Sopron.info.hu

Csalódás a köbön

  2007 nov 06 / #sport

Csalódás a köbönSoproni Sördögök – Marso NYKK Október 3. szombat 18.00 A cím sajnos mindent elárul. A 2007 – 2008 – as szezonban hozott eddigi eredmények pozitív reményeket keltettek a Sördögök háza táján. Az idegenben játszott és nyert mérkőzéseket, sajnos nem láttam, csak olvastam.

A szombati találkozóra úgy mentem, hogy végre itthon láthatom őket (nyerni). Ezt nem csak én gondoltam, hanem a megszokottnál nagyobb nézőközönség is, akiket úgyszint felcsigázott a jó eredményeket produkáló soproni csapat.

A soproni futball szurkolók is betévedtek az MKB Arénába, akik egy 0-0 meccs után, és még meleg hangszálaikkal folytathatták a remélhetőleg boldogabb, daloló drukkolást.

Az első negyedben minden okuk meg volt rá. Tíz perc dinamikus soproni játékot láthattunk, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Próbálkoztak minél több pontot dobni és elhúzni. Egy 28 – 26 – ig tartott ki az energia az ördögöknél.

Aztán megkezdődött a második negyed, aminek 8. percében egy ponttal átvette a vezetést a Marso csapata. Két jó büntető plusz két fontos pontot hozott a vendégek konyhájára. Ettől a pillanattól kezdve, föl – le ingadozott a pontkülönbség, 5 pont, 3 pont, 7 pont.

A negyed felénél 42 – 41 volt az állás, ami további izgalmakat ígért a szünet utáni folytatásra. Itt csak annyi jött közbe, hogy a nyíregyháziak ötödik sebességbe váltottak, mi meg faultoltunk párat, felelőtlenül gyűrűre dobáltunk, eredménytelenül. Pedig, ha bementek volna a próbálkozások, egál lehetett volna a szünet előtti eredmény. Sajnos a volna ott volt, 50 – 57 lett a félidő állása.

Az utolsó két negyedben botrányosan romlott a soproni csapat koncentrációja. A lepattanókat észre sem vették. A védekezés csak a nézőknél volt látványos, akik kezüket a szemük elé tartva védekeztek, a szemetszúró hibák láttán. 64 – 77 – tel indult az utolsó negyed.

Mindenki Leskotól várta a csodát, ő helyette, 7.26 percnél kipontozódott… Boldizsár követte példáját, 4 perccel a vége előtt, leült ő is. Meg kell hagyni, próbálkoztak a srácok, de már késő volt, még egy csoda sem tudott volna rajtuk segíteni. Én nagyon sajnáltam, hogy kikaptak, de ennél sokkal jobban is tudnak játszani.

Koncentráció, védekezés, pontos labdák hiányában kaptak ki 82 – 96 – ra. Ez a csapat többet tud, bízom benne, hogy ezt ők is tudják, és bizonyítani fogják tudásukat a jövőben.