 1993-ban Trent Reznor (a Nine Inch Nail frontembere) vette szárnyai al
 • 2008-ban a Limp Bizkites Wes Borland is az együttes tagja volt
 • Manson tiszteletesi rangot kapott az Anton Sandor LaVey által alapított Sátánista Egyházban
 • Május 26-án jelent meg legújabb albumuk

Sokak szerint az utolsó két album kicsit gyengébben sikerült, de abban biztosak lehetünk, hogy a Voltos koncert emlékezetes lesz mindenki számára, aki ott lehet. Én semmiképp nem hagynám ki.

7634 / 2010 látogató

Volt ajánló – Marilyn Manson” bejegyzéshez ozzászólás

 1. de kár hogy nemmehetek el:(( csabán lakom meg gyerek vok szal:P de annyira szeretem:DD

 2. a Google a baráton – beírod hogy “Marilyn Manson setlist 2009” és kiadja az eddig lebonyolított pár koncert selistjét, amely szerintem szánalmas….potom 12 szám aminek a fele az új album elég langyos számaiból áll….nem lenne baj 6 új számmal, ha 18 számos rendes koncerteket adna, de 12 szám….azthiszik ezzel megdolgoznak a pénzükért?! :/
  Én azért megyek, de félek csalódni fogok…

 3. ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!Énis akarook menni!!
  de még én is “gyerek” vagyok…
  meg muter..
  mondjuk anyámnak nics baja Mansonnal..
  12 száám??? kicsit meglepő…meg az utolsó albumukról?(ami köztudott hogy kicsit lightos..)
  eggyetértek Pretty Hate Machine véleményével…
  :S
  mondjuk mintha énis kezdenék elnyugodni és nem nagyon kívánom azt a régi Mansont…
  nem értem..
  mind1:)
  de elakarok menni!!ez biztos!

 4. Hát igen elég szar lesz a koncert a volton ha ott is azokat játszák amik benne vannak abba a 12 be. elég nagyot csalódtam manson ba nem tudom mért a legrosszabbakat kell kiválogatni. a track list fele silány. sőt…

 5. sziasztok tudjak h mikor lesz a manson koncert lecci irjatok meg

 6. Én is félek hogy csalódni fogok.
  Azért elmegyek mert nem tudnám megbocsátani magamnak ha nem mennék…
  Mivel szerintem ez lesz az utolsó albuma és az utolsó turné.
  Kár hogy már nem a fénykorában láthatjuk.
  Azért én bízom a csodában…

 7. Szevasztok!

  én nemvagyok egy sátánista gyerek (15 vok) de imádom a zenéjét és az emberis egyépként ha nem a sátánistát adja akkor rendkívül jófej tud lenni.én tuti megyek a koncertre mert pestre a múltkor nemmehettem de ezt már nemhagyom ki.nemérdekel hogy milyen számokat játszik mansonból csak egy van és ezt látni kell!!!! üdv Veszprémből

 8. nem mehettem ki a manson koncertre de aki kiment és csinál képet vagy videót az kérlek az e-mailomra küldje el pls!:ida01@citromail.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.