Sopron.info.hu

Az 56′-os eseményekre emlékezett a Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjasklubja

  2018 okt 16 / #hírek

Méltóságteljes és meghatóan szép műsorral készült a nemzeti ünnepre a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub. Méltóan kialakított ünnepi környezetben mécsesgyújtással és virágokkal idézték fel az eseményeket, irodalmi összeállítással emelték az ünnepi  alkalom méltóságát.

fotó: Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjasklub / G.T.

fotó: Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjasklub / G.T.

Az ünnepség meghívott vendége Firtl Mátyás, a 2004 és 2018. közötti időszak egyéni választott országgyűlési képviselője volt, aki maga is megélte 1956-ot. Dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke az eseményen méltatta Firtl Mátyás  politikusi tevékenységét és életpályáját, hangsúlyozva, hogy a  rendkívüli eredményes közéleti tevékenysége és választói képviselet mellett Firtl Mátyásnak mindig gondja volt a legkisebb közösségek támogatására, a nyugdíjasok iránti tiszteletre és törődésre, amit ők maguk is folyamatosan érezhettek.

Az ’56 szellemiségének érvényt szerző országos szintű, és nemzet sorsát is meghatározó 30 éves politikusi és csaknem másfél évtizedes parlamenti munkáról is szól dr. Koltai Miklósné, a politikus tiszteletére összeállított műsort megelőzően.

fotó: Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjasklub / G.T.

A nemzet sorsfordító időket megélő évtizedeiben vállalt szolgálata a  szülőföldje, a lakóhelye, a szűkebb és tágabb közössége, a térség,a haza és a nemzet megerősítésének felemelkedésének hittel, hűséggel végzett szolgálata volt mindvégig, tántoríthatatlan elkötelezettséggel becsülettel, tisztességgel – fogalmazott dr. Koltai Miklósné.

fotó: Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjasklub / G.T.

Firtl Mátyás beszédében felidézte az 1956-ban személyesen átélteket, ugyanakkor szólt a közéleti tevékenysége fő mozzanatairól, amelyek emberközeliségből világítottak rá mindarra az értékre, amelynek érvényesítésére mindig is törekedett. Rávilágított mindazokra a folyamatokra, amelyek a fejlődés és felemelkedés, a megerősödés útjára vezették az országot. Hangsúlyozta az összetartó és aktív közösségek  fontosságát, akiknek együttműködése és tettereje fontos a közösségi célok sikerében.


%d blogger ezt szereti: