Sopron.info.hu

Fertő Party (Lord és Edda koncert)

  2007 júl 17 / #zene

Fertő Party (Lord és Edda koncert)Most hogy nagyban küzdök a Volt fesztivál utáni koncertelvonási tünetekkel, örömmel láttam, hogy Fertőrákoson is lesz némi kocert, így rögtön megszületett az elhatározás, hogy ottleszek. Szerencsére ingyenes buszjárat is volt, így nem kellett saját kocsival mennem, aminek később még jobban örültem. Mivel a Jerevánon lakom, és még vidáman válogathattam az ülőhelyek között, aztán a város másik végére érve már inkább egy jól megtömött szardíniásdobozra kezdett hasonlítani a busz. Menet közben érdekes hangok jöttek a hátsó futóműből, és időnkét gázadásra csak a motor bőgött fel, de nem gyorsult…de azért reménykedtem, hogy leér Rákosra mielőtt kileheli a lelkét. Ezzel végülis nem lett gond, szerencsésen odaértünk, kb. épp Lord elejére…

de ez kevés volt a boldogsághoz, mivel hihetetlen hosszúságú sor fogadott a bejáratnál, ami ráadásul nagyon lassan haladt. Ahogy araszolgattunk előre, már látszott, hogy örülhetek, ha egyáltalán hallhatok pár számot a koncertből. Végül bejutottam, de a koncert nagy része már lement addigra.

Mindenfele rengeteg ember volt, legtöbben persze a színpad előtt, de sokan a különböző italmérő helyek körül összpontosultak. Amúgy nagyon vegyes volt a közönség, 40-es, 50-es családapák/anyáktól kezdve az egészen kis gyerekekig mindenki előfordult. Ennek megfelelően a koncertre mutatott aktivitás is az egyszerű álldogálástól az elöl lévő rockerek pogójáig terjedt.

Csajok is voltak bőségesen, igaz a színpadtól távolabb igencsak sötét volt, ami nem kedvez a nézelődésnek. De a rockerek közt láttam egy lányt, akit szívesen klónoztatnék, hogy minden koncertre jusson belőle legalább egy J (hosszú sötét haj, szép arc, nagyon rövid fekete bőr short, hosszú combok, bakancs) na jó így simán leírva nem jön át, de nagyon tetszett.

Visszatérve a koncertre: természetesen az összes nagy sláger lement, a Vándor című számnál a közönség meglepően nagy százaléka ismerte a letérdelős szertartást. Igaz ha azt vesszük, hogy a zenekar 35 éves, akkor talán nem is olyan meglepő.  Ide tartozik, hogy valamikor még a nyáron Szombathelyen nagyszabású ingyenes szülinapi Lord koncert lesz. Sajnos Gidófalvy Attila nem lehetett jelen a koncerten, mert épp beteg, neki jobbulást kívánok ezúton is.

A Lord után kis szünet következett, majd az Edda koncertje. A tömeg közben még tovább nőtt, és sokan énekelték a számokat, bár nem olyan egységesen, mintha kifejezetten csak egy koncertre gyűlt volna össze a sok ember. Szóval néha kicsit bátortalanul szólt J Pataki persze próbálta buzdítani a tömeget, aminek időnként meg is lett az eredménye. Mindenesetre ez a koncert is jó hangulatban telt, számomra is csak egy az orrom előtt játszódó kis jelenet zavarta meg: egy részeg fickó próbált ölelgetni egy csajt, aki viszont nem lelkesedett az ötletért. Csak olyan határozatlanul próbálta leszerelni a próbálkozást, hogy egészen sokáig azt hittem, hogy egyébként egy társaságba tartoznak, ezért nem is foglalkoztam vele, meg a csaj társaságában is volt egy srác és az sem reagált a dologra, ebből is ez a feltevésem erősödött. De később, amikor feladta és egy nem túl udvarias nemzetközi kézjelet mutatva lelépett a fickó, akkor rájöttem, hogy mégsem oda tartozott.

Ezen kicsit elcsodálkoztam, mert elég gusztustalanul tapizva nyomult, nemegy csajt ismerek, aki a feléért úgy rúgta volna lábközt, hogy még keresztapának sem lett volna jó utána. Közben mentek a számok egymás után, és nagyjából az Edda blues és a Kör után az órámra pillantva észrevettem, hogy mindjárt éjfél (akkor indult haza az ingyen busz, a következőt meg nem akartam megvárni, mert korán kellett kelnem másnap), így gyorsan megindultam a busz felé. Nem volt olyan szerencsém, mint odafelé, keményen rogyásig volt már mire odaértem, épphogy fel tudtam magam préselni az ajtóhoz még.

Tiszta nosztalgia volt, még középiskolás koromban számtalanszor utaztam így a Győr és Sopron közötti járaton. Aztán pár megállóval később konszolidálódott a helyzet, plusz ez a busz szétesni sem akart, így gond nélkül hazaértem, aztán irány az ágy majd pár órával később a Hungaroring.

De ez már a következő cikk témája.

phoenix