Sopron.info.hu

4 azaz négymilliárdból újult(n)ak meg Sopron útjai!

  2018 okt 12 / #hírek

Szinte nehéz felsorolni azokat az utcákat amelyek az elmúlt esztendőben felújításra kerültek Sopronban, hiszen gyakorlatilag nincs is olyan városrész ahol ne történt volna valamilyen beruházás. Talán a  leglátványosabb fejlesztések a Lővér körúton, a József Attila illetve a Jereván lakótelepen találhatók, de egyéb nagy forgalmúnak számító útszakaszok is rendbe lettek téve, mint például a Híd utca. Mindezek a munkálatok közel négymilliárd forintba kerültek, amelyek forrását Magyarország Kormánya biztosította és amely munkálatok a jövőben is folytatódnak. 

fotó: Leczovics Zsolt

Talán így lehetne összefoglalni annak a sajtótájékoztatónak a témáját, amelyet Dr. Simon István alpolgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Tóth Éva önkormányzati képviselő tartott péntek délelőtt a Lővérekben.

A leghűségesebb város alpolgármestere beszédében rámutatott arra, hogy a soproniak szorgalmas, dolgos emberek, aminek egyik jele az is, hogy nem ritka az, hogy a családnak két-három autója is van. Éppen ezért, a helyieknek egy régi vágya hogy javuljanak a helyi utak minősége, amely igény az önkormányzatnál hallgató fülekre talált és éppen ezért a Kormány segítségével egy olyan korszakos munkafolyamatba fogtak bele tavaly, amely ezeket az igényeket kielégít és közel négy milliárd forintból egy hatalmas beruházásba fogtak. A kitűzött célok kivitelezése már egy éve tart és jó hír hogy a munkálatok nem állnak meg, hanem továbbra is számos útburkolat és járdafelújításra is sor kerül Sopronban.

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki egyben a Lővérek Településrész Önkormányzati képviselője is arról szólt, hogy örömteli hogy a Kormány jóvoltából Sopron kiemelt turisztikai térséggé vált, amelynek egyik “gyümölcsét” a felújításokat is köszönhetjük. Hozzátette, hogy a Lővér körút mellett többek között a Villa sort, a Lánzséri utcát és  a József Attila lakótelep útjait is rendbe tették és jelenleg is több helyen zajlik a munka, ami nem csak az itt élőknek, hanem minden soproninak és ide látogató turistának egyaránt a kulturáltabb környezetet biztosítja.

fotó: Leczovics Zsolt

Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke  kapcsolódva a felújításokhoz hangsúlyozta, hogy a város legnagyobb lakótelepén a  megépítése óta nem jutott annyi forrás és felújítás az általa képviselt  városrészre mint most, ami az ott élők számára sokkal minőségibb, szebb és jobb körülményeket biztosít.

fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: