Sopron.info.hu

Angyalok és Démonok – Újabb botrány!

  2009 máj 17 / #mozimánia

Angyalok és Démonok (2009) 2009 májusában várható a Da Vinci-kód “folytatása” (mert valójában az előzménye), az Agyalok és Démonok című film. Tom Hanks lesz ismét Robert Langdon.

Rendező: Ron Howard

Szereplők:
Tom Hanks (Robert Langdon)
Ayelet Zurer (Vittoria Vetra)
Ewan McGregor (Carlo Ventresca)
Stellan Skarsgård (Richter)
David Pasquesi (Vincenzi)

Kapcsolódó hírek:

Nem foroghat római templomokban a Da Vinci-kód előzménye

“A film témája ellentétben áll a keresztény tanokkal” – nyilatkozta az egyházkerület szóvivője, Marco Fibbi, miért nem engedélyezik a római templomokban az Angyalok és démonok forgatását, amit a forgatókönyvírók sztrájkja miatt később kezdtek.

Az egyház még mindig fel van háborodva amiatt, hogy a Da Vinci-kódban Jézusnak felesége van, és az Opus Dei egy bérgyilkos szekta.

Az előzményeket feldolgozó film az Illuminati nevű titkos társaság akciójáról szól, akik saját emberüket ültetnék a pápai trónra, és fel akarják robbantani a Vatikánt.

A stáb eredetileg két templomban, a Santa Maria del Popolóban és a Santa Maria della Vittoriában szerette volna lefilmezni Caravaggio festményeit, Bernini szobrait, és a Rafaello tervei alapján készült kápolnát.

A templomokról csak külső felvételek készülhettek, és valószínűleg Hollywoodban fogják elkészíteni a római templombelsők másolatát, mindezt jelenleg Nápoly közelében található casertai királyi palota márványcsarnokaival helyettesítik.

Az Angyalok és démonokban ismét Tom Hanks játssza Langdon professzort, a nője Ayelet Zurer, és Ewan McGregor is szerepel a filmben, amit 2009 májusától vetítenek.
(forrás: Index)

Da Vinci után: Angyalok és démonok(?)

A soron következő adaptáció ugyanis az Angyalok és démonok c. Dan Brown-regény megfilmesítése.

Ez a szerző harmadik regénye, közvetlenül az igazi áttörést hozó A Da Vinci-kód előtt írta, és ebben találkozhatnak először az olvasók Robert Langdonnal, a Harvard világhírű szimbólumkutatójával.

A történet ott kezdődik, mikor a professzort egy svájci tudományos intézetbe hívják, hogy segítsen megfejteni egy rejtélyes jelet, amelyet egy meggyilkolt fizikus mellkasába égettek.

Langdon elképesztő felfedezésre jut: egy több száz éves földalatti szervezet – az Illuminátusok – bosszúhadjáratra készül a katolikus egyház ellen.

Langdon mindenáron meg akarja menteni a Vatikánt a hatalmas erejű időzített bombától; a gyönyörű és titokzatos tudóssal, Vittoria Vetrával szövetségben Rómába megy.

Hétpecsétes titkokon, veszélyes katakombákon, elhagyatott székesegyházakon és a földkerekség legrejtettebb barlangján át, őrült hajszát indítanak együtt a rég elfeledett Illuminátusok búvóhelye után…
(forrás: moziplussz.hu)

A Da Vinci-kód bevétele világviszonylatban 225 millió dollár környékén jár. A siker hatására nem ért meglepetésként a hír: a Sony Pictures megvette Dan Brown harmadik regényének jogait is. – Ez szintén Robert Langdon újabb kalandjáról szól majd, angol címe: The Solomon Key

A Sony hosszú és gyümölcsöző kapcsolatot szeretne kiépíteni Dan Brownnal, így újabb bejelentések várhatók…
www.mommo.hu