Sopron.info.hu

Két termékkel is gondok adódtak, így visszahívják őket!

  2018 Már 16 / #csak úgy

Két termékkel is problémák adódtak a napokban, amelyek városunkban is forgalomban vannak, ezért érdemes a cikkünkben említett ásványvízzel és az amaránnal óvatosan bánni. Mutatjuk a részleteket!

 

 

A LIDL MAGYARORSZÁG AZ ALÁBBI KÖZLEMÉNYT TETTE KÖZZÉ 2018.03.15-ÉN: 

 

A fogyasztók egészségének védelme érdekében az osztrák Estyria Naturprodukte GmbH gyártó visszahívja a Golden Sun Bio amaránt, 500g termékének minden tételét.

A visszahívás oka, hogy a fenti termékben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során szalmonella szennyezettséget mutattunk ki. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a sütést, főzést követően elfogyasztott bio amaránt nem okoz szalmonellás megbetegedést.

Kérjük Vásárlóinkat, amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A termékvisszahívás a Golden Sun Bio amaránt, 500g termékünket érinti. A Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

Az Estyria Naturprodukte GmbH elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

 

A NÉBIH AZ ALÁBBI KÖZLEMÉNYT TETTE KÖZZÉ 2018.03.15.-ÉN: 

 

Fogyasztói bejelentés alapján került sor az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított szénsavmentes ásványvíz termék vizsgálatára, mert azt „gyógyszer illatúnak és ízűnek” érezték a fogyasztók. Az interneten rendelt termék laboratóriumi vizsgálata megerősítette az érzékszervi kifogást, több palackban undort keltő, fertőtlenítőszerre, kénhidrogénre valamint gázolajra emlékeztető mellékszagú volt az ásványvíz.

A NÉBIH vizsgálata egyaránt kiterjedt a bejelentőnél fellelhető, valamint az olasz ásványvizet Magyarországra behozó, és a viszonteladó vállalkozás készletének ellenőrzésére.

Az eljárás eredményeként a NÉBIH elrendelte az alábbi azonosítóval rendelkező, fogyasztásra alkalmatlan ásványvíz forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól történő visszahívását.

A visszahívott termék adatai:

  • termék megnevezése: San Benedetto Naturale mineral water 0,5 liter
  • csomagolása: PET palack
  • gyártás ideje: 2018.01.10.
  • minőségmegőrzési ideje: 2019.07.12.

A kifogásolt tételben a laboratóriumi vizsgálat kórokozó mikroorganizmusok jelenlétét nem mutatta ki, de fogyasztása nem javasolt.

 

 

 

forrás: lidl.hu illetve nebih.gov.hu


%d blogger ezt szereti: