Sopron.info.hu

Gumitéglás kézilabdapálya épül a Gárdonyi iskola udvarán

  2018 Már 05 / #Soproni Hírek

Megújul a Gárdonyi Géza Általános Iskola udvarán található betonburkolatú kézilabdapálya, amely új, korszerű rekortán borítást és körpalánkot illetve hálót is kap majd. – mindezekről Barcza Attila, SMJV. tanácsnoka számolt be hétfőn egy sajtótájékoztató keretében.

 

Rekortán burkolatú kézilabdapálya / illusztráció / forrás: web

 

Barcza Attila elmondta, hogy a kormány kiemelten támogatja a családokat, a gyerekeket és fontos célkitűzése az egészséges életmódra nevelés, amelynek keretében fontosnak tartja a mozgást, a sportot, legyen az verseny- vagy tömegsport. Mindezek tükrében nagy figyelmet fordít a sportoláshoz szükséges háttér kialakítására is. Ezeknek a célkitűzéseknek az egyik új eredménye az a jó hír is, miszerint százszázalékos kormányzati támogatásból új kézilabdapályát építenek a Gárdonyi Géza Általános Iskola iskola udvarán, amelyet nemcsak az általános iskolások, hanem a szomszédos idegenforgalmi, kereskedelmi és vendéglátó szakképző diákjai is használhatnak majd.

A felújítással kapcsolatban megtudtuk, hogy a 22 x 42 méteres, labdafogóhálóval ellátandó létesítmény a Magyar Kézilabda Szövetség „Rekortánpálya fejlesztési program” keretében, kormányzati beruházásként valósul meg, ami várhatóan a nyári szünetben kerül kivitelezésre, így a tervek szerint az őszi iskolakezdéskor már igénybe vehetik a tanulók.

 

Rekortán burkolat

A „rekortán” szó az 1972-es müncheni olimpián használt RekortanTM márkanevű helyszínen öntött, gumigranulátumból és poliuretánból készült sportpálya burkolat révén került be a köznyelvbe. A Rekortan eredetileg tehát egy márkanév volt de az olimpiai közvetítések során olyan masszívan sikerült beágyaznia magát a köztudatba, hogy „köznevesült” (hasonlóan a Cellux ragasztószalaghoz, vagy a Stihl fűrészhez) és minden szintetikus atlétika és sportpálya szinonimájává vált a magyar nyelvben.

 

 


%d blogger ezt szereti: