Sopron.info.hu

Hungarian Open – Szolnok

  2008 ápr 09 / #lapszemle

Hungarian Open – Szolnok, 2008. ápr. 4-5.DEMETER ZSOLT BRONZÉRMES !! A felnőttek Nyílt Magyar Bajnoksága már előzetesen is nagy versenyt sejtetett. A magyar kyo szervezetek mind meghívást kaptak (érdekes, hogy senki nem képviseltette magát, vajon miért?), aztán az európai szervezeteken kívül Oroszország (amely külön régió – mint Európa!), Kazahsztán, stb.

Összesen 11 ország versenyzője indult harcba, köztük a világ hat legerősebb karatés nemzetéből négy (!): Oroszország, Litvánia, Kazahsztán, Magyarország. További résztvevők: Románia, Franciaország, Csehország, Görögország, Horvátország, Svédország, Szlovákia.

Klubunkból három versenyző készült erre az óriási megmérettetésre: s. Demeter Zsolt, Presits Norbert, Mészáros Péter. Ha azt írom, hogy a felkészülés nem volt zavartalan, akkor meg sem közelítem a valóságot: csak zavarok voltak ! Betegségek, sérülések, küzdőpartner hiány, munkahelyi gondok, stb.

A sorsolás olyan lett amilyen, versenyzőink elszántságát nem törte meg. Mészáros Péter a világ egyik (vagy ’egyik’ nélkül) legjobbjával kezdett, az orosz R. Nesterenko-val és viszonylag sokáig bírta a rohamokat, kb. másfél perc után kényszerült megadásra. Nesterenko többi ellenfele korábban kapitulált, kivéve a kapuvári Bak Sándort, aki 3 percig küzdött vele. E küzdelemből Péter csak meríthet a további versenyekre.

Presits Norbert már több veszélyt jelentett magyar ellenfelére, sajnos a hosszabbításokra elfogyott az ereje, így bírói döntéssel alulmaradt. Norbi hozta azt, amit jelen körülmények között elvárhattunk tőle.

Sensei Demeter Zsolt legyőzte fiatal és nagyon ambiciózus kazah ellenfelét, mely küzdelem során a legnagyobb hatékonyság és a célirányos mozgás kizárólagossága érvényesült. (Jó volt látni a karatés barátok győzelmi örömét !)

Sajnos Döme sensei korábbi sérülései a küzdelem során nagymértékben rosszabbodtak, ezért kénytelen volt lemondani a további összecsapásokról. Döme sensei! Gratulálunk a III. helyezéshez!!

Polyák József