Sopron: Héger József reméli, befogadja a város az FC Alpokalját

Győrből Sopronba költözött az egykori Dunaújváros: Héger István üzletember és befektetői csoportja – a magyar futballban nem épp ritkaságnak számító módon – már a harmadik városban próbál csapatot építeni.

Az FC Alpokalja valószínűleg az NB II-ben indulhat, és az üzletember reméli, befogadja őket a város.

„Már felkerestem Fodor Tamás polgármestert, hogy tárgyaljunk a feltételekről. Bizakodó vagyok, hiszen ilyen esetekben mindig több megoldás lehetséges.

A futball kft. székhelyét áttettük Sopronba, a megnevezését pedig FC Alpokaljára módosítottuk.

Ha egyezségre jutunk az önkormányzattal, a névhasználatról is dönthetünk, hogy együttesünk a város nevében és színeiben szerepelhessen a bajnokságban” – nyilatkozta Héger István a Nemzeti Sportnak.

Az Integrál-DAC gárdájára, mint arról beszámoltunk, minden bizonnyal a megyei I. osztály vár.

nemzetisport.hu

3112 / 1288 látogató

Sopron: Héger József reméli, befogadja a város az FC Alpokalját” bejegyzéshez ozzászólás

 1. SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT!
  MOCSKOS LAPOS!
  Ezt nem hiszem el,ez már tényleg a VÉG!
  Laposi csapat Sopronban!
  Gratulálok valamennyi érintettnek aki ezt összehozta.
  Ráadásul a nevemet is bitorolják!
  Pár héttel ezelőtt erről a gyalázatról még szó sem volt!Most meg tessék!BÉNÁK!

 2. Ha nem tűnne fel a városvezetésnek: Héger legalább 10 játékos játékjogát birtokolja, ahhoz, hogy ezeket értékesíthesse, játszatni kell őket. Semmi másról nem szól a dolog, kizárólag erről. Ha kiveszi a pénzt ezekből a játékosokból, lelép. Sopronhoz semmi köze ennek a csapatnak és nem is lesz, mert addig nem fog létezni. De ezt is csak pénzelje a város, idiotizmusból újra jeles. Ja, tavaly ugyanez nem kellett, akkor most mitől lett jobb?

 3. Még valami: az Alpokalja kft.-t már június elején áthelyezték Sopronba. Úgyhogy vagy hazudik megint valaki, vagy le volt már zsírozva minden vagy egyszerűen csak megzsarolja ezzel a városvezetést…

 4. Tisztelt szurkolótársak!
  Én előre bocsátom, hogy szeretnék legalább nb2-es meccsre járni a stadionba. Úgy gondolom, hogy erre most van a legnagyobb esély, és talán pár éven belül semmilyen esély nem lesz. Mert:
  1. A városnak nincs pénze – és nem is célja – csapatot venni.
  2. Mindenki eladni akar csapatot, nem venni, ergo nincs fizetésképes kereslet.
  3. Jövőre 24 csapatos (és nem kelet-nyugat) lesz az nb2. Oda kívülről bekerülni vagy lehetetlen, vagy nagyon drága lesz.
  4. A sokak által favorizált SVSE-nek meg kellen nyernie az nb3-at úgy, hogy utánna megragadjon az új nb2-ben. A most véget ért bajnokságban nem a tabella élén végezett.

  Sopronba a cikkben említett lehetőséggel a jogok és a jelenleg a DAC-ban játszók egy része jönne. A tulajdonos dunaújvárosi, csakúgy mint a játékosok fele.

  Én szeretném, ha az nb2 már ősztől összejönne. Persze az ördög a részletekben rejlik…

 5. Nekem már nagyon hiányzik az első vagy másodosztályú foci, úgyhogy vagy Hégerrel vagy az SVSE felkarolásával, de legyen már valami.
  Ki tudja ma már, hogy kinek a jogán játszik a DVSC, Vasas, a DVTK, a Siófok, meg még ki tudja hány nbII-es csapat az adott osztályban?
  “Alpokalja” reakcióját kicsit túlzásnak tartom, egy vándorló indulási jog éppen Győrben volt, most meg esetleg Sopronba kerül. Ha már kötődést keresünk,ez inkább d’újvárosi csapat, mint győri, de mindegy…

  HAJRÁ SOPRON !!!

 6. Mumusnak és Livernek igaza van. Aki nem akar az ne járjon meccsre. A REAC fellépésein is sokan voltak. Ma a csapatokat kft-k futtatják, ebből a szempontból mindegy, hogy milyen vállalkozásról van szó. A telephely nem érzelmi, hanem jogi kategória.
  A várossal és az SVSE-vel azonban szindikátusi szerződést kellene kötni. Egy-két SVSE-s fiatallal is fel lehetne tölteni a bővebb keretet.
  Sopron Alpokalja FC (SAFC), vagy Sopron Alpokalja LC (SALC) néven indulhatna a csapat. Az NBI-es feljutás esetén (az SLC idejében is kevesen gondolták) az SVSE lehetne a B csapat.

 7. szervusztok! örül a szívem, mikor hallom az SVSE favorizálását! köszönjük, és abban maximálisan egyet értünk, hogy fel kéne jutni! Mert Sopronban kérem szépen legyen soproni csapat! Jegyzem meg halkan, hogy a város vezetése sosem viselte szívén a Vasút csapatát, (idősebbek emlékeznek a textiles korszakra), és most sem valószínű, hogy megszánnak minket potom 2-3 millióval. Mert kérem nekünk ez már elég sokat jelentene… De nem!!! inkább kidobnak 30 milliót, és a nagy összeg nehezebben követhető, és könnyebben jut egy egy zsebbe is. elszomorító! :) minden rosszban van valami jó: hazatérünk a Lővér körútra, és együtt élvezzük a meccset az összes régi nagy vasutassal!
  HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ SVSE!!!

 8. Tisztelt Finczy!
  Tájékoztatlak, hogy ha minden jól alakul, akkor az SVSE a június 25-i közgyűlés után 10.000.000,-Ft-tal gyarapodik. Utánna nézhetsz a http://www.sopron.hu portálon(Közgyűlési előterjesztések).
  A “favorizálást” nem bántásként írtam, magam is játszottam az SVSE-ben, járok meccsre is. Azonban az nb2-t – egyelőre -távolinak érzem a csapattól.

 9. Ha kapnak 10 milkót megnyerik az NBIII-as bajnokságot és a selejtezőt?

  Ha kapnék 10 milkót 10 mp alatt tudnám futni a százat?

 10. Az utolsó pillanatig volt esély arra, hogy egy befektető csoport a Hégert kivásárolva és az SVSE-re építve NB-II-es csapatot működtessen Sopronban, de a politika meghiúsította, nem járultak hozzá a Káposztás utcai stadion használatához. No comment…

 11. állitolag ma döntöttek mindenről név,szín stb…ki tud valamit ??:D

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.