Sopron.info.hu

Bárányborda kecskesajtos kukoricaprósza tortával és padlizsánkaviárral

  2007 nov 12 / #gasztro

BáránybordaA báránybordákat minden oldalukon, forró serpenyőben, pirosra pirítom, majd 160 fokos sütőben húsz percig tovább sütöm. Ezután visszakapcsolom a sütőt ötven fokra, és még negyed órát így ’pihentetem’.

Ennek eredményeként csodaszép rózsaszínre sült, vajpuha húst kapunk!

250g finom túrót összekeverek 250g krémes kecskesajttal, borsozzuk, sózzuk és hozzáadok két tojás sárgáját, finomra vágott petrezselyem zölddel, és mentalevéllel fűszerezem! Negyed kiló kukoricadarát fél liter sós, borsos tejbe megfőzöm majd két evőkanál vajat, és egy marék reszelt parmezánt keverek bele.

A massza felét, kivajazott sütőbe kenem, úgy egy centi vastagon, érre a sajtkrémet, majd a kukoricakása másik felét. Megszóróm parmezánnal és 170 fokos sütőbe negyed órát sütöm. Pihentetem, majd felvágom.

BáránybordaBárányborda

Ebből a mennyiségből kb nyolc adag étel készül. A padlizsánkaviárhoz a vékonyra szeletelt padlizsánt sütőbe száz fokon másfél órát szárítom, darálógépen átdarálom, hidegen sajtolt olívaolajjal, reszelt foghagymával, sóval, borssal, és frissen vágott petrezselyem zölddel ízesítem.

Tálaláskor a hús mellé, a bárány pecsenyelevét csorgatom.