Sopron.info.hu

Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!

  2018 Júl 03 / #hírek

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a megelőzési tevékenységre, így a nyári időszakban a szabadtéri tüzek megelőzésére hívja fel a figyelmet. A nyári szünetben, szabadság alatt sokan kirándulnak, különböző szabadtéri, kerti programot, szalonnasütést is betervezve. Fontos, hogyha tüzet gyújtunk tisztába legyünk a tűzgyújtás szabályaival!

illusztráció / fotó: cyberpress.hu archívum

 

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság plakátok, szóróanyagok segítségével is felhívja a figyelmet a szabályokra, amiket kollégáik az elmúlt hónapokban közintézményekben, busz és vonat állomásokon, közösségi létesítményekben helyeztek el, hogy mindenkihez eljussanak a megelőzést segítő információk.  A figyelemfelkeltő anyagok mellett az online médiában sem árt felhívni a figyelmet pár dologra, hiszen odafigyeléssel megelőzhetőek a szabadtéri és erdőtüzek!

 

Szabadtéri tűzgyújtás előtt az alábbiakkal kell tisztában lenni:

  1. Tűz soha nem hagyható felügyelet nélkül.
  2. Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz, homok, tűzoltókészülék).
  3. Gondoskodni kell a tűz irányításához szükséges kézi szerszámról (gereblye, lapát, vasvilla).
  4. Feltámadó szél esetén azonnal el kell oltani a tüzet!
  5. Belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés.
  6. Az önkormányzati rendeletek meghatározzák az égetés napját vagy napjait, valamint az időkeretet is. Más időpontban a tűzgyújtás tilos!
  7. A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
  8. Baj esetén hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 


%d blogger ezt szereti: