Sopron.info.hu

Gyõzött a CSAPAT!

  2010 márc 17 / #sport

Kedd este az elõttünk álló fontos csaták egyikét imponáló játékkal nyertük meg, ráadásul mindezt a hazai pályán félelmetes Pécs otthonában tettük.
Vezetõedzõnket, Székely Norbertet, és centerünket, Horti Dórát kérdeztük arról, hogyan élték meg a sikert.

“A tegnapi siker kulcsa elsõsorban abban rejlik, hogy az egész mérkõzés folyamán nagy pontossággal, koncentráltsággal játszottunk, játékosaink az egyéni képességeiket teljes mértékben alárendelték a csapat érdekeinek! – emelte ki a fõbb momentumokat Székely Norbert.

– Döntõnek bizonyult az is, hogy az ilyen mérkõzéseken – ahol hasonló képességû együttesek csapnak össze – kialakuló üresjáratokból, nehéz helyzetekbõl gyorsabban felálltunk, mint ellenfelünk.

A találkozó folyamán csak apró változtatásokat kellett eszközölnünk, mivel jól játszottunk, ment a csapatnak. Apróbb hibajavításokra volt csupán szükségünk a védekezésünkben. Alapvetõen stabilak voltunk ezen a téren is, de edzõi szemmel természetesen láttam olyan hibákat, melyeket orvosolnunk kell. Így voltak üres dobások, melyeket nem kontrolláltunk. Ahogy egy vereség után nem szabad földbe döngölni a csapatot, úgy egy ilyen gyõzelem után sem szabad a mennyekbe szállni. Reálisan látni kell a hiányosságokat is.

Kemény és nemes ellenfelet gyõztünk le, mely erõt adhat a folytatásra. Akkor tudunk továbbra is eredményesek lenni, ha a precizitásunk és a játékunk folyamatossága ilyen marad. Szombaton egy nagyon fontos mérkõzés következik, amely arról dönt, hogy az elsõ vagy a harmadik helyrõl várhatjuk a rájátszást. Nehéz mérkõzésre számítok a Szeged ellen, de élni akarunk azzal a lehetõséggel, melyért keményen megdolgoztunk tegnap!”

A találkozón több játékosunk is kimagasló teljesítményt nyújtott. Horti Dóra a palánkok alatt küzdött nagyot a pécsi centerekkel, sikerrel.

“Úgy érzem újra úgy játszottunk, melyek az elmúlt években sikerre vezettek minket! Sok mozgással, igazi csapatként léptünk fel támadásban és védekezésben egyaránt. Utóbbi különösen a szünet után mûködött jól, ahol a Pécs percekig képtelen volt betalálni. A záró negyedben pedig már csak a különbség tartására kellett figyelnünk. A Gyõr elleni gyõzelem után is éreztük, hogy kezd összeállni a játékunk, és úgy gondolom, ha ezt így folytatjuk, akkor szombaton a Szeged ellen is gyõztesen hagyhatjuk el a pályát. Bízom benne, hogy sok szurkoló is kilátogat a szombati mérkõzésre, melyen nagy küzdelem várható.”

Nincs TV-n a Szeged mérkõzés! Kezdés 18.00!

A szombati Szeged elleni találkozót mégsem közvetíti a Sport Klub, így a kezdési idõpont 18 órára módosul!
wb-sopron.com