Sopron.info.hu

Ismerd meg merre járt a villamos Sopronban!

  2018 okt 16 / #hírek

Egy igazi soproni közlekedéstörténeti kalandtúrán, a XX. század eleji soproni villamos vonalán ismerhetik meg a várost a helyiek és az érdeklődők egészen 2018. november 11-ig, amennyiben részt vesznek a  Soproni Múzeum és a Cédrus Könyvkereskedés közös programján.

 

Villamos-túra

 

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében meghirdetett múltidéző “villamostúra”  megvalósítása a Soproni Múzeum régi vágya volt,  amelyen végighaladva a soproniak és az idelátogatók egyaránt új oldaláról ismerik meg a várost.

Sopronban egyébként 1900 és 1923 között közlekedett villamosvasút, amely a két vasúttársaság, a GySEV és a Déli Vasút állomásait kötötte össze a belvároson át. A húszas évekre gazdaságtalannak bizonyult a villamos üzemeltetése, ezért be is zárták, de a kocsik és a pálya emlékét megőrizték a korabeli fényképfelvételek, képeslapok és más dokumentumok. A soproni villamosvonalat 1923. május 31-én zárták be és a szerelvényeket leselejtezték, de a helyi közlekedéstörténelem egyik fontos része maradt.

 

A kiindulópont a belvárosi Cédrus Könyvkereskedés, ahol az  érdeklődők hozzájuthatnak a túra kalauzához, melynek segítségével azután mindenki egyénileg vagy csoportosan teljesítheti a túrát, amely a vasútállomástól indul a Széchenyi tér és a Várkerület érintésével. Útközben pedig a látnivalókhoz kapcsolódó feladatokat is megoldhatnak a vállalkozószelleműek.

 

 

 

nyitóképünk forrása: villamosok.hu


%d blogger ezt szereti: