A világ legdrágább szervere?

Az Erzsébet-kórház informatikai rendszerének fejlesztése szükségessé tette a költségvetései módosítást.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház főigazgatója június végén jelezte, hogy az Intézmény informatikai rendszere elavult, a szerver tároló kapacitása a jelenlegi betegforgalomhoz és a tárolandó adatmennyiséghez nem elegendő.

A kórház üzembiztonsága, valamint finanszírozhatósága megköveteli, hogy a további halasztás nélkül megtörténjen az új szerver beszerzése és telepítése.

Az informatikai fejlesztés várható összege harmincmillió forintn. Az igényelt összeg intézményhez történő átcsoportosításáról a közgyűlésnek kellett döntenie. Az Oktató Kórház informatikai fejlesztésével kapcsolatos költségvetési átcsoportosítást a közgyűlés elfogadta.

forrás: sopron.hu

ennyi pénzért 100 db szervert lehet venni:
http://www.szerver.hu/

kapcsolódó cikk:

Közbeszerzés

10014 / 3234 látogató

A világ legdrágább szervere?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ennyi pénzből egy óvodát fel lehetne újítani!
    Felháborító ami ebben az országban történik (politikai hovatartozástól függetlenül)!

  2. Az lehet hogy lehetne venni ebből a pénzből 100 szervert, de milyet? Biztos forrásból tudom hogy egy normális web alapú CRM szoftver egymagában felemészt 2 hasonló minőségű szervert. Így hát egy olyan rendszer ami a körzeti orvosok a kórházi munkások adataival foglalkozik biztosan többet igényel mint 2 szerver. Mondjuk ha csak szerverre való beruházást tekintjük, akkor a 30 millió tényleg irtózatos befektetés, de kalkulációim szerint 7 milliót ellehet költeni egyetlen egy rack-szekrényre (nyilván felszerelve). A maradék meg minden bizonnyal a munkaállomásokra/terminálokra és a munkaórákba megy bele.
    Amúgy egy normális informatikai rendszer már tényleg elkél a kórháznak. Ezt a csomó papírt el kéne már tüntetni a közéletből.

  3. Nem az a kérdés, hogy el lehet-e költeni 30M forintot szerverekre – mert persze, hogy el lehet – hanem, hogy kell-e 30M forintot lekölteni erre a feladatra. Mi szervereket üzemeltetünk, így van rálátásom a dologra, 30M forintból írtózatosan komoly szerverparkot lehet felállítani.
    Nem szervert, hanem komplett szerverparkot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.