Sopron.info.hu

A gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztését tervezi a soproni önkormányzat

  2018 Júl 26 / #hírek

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében, nagymértékű Európai Uniós és kormányzati támogatással valósulhat meg a Sopron-Balf balneológiai és a Lővérek klimatikus gyógyhely turisztikai potenciáljának erősítése, a gyógyhelyek egyedi adottságaira építő új attrakciók és szolgáltatások, valamint a látogatóbarát fogadó infrastruktúra fejlesztésével tárgyú projekt, derül ki a Közbeszerzési értesítő egyik eheti számából.

A jövőbeni kivitelező Balf településrészen és a Lővérekben alakít ki turisztikai látogatóközpontot. Az önkormányzati megbízás tárgya egyébként két meglévő ingatlan felújítása, tehát nem a nulláról építenek fel új épületeket, hanem a József Attila Művelődési Ház és a Rehabilitációs Intézet területén álló egykori vadászház kerül átépítésre.

Fotó: cyberpress.hu archvíum

A balfi művház esetében mindez azt jelenti, hogy a fogadóteremnél lévő üzemen kívüli büfé helyén interaktív helytörténeti kiállítás kerül kialakításra, az udvar pedig a közösségi rendezvények mégjobb kiszolgálása érdekében, részben lefedésre kerül. Természetesen akadálymentes mellékhelyiség és parkoló is kiépítésre kerül. Új válaszfalaka, kiegészítő külső falazatot építenek, megújulnak a nyílászárók, hőszigetelt bejárati ajtót kap az ingatlan, valamint a padlóburkolatot is korszerűsítik, de jut forrás az elektromos hálózat felújítására is. Összesen 49 nm épület felújítás és 77 nm teraszlefedés, valamint 95 nm barabáskő térburkolás valósul meg ezen a projektelemen.

Fotó: cybepress.hu archvíum

A Várisi úti épületben elsősorban akadálymentesített földszinten fogadó- és látogatótér, valamint kávézó kerül kialakításra. A kávézóhoz terasz csatlakozik, a közönségforgalmi tereket vizesblokk, konyha, padlás és pince szolgálja majd ki. A látogatók ezen kívül e-kerékpár töltőt vehetnek igénybe a helyszínen. A kert is átfogó felújításon esik át, valamint a kerítést is felújítják. A gyalogos- és gépkocsis megközelítésre új bejáratokon keresztül lesz lehetősége az érdeklődőknek. A tetőszerkezet megvizsgálását követően azt a szükséges helyeken javítják, hőszigetelik a padlásfödémet, valamint a meglévő elavult nyílászárókat hőszigeteltre cserélik. Elvégzik a gyepesítést, valamint térkővel látják el a járdák az és az utakat a kapubejáró kivételével, ez ugyanis aszfaltozva lesz.


%d blogger ezt szereti: