Sopron.info.hu

Egy hét múlva…

  2008 jún 25 / #Volt Fesztivál 2008

…Te is ott lehetsz a VOLT Fesztiválon! Az idei évben ugyanis már július 1-jén, kedden este 6-kor megnyílnak a kapuk. Ilyen és ehhez hasonló hasznos infókat olvashatsz a mai hírlevelünkben.

A 16. VOLT Fesztivál egy hét múlva, július 2-án indul, a kapukat azonban már 1-jén, kedden este 6-kor kinyitjuk. A tavalyi évben már a nulladik este több ezer VOLT-os jelent meg Sopronban. Ezért döntöttünk úgy, hogy most már ezen az estén beengedjük a bérlettel rendelkezőket a kempingbe és a fesztivál területére is, ahol DJ Enikő ismerkedési esttel fogadja a résztvevőket. Reggel senkinek sem kell elhagynia a kempinget – ez lesz az első közös VOLT-os éjszakánk és reggelünk!

Belépőjegyet elővételi áron július 1-jén estig árusítunk országszerte. Üdülési csekket és Sodexho utalványt Budapesten a VOLT BOLT-ban és Sopronban a várkerületi standon fogadunk el, de idén először a helyszínen is lehet fizetni ezekkel az eszközökkel.

Ha vonattal érkezel Sopronba, a vasútállomásról busszal és taxival is eljuthatsz a fesztiválra. A VOLT Buszok másodikától, vagyis szerdától járnak folyamatosan, de az állomáson található VOLT standon ezzel kapcsolatban is kaphatsz információt. A menetrendszerű járatok közül az 1-es, a 2-es és a 12-es is közel áll meg a kempinghez, ez utóbbi egész közel a bejárathoz.
Ha kocsival, vagy motorral érkezel, a bejárathoz közeli parkolóban hagyhatod járművedet. A parkoló nem őrzött, de kamerával megfigyelt. Bicajt behozatsz magaddal, odabent megőrzőt és kölcsönzőt is találsz.

Sokan kérdezik, hogy mit nem szabad behozni a fesztiválra, ezeket most igyekszünk összefoglalni.

Talán a legfontosabb, hogy mások testi épségére veszélyes tárgyakat, eszközöket nem szabad behozni a fesztivál és a kemping területére. Ennek megfelelően nem lehet nálad üvegpalack, kalapács, szúró- és ütőeszköz, esernyő, 8 cm-nél hosszabb pengéjű kés, vagy bicska, gázpalack, illetve fél méteresnél hosszabb lánc.

Mivel a fesztiválok megrendezéséhez egy fontos és szükséges bevételi forrás a vendéglátás, alkoholtartalmú italt sajnos nem tudunk beengedni. Ha üdítőt, vagy ásványvízet hozol magaddal, fejenként legfeljebb másfél litert vihetsz be magaddal. Légyszi segítsd a beengedő kollégáink munkáját azzal, hogy a Te táskádban csak a saját ételeid-italaid cipeled, ne kelljen feleslegesen magyarázkodnod, hogy ez a plusz 12 palack melyik barátodé…

Hasonló szabályok vonatkoznak az élelmiszerekre is, amelyekből “kereskedelmi mennyiséget” nem hozhatsz magaddal. Ez azt jelenti, hogy pl. 4-5 szendvicset, 4-5 kisebb konzervet természetesen beengedünk.

A VOLT Fesztiválon találsz ívókutakat is, ahol ingyen olthatod szomjodat, illetve talász ABC-t is, ahol barátságos áron juthatsz alapvető élelmiszerekhez. Éttermekből és sörözőkből-borozókból pedig egy egész sor a rendelkezésedre áll.

Szigorú szabály, hogy kábítószert a fesztivál területére nem hozhatsz magaddal!

Ha sátorozni szeretnél, a VOLT Fesztivál területén kialakított, a korábbinál nagyobb kempingekben ingyen megteheted. Akár napijeggyel, akár bérlettel érkezel. Szállásokkal kapcsolatban a www.voltszallas.hu oldalon informálódhatsz.

Az adott napra szóló napijegy másnap reggel 8-ig érvényes. Ha éjfél után érkezel, még előző napi jegyet kapsz, mivel reggelig még rengeteg program javában zajlik. Reggel 6 óra után árusítjuk az aznapra érvényes jegyeket.

Jó hír a VOLT KLUB tagjainak, hogy az idei évben a korábbinál jóval több előnyben lehet részük a fesztiválon. A bejáratnál beállhatsz a V.I.P.-sorba, amely időnként valószínűleg rövidebb lesz, a többinél, a fesztivál területén pedig számos szolgáltatást kedvezményesen vehetsz igénybe. Csak ne felejtsd otthon a klubkártyádat!

A Magyar Televízió Kultúrház című műsora (m1) esténként a VOLT Fesztiválról közvetíti adását, élőben és napi összefoglalókkal egyaránt. Szüleid, hozzátartozóid és az irigykedő haverok így belepillanthatnak, milyen klassz helyen jársz! A helyszínről sugárzó VOLT Rádiót hallgatva ( Budapest 80 km-es vonzáskörzetében a radiocafé 98.6, illetve Sopron körül 100 km-re a Corvinus Rádió 104.6-os frekvenciáin), ugyancsak ízelítőt kaphatsz 4 teljes napon át a VOLT Fesztiválból.

Már csak hatot kell aludni, és találkozunk! Mi már nagyon várjuk!