Horti Dóra a lengyel bajnokhoz szerződött

Horti Dóra, a bajnokságban és a Magyar Kupában is második MKB-Euroleasing centere a kétszeres Euroliga-döntős Lotos Gdyniához szerződött. Kontraktusa a következő szezon végéig szól.

Az már korábban is tudható volt, hogy Horti nem marad Sopronban, és külföldön folytatja pályafutását, most arra is fény derült, hogy mely csapatban – a center a következő idény végéig szóló szerződést kötött Gdyniával.

„Három évet játszottam Sopronban, kétszer nyertem a klubbal bajnokságot, nyertem Magyar Kupát, játszottam az Euroliga négyes döntőjében. Eljött az idő, amikor új kihívást kell keresnem, ki kell próbálnom magam légiósként. Lehetőségem nyílt lépni, ha most nem szerződöm külföldre, lehet, hogy később sosem teszem meg” – mondta a 23 éves Horti.

A lengyel klubnál soproni hagyományok folytatója lesz a 195 centis kosárlabdázó, ugyanis Ivana Matovics pozícióját foglalja el, akit 2007-ben ugyanő váltott Sopronban.

„Kínálkozott több lehetőség is, beszélgettem tapasztalt válogatottbeli társaimmal, Englert Orsival és Ujhelyi Petrával, akik elmondták, nekik milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, amikor külföldre mentek. A lengyel hasonló kultúra, mint a magyar, Gdyniáról sok jót mesélt Németh István, a Körmend válogatott hátvédje, aki évekig játszott arrafelé, s ügynököm, Patonay Ádám is támogatta a döntésemet. A csapat megnyerte a bajnokságot, szerepel az Euroligában, ezért választottam. Szeptemberben kell edzésre jelentkeznem, a következő idény végéig szól a szerződésem” – indokolta a választást Horti, aki a napokban nyaral, majd június 21-én a válogatottal megkezdi a felkészülést az augusztus 2-án rajtoló Eb-selejtezőre.

www.nemzetisport.hu

16095 / 2970 látogató

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.