Sopron.info.hu

A.J.Christian – Párkapcsolatok és a Vallás

  2008 máj 31 / #ezo

A.J.Christian – Párkapcsolatok és a Vallás“Túl sok könyv jött be annó a rendszerváltás után, és nem tett jót. A túlzott információ megöli az egyént: ha túl sok kincs vesz körbe, belefulladsz a gyémántba.

A hétköznapi üzenetekben hiszek, s bizony, az emberek is mindennapi kérdésekkel keresnek meg: hogyan legyél boldogabb, hogyan találd meg, amit szeretnél, hogyan éld meg önmagad, satöbbi.

Nagyon sokan az előző életeikben, angyalokban, hasonlókban keresik a választ kérdéseikre. Velük – s mindenki mással is – próbálom megértetni, hogy a múlt nem számít, s amikor egy “tanító” megmondja nekik, hogy 300 évvel ezelőtt milyen testben éltek, akkor nem történik más, csak parasztvakítás”- vélte A. J. Christian, majd az előadásokon felvetődő főbb problémákról kérdeztük.

“A fő gócok a párkapcsolat, a szexualitás, a gyereknevelés, és egzakt dolgok: a hit, a vallás” – sorolta, majd az elsőre, a legtöbb probléma forrására tértünk rá. “Sokan azt hiszik, hogy a párkapcsolatban úgy lépnek előre, ha megváltoztatják a másikat. Ez nem más, mint torzítás, és mivel mindkét fél erre törekszik, birkózás lesz a kapcsolatból ahelyett, hogy örülnének egymásnak” – mondta, és megkértük, személyesebb példákat említsen.

“Nekem klasszikus párkapcsolatom nem volt, mert hiányzik a te az én nőm vagy, én a te pasid vagyok típusú birtoklási vágy. Szeretetben tudok élni – noha ez annyira elcsépelt kifejezés, hogy behánynak tőle az emberek – de meg tudom élni a szeretetet: boldog vagyok akkor, ha egyedül vagyok, és boldog akkor is, ha veled, mert a boldogságom nem függ tőled. Úgy szoktam ezt mondani: nincs rád szükségem, mert szeretlek.

Akinek szüksége van rád, az nem szeret, hanem szenved, és te vagy a gyógyszere. Aki valóban tud téged szeretni, annak nincs rád szüksége” – vezette le, és a különböző társadalmi elvárásokra utaltunk.

“Igen, sok a felesleges nyomás, de ha belegondolsz, független ember vagy. Szeretnéd, ha az lenne a sírodra írva, hogy itt nyugszik az az ember, aki helyett a társadalom élt?”- kérdezett vissza, majd két tracket előrelépve az egzakt témákra tértünk rá, ugyanis meglehetősen gyakran kérdezik arról, melyik az ‘ideális vallás’.

“Mindenkinek a saját vallását kell megtalálni. Aki az igazságot meglátta annó, az most is meglátja, de aki ezer éve látta, az azoknak az embereknek adta át. Aki az ezer éves szavaknak hisz, nem csinál mást, mint hagyomány címszó alatt követ egy hullát” – mondta, és kérdésünkre nem nevezett meg sem vallást, sem vallásfilozófiát, amelyik közelebb állna hozzá.

“Azt próbálom észrevetetni, hogy az istent az életben találjuk: a virágsziromban, a kajában, a piában, a szeretkezésben, a nevetésben” – tette hozzá A.J Christian, aki ezekről a gondolatairól is ír legújabb, a Teljesség tekintete című könyvében, amely az első megjelenő része lesz egy hatkötetes sorozatnak.

“Másfél évemet foglalja majd le ez a sorozat, utána még tervezek egy globális, bibliavastagságú könyvet, amelyikben mindent összefoglalok, hogy ha meghalok, egyben legyen minden. Azután nem írok többet, csak regényt. Az elmúlt nyolcezer évben ugyanis mindent leírtak már: a szöveg csak azért válik újjá, mert új emberekhez szólhat” – zárta A. J. Christian.

Forrás: Velvet.hu
www.ajchristian.hu