Sopron.info.hu

Kincseket őrzött meg a legrégibb soproni mozi

  2011 ápr 16 / #helyi

A helyi levéltárnak adják át a múlt héten bezárt soproni Elit mozi plakátjait. Az 1926-ban megnyitott Elit moziban az elmúlt másfél évtizedben mintegy kétezer filmet vetítettek, és mindegyik plakátjaiból eltettünk egy példányt.

Ezeket ajánlottam fel az utolsó előadáson – mondta a mozit felújító és másfél évtizeden át üzemeltető Kalmár István igazgató csütörtökön az MTI-nek.

Az Elit mozi utolsó vetítésén a soproni levéltár egyik vezetője is részt vett, és a rögtön jelezte: örömmel fogadják a különleges adományt.

Mint arról az MTI korábban beszámolt, a múlt szerda este fél kilences előadás volt az utolsó a soproni Elit moziban; a 13 éve indult multiplex elvitte a közönség zömét, önkormányzati támogatást nem kaptak, a jegyár-bevételt kiegészítő – a költségek felét fedező – állami támogatás kiesése pedig megadta a kegyelemdöfést – sorolta akkor az igazgató.

Kalmár István megjegyezte: terveik szerint július elsejével adnák vissza az épületet a tulajdonosnak, azaz az önkormányzatnak, de előbb még rendeznének egy olyan hétvégét, ahol mindenki elbúcsúzhatna a mozitól. Ekkor gyerek-, családi és rétegfilmeket egyaránt vetítenének, így elevenítenék fel az elmúlt másfél évtized programját.

Forrás: MTI