Sopron.info.hu

Edzőmérkőzés: Újpest FC–Soproni VSE 0-0

  2010 jan 21 / #sport

Az Újpest FC kedden délután az ausztriai Ritzingben – magyar nevén Récényben – lejátszotta második edzőmeccsét a tavaszi felkészülés során.

A mérkőzésnek a helyi harmadosztályú klub sportlétesítménye, pontosabban annak műfüves edzőpályája adott otthont. Egy olyan komplexum, amelyet minden magyar klub megirigyelhetne, és amely nemcsak a labdarúgókat szolgálja ki maradéktalanul, hanem a szponzorokat, VIP-vendégket és természetesen a szurkolókat is.

A mérkőzésre Willie McStay nem „nevezte” Kabát Pétert, akinek a REAC elleni gyakorlómeccs közben kifordult a bokája, így pihennie kellett. Csatárunk mindenesetre a szerdai, Haladás elleni felkészülési találkozón már játszani szeretne. Ivan Dudics megfázás miatt pihent, míg Simek Péter – ahogy hétfői nyilatkozatában is elmondta – injekciót kapott, így néhány napig külön edz. Kovács Dániel combizom-sérülése pedig még nem jött rendbe annyira, hogy pályára léphessen.

Maga a mérkőzés egyszerű forgatókönyv szerint zajlott: csapatunk végig támadta a 90 percet, míg ellenfelünk szervezetten és lelkesen védekezett, a félpályát csak néhány ellentámadás idejére lépte át.

A két csapat közötti minőségi különbséghez nem is férhetett kétség, sorozatban vezettük a támadásokat és dolgoztuk ki a helyzeteket, de a hálóba találni ezúttal nem sikerült. Az első játékrészben Simon 10 m-es, majd Foxi 13 m-es lövését védte bravúrral a soproni kapus, de a legnagyobb védését a 39. percben mutatta be, amikor Tóth N. beadása után Simon A. érkezett remekül, 8 m-ről a léc mellé fejelte a labdát, de Kiss Sz. ebben a helyzetben is menteni tudott.

A második játékrész ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlott mint az első, ellenfelünk kapusa és védelme végig nagy munkában volt. A 82. percben úgy tűnt, megtörik a jég, ám a Szokol Zs. buktatásáért megítélt büntetőt Barczi nem helyezte eléggé sarokra, így a soproni hálóőr ezzel a bravúrral tette fel a koronát mai teljesítményére.

A mérkőzésről mindent elmond, hogy kapusainknak gyakorlatilag nem volt védenivalójuk a kétszer 45 perc alatt.

Újpest FC–Soproni VSE 0-0
Edzőmérkőzés, Ritzing 200 néző

Újpest FC:
I. félidő: Balajcza – Vermes, Vaskó, Takács, Pollák – Foxi, Millar, Jucemar, Tóth N. – Rajczi, Simon A.
II. félidő: Horváth T. – Szokol, Dvorschák, Lambulics, Kiss Z. – Simon K., Stokes, Korcsmár, Frank R. – Barczi, Szabó B.
Soproni VSE: Kiss Sz. – Jabronkai, Horváth T., Wéninger, Dallos – Böcskör Zs., Lazics, Szántó D., Németh D. – Varga Z., Hujber
Játszott még: Török R., Böcskör Gy., Legoza, Fleischhakker, Gusztafik, Geeb, Fentős

Szögletarány: 12:2 (5:0)

ute.hu