Sopron.info.hu

Kedvcsináló a VOLT-ra II. nap

  2008 jún 11 / #programajánló

Kedvcsináló a VOLT-ra II.Csütörtök A második napra igazi világsztárokat választottam: 21:30-kor rögtön a Beatrice után (amin szintén ott leszek) Exploited koncert a Headbangers ball arénában! A punk második hullámának legjelentősebb zenekaráról van szó, melynek 1980 óta tartó története nem mentes a botrányoktól, a Punk’s Not Dead című daluk mára szállóigévé vált,

és a számtalan tagcsere és az eltelt csaknem 30 év ellenére máig megőrizték népszerűségüket, amit a műfaj egykori képviselői közül kevesen mondhatnak el magukról.

Érdekesség, hogy az Exploited sosem szerződött le nagy lemezkiadóval, mindvégig megtartotta függetlenségét. Reméljük a botrány Sopronban elmarad, a a hangulat és a pörgés viszont annál nagyobb lesz.

Az Exploited után irány a nagyszínpad, ahol 23:00-kor kezd a Cypress Hill. Bár a hip-hop egyáltalán nem a stílusom, de ha már erre jár minden idők legsikeresebb csapata, azért kíváncsiságból csak belehallgatok. Hogy meddig maradok az még kérdéses, mindenesetre a Headbangers színpadon Ossian, majd Pál utcai fiúk, így ha nem ragad meg a műfaj, akkor sem fogok unatkozni :-), hiszen a magyar rockzene két oszlopos tagjáról van szó, ráadásul az utóbbinak nemrég jelent meg új albuma.

Ők 1983-ban alakultak, szintén sok tagcserén vannak túl, de végig állandó tag maradt Leskovics Gábor és felesége Potondi Anikó. Közülük Lecsó neve több más együttesben is felmerül, játszik pl. a Kiscsillagban, vendégelőadóként sokszor megfordul Kispáléknál és az Üllői úti fuck együttesben is. Én pedig maradok továbbra is a rock katonája, úgyhogy rövid kitérő után alighanem úgyis az Ossian koncerten kötök ki, ahol torkomszakadtáig fogom énekelni az együttes számait.

Aztán folytatás pénteken . . . .