Sopron.info.hu

Hulladékgazdálkodás: Új dimenziók nyílnak meg Sopronban és térségében

  2018 feb 15 / #Soproni Hírek

A korábban megvalósított hulladékkezelő rendszer továbbfejlesztése, magasabb szintű hulladékkezelés megvalósítása és a költséghatékonyság növelése mellett a hulladékkezelő kapacitások bővítése a célja annak a 47 települést érintő projektnek, amelyet közel 960 millió forintból valósít meg a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. A Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Sopron térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszere című projekt nyitórendezvényét február 15-én, csütörtökön tartották Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

Az eseményen Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke és Kosztka László, a Közszolgáltató STKH ügyvezető igazgatója számoltak be a projekt egyes elemeiről, és mutatták be a megvalósítás főbb állomásait.

Az eseményen elhangzott, hogy a program keretein belül a meglévő hulladékkezelési technológiát tovább korszerűsítik, kiegészítve a korábbi fejlesztési pályázatok (KEOP) keretében megvalósult hulladékgazdálkodási rendszereket.

A következő időszakban a társulás területén megvalósul többek közt a kommunális hulladék mechanikai előkezelése (utóaprítás kiépítésével), szelektív hulladékgyűjtő edények beszerzése a zsákos rendszer kiváltása érdekében, optikai válogatórendszer kiépítése a cséri telepen, kommunális hulladékgyűjtő autók beszerzése, szállítójármű beszerzése a hulladékudvarok és a lomtalanítás jobb és akadálymentes elvégzésére, zöldhulladékgyűjtő tehergépkocsi beszerzése valamint egy zártfülkés targonca beszerzése a soproni válogatócsarnoki munkához.

A fent említett projektben a Soproni és a Kapuvári Járás települései az érintettek, amelyre a társulás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban közel 960 millió forint megvalósíthatósági támogatást nyert.

Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke / fotó: Leczovics Zsolt

Kosztka László, az STKH ügyvezető igazgatója / fotó: Leczovics Zsolt


%d blogger ezt szereti: